Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po potopení Titanicu byla postavena druhá loď jménem Britanic. Na její palubě se jednoho dne ocitá i Vera Campbellová, která přežila zkázu Titanicu a teď pracuje ve službách britské výzvědné služby. Na této plavbě má velmi důležitou roli - pod falešným jménem musí najít německého agenta, který je na palubě lodi a může ohrozit plavbu a tím i důležitou vojenskou misi Britanicu. Vera se seznámí se sympatickým cestujícím, se kterým prožije milostný románek. Po nečekaném zvratu se milenci ocitnou uprostřed smrtelně nebezpečné hry. Vera nakonec opravdu odhalí skutečného nepřátelského agenta, ale tragédie Britanicu jen začíná - v podpalubí je totiž ukryta bomba, která čeká na svůj čas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po potopení nepotopitelného Titanicu vybudovali v Británii novou loď, ještě větší, ještě masivnější, a ještě nepotopitelnější - Britannic. Jeho první misí je dovoz zdravotnického materiálu do válečné zóny v Egyptě. Ale jen kapitán ví, že je na palubě i nemalá zásoba zbraní. Kromě kapitána o tom samozřejmě ví i německá tajná služba, která na loď dostala svého špióna - aby loď zastavil, nebo v nejhorším případě zničil. Tomu má zabránit britská agentka Vera Campbellová, jedna z přeživších z Titanicu... Už když jsem si film pouštěl, nedělal jsem si nějaké velké iluze o filmovém zážitku, který mi přinese. Tím jsem byl připravený takřka na všechno, a tak nejsem ani tak moc naštvanej, že jsem s tím ztratil čas. Kapku jsem čekal, že se film bude alespoň v nějakých mezích držet historie, ale bych byl hodně naivní. Herecké výkony tragické (čekal jsem něco alespoň od Johna Rhys-Daviese, ale ani zde jsem se nedočkal), vizuální efekty ještě horší (korunu tomu dá posledních 5 minut s potopením lodi) a víc snad ani není třeba zmiňovat... ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není fér. Člověk v krvelačné náladě vyloví z hlubin filmotéky mizerný film za účelem spravit si ji pohledem na potápějící se loď a tonoucí komparzisty, a těší se, jak potom bude dělat chytrého na intelektuálním filmovém fóru - a ono nic. Námořnické příběhy miluju, a od Britannicu jsem si slibovala parafrázi Titanicu, ovšem bez slizkého Jacka a otravné Rose, mnohem víc ječení, krve a třeba i nějakou tu lidožravou velrybu. Moc jsem se těšila na topení, ale když po 70 minutách neměla ta bárka ani škrábnutí, začala jsem být naštvaná. (Eh... sorry za spoiler, ale záleží na tom v tomhle případě?) Proč do téhle břečky šel John Rhys-Davies a Jacqueline Bisset, nevím... no i herec nějak rodinu živit musí. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o skutečnou tragédii z r. 1916 - t.j. 4 roky po Titanicu to mohlo být lépe natočeno. Byla 1.světová válka a na moři se odehrávala nejedna tagédie. Ovšem jako "odpad " bych to neklasifikovala ! Bylo tam málo nápadů, bylo tam málo akcí a dost mi vadila i ta skutečnost, že mladá herečka, která hrála vyzvědačku (asi Amanda RYAN), tam lítala po palubě s revolverem jako s nějakým rohlíkem. Za odvahu tuto událost zvěčnit dávám 2*. ()

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Černobílá úvodní dokumentární sekvence s hudbou Alana Parkera víc než výmluvná. Bude Britannic bezpečnější Titaniku a tudíž nepotopitelný? Bisset je stále krásná žena. Ale tahle role nebyla moc věrohodná. Je dobré umět recitovat Byrona v každé situaci. Kapitán starý dobrý Rodriquez ze Šóguna, taky už asi bere cokoli. Všechno je to takové průhledné, agentka amatérka je směšná hlavně s pistolkou, drží ji fakt děsně. Ponorka příliš počítačová, nu co, proč ztrácet slova na něco takového. * je za hudbu a tu úvodní sekvenci. Sladkobolný konec už byl nesnesitelný. Takový rádobytitanic střižený Poseidonem. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Snaha o zreprodukovanie historických udalostí z obdobia prvej svetovej vojny akosi nevyšla. Necítil som sa pri filme až tak zle, celkom ma to aj miestami zaujalo a vžil som sa do toho, ale keď sa človek pozrie napríklad na Titanic, tak je to o niekoľko tried nižšie. Málo akcie bolo striedané absurdnými situáciami, ale nebolo to zbytočne naťahované, čo oceňujem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Loď se měla původně jmenovat Gigantic. (rafix)
  • Kromě Britannicu měl Titanic ještě jednu sesterskou lod a to Olympic, která měla také havárii, ale nepotopila se. (Janzic999)

Reklama

Reklama