Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (464)

Matty 

všechny recenze uživatele

-Je to s námi zlé? -Je to velmi zlé. Petersenovi už z té vody měkne mozek. Natočit jalové drama o jedné větší loďce převrácené pupkem nahoru a následně jej vydávat za moderní, superrealistický katastrofický film (Cinema 7/06), to svědčí přinejmenším o naprosté neschopnosti sebekritiky. Ignorace fyzikálních zákonů není jev, který bych si dovolil kritizovat (jelikož fyzice houby rozumím), ale šablonovité postavičky pár jedovatých slin zaslouží. Každý ze skupinky přežívajících se chová buď jako „an American Hero“, nebo jako kretén (někdy to vychází nastejno), nikdo jako člověk. Nepřipadá vám zvláštní, když se na jedné lodi sejde středoškolský závodní plavec, bývalý starosta New Yorku, homosexuální architekt-sebevrah a matka v lodičkách? Nemluvě o tom, že všichni mají žábry. Poseidon je, počínaje úvodní scénou, nechutně drahým a velkolepým filmem. Hnusné digitální triky střídají ty méně hnusné, něco odněkud neustále padá, vybuchuje, kov skřípe, lidé vřískají – na velkém plátně to mohl být Zážitek, dle dozvuků z Varů ne nutně Zážitek, jenž zamýšleli tvůrci, leč stále Zážitek. Jenže v televizi? S průměrným ozvučením, bez popcornu a vychlazené coly? Zapomeňte. Zapomeňte každopádně a doufejte přitom, že tomu odvážnému Sasovi brzy dojdou nejen nápady, ale rovněž finance. Apendix: Podle mnoha ohlasů jsem seznámení velké vlny s malou lodí čekal záhy po doběhnutí úvodních titulků, něco ve smyslu: „Ahoj“, „Ahoj“, „Šplouch“, skutečnost se má tak, že prolog zabírá nehorázných deset minut. :-) 45% Zajímavé komentáře: Dadel, numi, T2, uzzi, Balu..., Triple H, curunir ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +předně kamera, rychlý spád, několik scén, hudba, Josh Lucas je sympaťák, jo a Jimmy Bennet RuleZz -charakteristika postav tu jaksi není (lol), děj se taky někde utopil, strašně předvídatelné/// Jednu scénu si jistě zapamatuji, a to hned tu úvodní. Okamžik kdy se kamera vynoří z pod moře, kde bylo vidět dno Poseidonu a najednou se z ničeho nic objeví majestátní loď, kolem které se kamera obtočí a dá nám nahlédnout... Měl jsem tu možnost srovnávat děj s přes 30 let starší verzí a je fain, že jsem si vybavil několik scén, rovněž některé postavy jsou totožné (Josh Lucas, Kurt Russell, důstojník z posádky-akorát tady je to černoch). Jiné však jsou nové (Emmy Rossum, Richard Dreyfuss) a některé chybí (postarší pár, sestřička od Jimmy Bennetta). Scény jsou rovněž podobné, několik jich je jiných. Hudba se mi velmi líbila a vhodně doplňovala akčnější nebo dramatické scény. Je třeba ironické sledovat osud Richarda Dreyfusse, se kterým se rozešel přítel, život chtěl ukončit sebevraždou a nakonec to jako jeden z mála přežije. Poseidon jako film by mohl atakovat i příčky nejvyšší, ale to by musel mít propracovanější scénář a především mu chybí prokreslenější charakteristika postav a to u tohoto filmu je celkem podstatné. Avšak jako popkornový film na jedno zhlédnutí je to fain a navíc já osobně jsem za tento remake vděčen./// Celkem 76%/// ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Kdyby se nekonal nelogický a klasicky vyklišovaný závěr, tak bych byl ochoten jít až na 4...ale pardon, ten závěr musel scénárista napsat nejspíš přímo na place, kdy už všechny ostatní scény byly dotočené...nebo jinak nevim. Takové, nebojím se říct, pyčoviny, které se děly v posledních asi 20 minutách bych do filmu nedal, ani po amputaci poloviny mozku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ma vypadat spravne zvladnutej remake. Pribehove se drzi originalu, takze i tady je to celkem predvidatelnej a jednoduchej dej, ale celej film je natocenej sviznejs, taky ma film jen 85 minut, coz bylo tak akorat. Taky mi prisel film drsnejsi, se smrtma si nedelal starosti ani puvodni, ale tady obcas chcipaj fakt nechutne a chcipa jich hodne. Az teda na hlavni partu, tady se oproti originalu zase docela setri. Sem tam je ve filmu nejaka scena, ktera jak kdyby vypadla z puvodniho filmu, ale obcas tvurci pridou s dobrym napadem, vetsinou na nejakou prekazku. Herci, ackoliv na to ze zacatku nevypadali, byli nakonec v pohode. Jeste zbejva zminit, ze uvod je odbytej behem deseti minut a pak nastoupi od zacatku do konce napinava podivana, to vse navic podporeny az na par vyjimek paradnima trikama. Ja byl spokojenej. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Porovnávání s předchozím poseidonem nemá ani cenu, protože mu nešahá ani po kotníky, ale nakonec to dopadlo líp něž jsem čekal. Příběh je myslim si už dost známej a tak nebylo moc těžký uhádnout jak se to bude asi vyvýjet, ale potěší, že Wolfgagn Petersen se striktně nedržel známýho příběhu, ale tu a tam to pozměnil, ale podsatat příběhu zůstala stejná. Velkej rozdíl je samozřejmě v tricích, ty jsou skvělý, možná ta velká vlna mohla být jěště lepší, ale všechno ostatní už je zvládnutý dobře. Triky rozhodně problémem nejsou, to se ovšem už nedá říct o postavách ty mi dělaly největší problémy, všichni chlapi jsou neskutečný hrdinové a kruťáci, králem mezi nima je Josh Lucas. Při těch jeho hrdinských kouscích jsem sebou malem seknul, nebojim se ho označit za největšího trapáka filmu, trošku lepším dojmem na mě působil Kurt Roussell, sice taky hrdina, ale v jeho roli se to dalo ještě jakž takž pochopit a nebilo to tolik do očí jako u Lucase. Bohužel i ostatní postavy, respektive herci nebyly zrovna dobrý, jedině snad Emmy Rossum byla dobrá, ale to nedostávala tolik prostoru. Nakonec to ale přece jenom tak špatný nebylo, většina scén byla docela napínavých a několik umrtí nečekaných, teda spíš v mých očích předčasných, takže to nakonec přebije i ten stupidní armageddonovskej konec ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Voda, používaná při natáčení v atelierech, se ukázala být substancí poměrně zrádnou. Někdy byla studená, někdy teplejší, obvykle se štáb snažil najít teplotu pro herce co nejpříjemnější. Což ovšem mělo i svou stinnou stránku, jak komentoval Josh Lucas (Dylan Johns): "Nemusím vám vykládat, co s vámi udělá, když jste dlouho ve stučné vodě, ale možná nevíte, že v teplé se mnohem rychleji množí bakterie. Takže mezi námi začalo řádit něco jako taková hnusnější chřipka. V jednu chvíli jsme přišli asi o třetinu štábu. Já jsem během natáčení dvakrát v nemocnici rovnou ležel, ale na návštěvě jsem tam byl... už ani nevím kolikrát. A při jedné mi doktor dokonce poděkoval, protože jsme jim během těch našich pěti měsíců o třicet procent zvedli zisky. Díky Poseidonu měli o deset až patnáct pacientů denně navíc." (NIRO)
  • Úvodní záběr filmu, na kterém společnost ILM pracovala čtrnáct měsíců, byl ve své době jedním z vůbec nejdražších ve filmové historii. Kromě Joshe Lucase (Dylan Johns) v něm nebylo vůbec nic opravdového. (NIRO)
  • Natáčení se zúčastnila i slavná zpěvačka Fergie ze skupiny Black Eyed Peas. (Dlee)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama