Reklama

Reklama

Ong-bak

  • Thajsko Ong-bak (více)
Trailer

Ong-bak je dvesto rokov stará soška Budhu, ktorá pochádza z čias thajsko-barmskej vojny. Keď z chrámu thajskej dediny Nong Pra-du ukradne zločinec Don (Wannakit Sirioput) hlavu vzácnej sošky Ong-baka, vidiečania vyšlú do Bangkoku svojho hrdinu, mladého bojovníka Tinga (Tony Jaa), aby vrátil ukradnutú sviatosť. Sošku musí priniesť skôr, než nastane Veľký sviatok, inak dedine hrozí nepriazeň bohov, ktorá môže spôsobiť jej skazu. V hlavnom meste Ting vyhľadá krajana Humlaea (Petchtai Wongkamlao), ktorý si hovorí George a pohybuje sa ako špekulant v podsvetí. Čestný vidiečan presvedčí malého mestského gaunera, aby mu pomohol v boji za správnu vec. Mladý bojovník Ting musí poraziť nielen zlodeja Dona, ale aj jeho obludného gangsterského bossa Komtuana (Suchao Pongwilai) s elektronickými hlasivkami. Na svojej ceste musí podstúpiť mnoho zápasov, bitiek a naháňačiek, v ktorých uplatní svoje majstrovské bojové umenie Muay Thai. Jeho majster mu ho vždy zakazoval používať v súkromí, ale teraz nastal ten správny čas. Bojové majstrovstvo pomôže Tingovi poraziť zloduchov a zachrániť rodnú dedinu pred skazou. (TV JOJ)

(více)

Diskuze

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

majo25: jasně tak to sme si trochu neporozumněli, já měl namysli jeho tvorbu(choreografii) a jeho filmy, ne ty ve kterých se objevil párkráta jako je ten Meteor nebo ten zbytek co si zmiňoval, to taky patří mezi jeho nejhorší filmy a hlavně filmy ve kterých se chtěl vrýt publiku do hlavy když ještě teprve začínal, jinak on sám je proti trikům v akci jako jsou ty všelijaký počítačem vylepšený techniky nebo dráty jakože on létá, používá triky k jiným věcem bez kterých se neobejde žádný akční film, vždyť on sám překopal celkově akční bojové filmy a vzal úplně nový pohled na akční filmy, akce jako dělá on tu nikdy nebyla a už nebude

http://www.csfd.cz/film/1438-jackie-chan-my-stunts/     DOPORUCUJI TENHLE DOKUMENT :-)

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Sign: A čo tak Smrtící meteor, tam určite viem, že "lietal", a tuším aj v Karate tajfun či v Nové pěsti. Čo sa týka zrýchlených záberov, tak to bolo vo filme Sedm pěstí. Nič nemení na tom fakt, že sa jedná o polokomédiu. Tie staršie vecičky z Hongkongu v poslednom čase pozerám, preto to dávam za príklad. Ešte jedna vec, ja nerozlišujem, či to vo filme robí len známy herec (Jackie, Jet, Feng Ku, Danny Lee, Lung Ti, David Chiang, Chia Hui Liu,...), ale ktokolvek. Lebo mne ide skôr o réžiu a princíp, ako o samotného herca.

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

majo25: no nevim, já se nechci hádat, jen vim že v Hong Kongských filmech prosazoval realitu, dělal jen to co dokázal, nic navíc, to dělal Jet Li, ale já viděl všechny Made in Hong Kong taky se o ty filmy zajímám mimo a o něj taky, a nikde tam nic jak říkáš nebylo

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

No pokud to byl Hollywood, tak to se nedivím, ano v jednom Hoolywodaku sem taky viděl počítačový trik, ale viděl jsem s ním všechny filmy,a nikde sem nic takového neviděl s vyjímkou Amulet nebo Tuxeedo kde to vyžadovala jeho postava

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Pravdu máš v tom, že k jeho lepším snímom som sa ešte nedostal, možno neskor. Ale čo sa týka trikových záberov, ktoré ako hovoríš on nepoužíva, sa smejem. Min v 3 filmoch, ktoré som nedávno videl, skáče niekolko metrov do výšky a v jednom aj "lieta" do dialky :) 

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

majo25: tak to si viděl od něj ty neslabší filmy, protože né nadarmo Jackie Chan a jeho choreografie s jeho Stunt teamem vyhrával skoro každý rok nejlepší akční scény, a filmy ze 70 let, nevim ale Opilý mistr apod. patří mezi nejlepší té doby, a hlavně Jackie dělá to co založil ve filmech Bruce Lee, a to žádné triky, dráty, což třeba hvězdy jako Jet Li používají velice rádi...

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Sign: V poslednom čase som pozeral hongkongské kunfu filmy z konca 70. rokov. V niektorých vystupuje aj Jackie Chan a tieto filmy sú skor podpriemerné, Jackieho (vtedajšie) umenie je skôr slabšie oproti ostatným hviezdam vtedajšieho hongongkého filmu.

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

No kromě lítajícího Tonyho s kolenem nebo loktem před sebou film neukazuje nic extra, a co se týče té naturálnosti, jaksi sem tomu nevěřil, Tony musí mít i něco jiného než jen vyházená kolena a lokty, nevim já osobně když chci vidět opravdu kvalitní film jak dějově tak hlavně choreograficky, pustím si nejlepší filmy Jackiho Chana který teprve ukazuje co to znamená umění boje, nebo filmy jako IP men apod.

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

3* len a len kvoli skvelým bojovým scénam a celkovej realistickosti (naturálneho) boja. Jaa je jednoznačne borec, a bez kaskadérov. Chválim niektoré dlhšie bojové a akčné scény bez strihu. Na druhú stranu niekedy aj 3-násobné opakovanie z roznych uhlov čiastočne degraduje scénu vo filme. Stačilo použit spomalený záber. Samotný dej je naivno-jednoduchý, fóry trápne (ako sme zvyknutí pri ázijských filmoch), niektoré postavy bez charizmy (aj samotný hl. herec). Hodnotenie: 60%

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

Ano teď se opravuju, nemá to být nic nezdvořilé ale kdyb jsi věděl něco o bojových uměních, o filmu nebo aspoň o choreografii tak bys mluvil(hodnotil jinak) !!!

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

jo umi to ale furt takovej Jet Li nebo Chackie Chan by mu rozhodně natrhli prdel, jejich filmům se nemůže robnat ani z daleka, film není špatný jen mi vadí že díky kouzlům kamery a spomalování záběrů si všichni myslí že Tony předvádí něco nového a něco co tu ještě nebylo, co se týče dnešních nových herců akčního filmu a samo osobě umění, tak se nemůže rovnat Scotu Adkinsovi, Michaelovi Jay Whitovy nebo Cyrrilu Raffaielovi... Dojem dělá hlavně to že je to Asiat

Melo4three

Melo4three (hodnocení, recenze)

Ty jeho kolena a lokty, na to by se člověk vydžel dívat celý den. Je to maséér, pro mě nemá smysl hodnoti primitivnost děje či žalostnost herců, stěžejní je zde bojové umění a toho já si užil :)

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

na mna to az prilis zaposobilo, tie autenticke zabery toho umenia ma chytili, a dokonca som sa aj neraz z chuti zasmial))....na dvd som videl rozne vystrihnute zabery, niektore kusky pochopitelne nemohli vyjst na prvykrat:) sranda tie bonusy :-) 5*

Pepy

Pepy (hodnocení, recenze)

Sem taky zjedav, kam až to dotáhne doufám, že to bude až na úplný vrchol.

DArtanan

DArtanan (hodnocení, recenze)

Příbeh je sice primitivní a "herecké" výkony žalostné (o dabingu raději ani nemluvit), ovšem bojové a "skákací" scény jsou něco fantastického. Škoda jen, že Tony Jaa není tak charismatický jako B.Lee nebo vnitný jako J.Chan. Měl by pak mnohem větší šanci na celosvětový úspěch. Ale i tak mu moc moc držím palce. Je to borec betelné :-D

petan.56

petan.56 (hodnocení, recenze)

Jony Jaa je borec jak bylo receno kde se nanej hrabe nejakej Vandam a spol... a uz vubec nechcapu jak si nekdo muze myslet ze je to kung fu hodnoceni: davam plny pocet 100%

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

za akci bych dal víc i 4*, ale celkově to byla slabota, děj absolutně dementní >3*

Santek

Santek (hodnocení, recenze)

Tyler: Ale co si budem namlouvat. Když se bijou šikmooký, kopou u toho rukama nohama a ještě skáčou tak to je vždy kung-fu :-)

Pharlap

Pharlap (hodnocení, recenze)

Rukopis Luca Bessona je v tomhle filmu VELMI VELMI znát. Akční scény drsné, po dlouhé době jsem zase shlédnul filmík s tématikou bojových umění, který nebyl z provenience Hong-Kongu či Jackie Chana. Příběh velmi čitelný, postavy - kromě té hlavní - velmi průměrné. Každopádně dávám jen 3 ***, a to především pro super zážitek z Mui-thai.

FIBO

FIBO (hodnocení, recenze)

3 hvezdy za to, co hlavni predstavitel predvadi. Bohuzel nebyt jeho kreaci, ten film by byl o nicem (pritivni dej, dialogy...)

 (hodnocení, recenze)

Viděl jsem tento film asi před měsícem, amám ho stále v paměti. Takové bojové scény jsem jíž velmi VELMI dlouho v novějších filmech neviděl. Syneček má opravdu nadání. Dal jsem tomuto filmu 5* ... kde se na něj hrabe Van Damme, nebo Jet Li.

Dr.film

Dr.film (hodnocení, recenze)

Důležité je, že Vandamovi fackovačky chodidlem, mají nástupem Tonyho Jaa pravděpodobně odzvoněno, to co předvádí je neskutečné :)

Tyler

Tyler (hodnocení, recenze)

Ehm...kdy už si konečně kupa lidí uvědomí,že nejde o žádné kung-fu ale o thajský box ;)?

 (hodnocení, recenze)

Bojové scény se opravdu povedly a občas jsem se i zasmál.

Související novinky

Soderbergh, špióni a bojová umění

Soderbergh, špióni a bojová umění

08.09.2009

Steven Soderbergh si asi umínil, že dotáhne do Hollywoodu co nejvíce holek z „jiných odvětví“. Zkusil to s pornohvězdou Sashou Grey v experimentálním The Girlfriend Experience, teď půjde divácky… (více)

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama