Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

nameadel 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jeden z nejvíc odpovídajících filmu s neslyšícím (ohluchlým), co jsem doposud viděla. Jednotlivé gagy ve filmu skvěle fungují a opravdu baví. Dějová linka je oproti tomu bohužel naprosto nijaká a pro mě nezajímavá. Ovšem má to všechno své kouzlo. Vidět film dřív, asi by to pro mě byla srdcovka, teď mi z toho zůstávají jen ty vtipy. Gene Wilder je bůh. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii jsem viděl poprvé asi v roce 1993 a pamatuji si, že mě velice bavila, dnes jsem si ji pustil a čekal jsem značné zklamání, ale s naprostým klidem ponechávám původní čtyři hvězdičky, protože jsem se stále dobře bavil, i když je fakt, že si zub času trochu zahlodal. Téma filmu je skvělé, nikdo mi z něj nevystříhal Kevina Spaceyho, Joan Severance byla potěchou pro oko a závěrečný souboj slepců vytvořil slušný nápor na bránici. ()

Reklama

ali-n 

všechny recenze uživatele

Mám Richarda i Genea ako komikov veľmi rád. Nevidím zlo, nepočujem zlo nie je superextra trieda, oni dvaja však držia tento film vysoko nad priemerom. Množstvo situačných gagov a hlášok, ktoré vyplývajú z ich "postihnutia", v ich podaní (dúfam) nikoho neuráža, sú vlastne výsledkom ich postoja k životu. Úplne som zabudol, že sa tu objavil Kevin Spacey, čo je horšie, aj to, aká krásna je Joan Severance. Nezabudnuteľná je ale scéna so zmrzlinami. MOJE NAJ - "Nepozeraj na mňa, pozeraj na cestu!" "Keď ti to urobí radosť." ()

Ajbell 

všechny recenze uživatele

Fuj! Berúc na vedomie len žarty, tak film má slabé tri *..ale tu sa akosi nemôžete stotožniť s hlavným hrdinom. Má nemorálne zásady..teda s výnimkou černocha..ale hrdina vo filme je kolektívny, teda slepý a hluchý zároveň. Hluchý sa však v scéne s nahou ženou ukazuje ako úchyl. Neviem, čo vo filme takáto, pre niekoho možno malá, nechutnosť robí, ale rozhodne zruinovala finálny dojem. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vtípky sice nejsou dávkovaný uplně rovnoměrně a s blížícim se závěrem jich znatelně ubývá, ale dá se říct, že se z nápadu vytěžilo, co se dalo. Hlavně bylo fajn, že scénář neudělal z hlavních protagonitu idiotů, ale prostě dva týpky, který kvůli svýmu handicapu nechtěně rozehráli hned několik téměř epickejch scének (žádost o práci, výslech na policii, focení nebo "pochodování"). Mohlo se použít víc nekorektního / černýho humoru, nicméně chápu, že to si hollywoodská produkce ani v poměrně uvolněnejch 80. letech uplně dovolit nemohla. Je velká škoda, že takovýhle dobrý komedie nejsou víc profláklý (i já na ní narazil náhodou) a nedávaj je častejc v televizi, čtyři slabší hvězdy. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • V rámci prípravy na svoju úlohu navštevoval Richard Pryor (Wally) Braillov inštitút v Los Angeles, kde sa učil "palicovú techniku" (správny spôsob ako používať bielu palicu pre nevidiacich) a taktiež pozoroval nevidiacich študentov, aby odsledoval ich pohyby a návyky. (m.a.t.o.)
  • Gene Wilder (Dave) sa na svoju rolu pripravoval v newyorskom Spolku pre nepočujúcich. Tam bol pridelený k rečovej pedagogičke Karen Webb, ktorá sa nakoniec stala jeho štvrtou manželkou. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama