Reklama

Reklama

Ong-bak

  • Thajsko Ong-bak (více)
Trailer

Ong-bak je dvesto rokov stará soška Budhu, ktorá pochádza z čias thajsko-barmskej vojny. Keď z chrámu thajskej dediny Nong Pra-du ukradne zločinec Don (Wannakit Sirioput) hlavu vzácnej sošky Ong-baka, vidiečania vyšlú do Bangkoku svojho hrdinu, mladého bojovníka Tinga (Tony Jaa), aby vrátil ukradnutú sviatosť. Sošku musí priniesť skôr, než nastane Veľký sviatok, inak dedine hrozí nepriazeň bohov, ktorá môže spôsobiť jej skazu. V hlavnom meste Ting vyhľadá krajana Humlaea (Petchtai Wongkamlao), ktorý si hovorí George a pohybuje sa ako špekulant v podsvetí. Čestný vidiečan presvedčí malého mestského gaunera, aby mu pomohol v boji za správnu vec. Mladý bojovník Ting musí poraziť nielen zlodeja Dona, ale aj jeho obludného gangsterského bossa Komtuana (Suchao Pongwilai) s elektronickými hlasivkami. Na svojej ceste musí podstúpiť mnoho zápasov, bitiek a naháňačiek, v ktorých uplatní svoje majstrovské bojové umenie Muay Thai. Jeho majster mu ho vždy zakazoval používať v súkromí, ale teraz nastal ten správny čas. Bojové majstrovstvo pomôže Tingovi poraziť zloduchov a zachrániť rodnú dedinu pred skazou. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Disk 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že začínám mít slabost pro tyhle namakané hošany. Tony Jaa je neskutečný borec, opravdu nechápu, kam na ty nápady chodí. Jeho bojové exhibice jsou super. Scénář je sice blbý, ale tady na to kašlu, protože děj (který mimochodem dává smysl) zde v žádném případě není to hlavní. Je hlavně akční vymývárna, která posadí na zadek (chtěl jsem použít vulgárnější variantu tohoto slova, ale asi by mi to neprošlo) většinu současných západních snímků tohoto žánru. Občas opravdu neuškodí si pustit nějakou akční vymývárnu. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Musím uznale pokývat hlavou, že Tony Jaa je fakt borec na konec. Většina bojových scén je zážitek, v dnešní době wire-fu a podobných nadřirozenin, takřka nevídaný. Mlátička s vyznavačem „hospodského“ stylu je geniální a neopakovatelná. Ale jak už to u podobných filmů bývá, pokud se zrovna nekope, je to nuda k posrání. ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tak vysoké hodnocení mě zde na csfd docela překvapilo. Film má bezesporu fantastické bojové scény s neméně fantastickým Tony Jaaem v hlavní roli. Tvůrci nám dávají velmi jasně najevo, že si nepomáhají digitálními triky (časté používání vraceček nejlepších kousků) a dávají velký prostor neskutečně obratnému tělu hlavního představitele. Jen škoda, že tak skvělé scény soubojů jsou zabaleny do dost naivního a primitivního příběhu o ukradené hlavě sochy místního boha. Dialogy jsou často stupidní a některé scény zbytečně natahované - např. honička trojkolek mě dost nudila. A ještě jedno mínus - příšerná hudba... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tonyho končetiny jsou jako opancéřovaná chapadla, která k cíli vystřelují bleskově, neúnavně, s milimetrovou přesností a často z tak krkolomných pozic a poloh, že mám až pocit, že Tony místo mateřského mléka konzumoval pouze gumové medvídky. Příběh je stupidně jednoduchý a slouží především jako šňůrka, na kterou jsou navlékány bojové korálky - každá akční sekvence zaujme nápaditostí technik muay thai či poutavou akrobatickou choreografií a Tony je po fyzické stránce opravdu výborně připravený. Ty své 'loktovačky' by si měl nechat patentovat. Kdyby měl film lepší příběh a schopnějšího režiséra, mohla to být opravdová bomba. Takhle v paměti utkví jen coby brutální řezničina... Je libo snad 10 dkg přetrhaných kolenních vazů?? /Koordinátor kaskadérských scén: Panna Rittikrai/ 24 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Pokud přistoupíte na to, že film je vlastně jedno velké exhibiční vystoupení Tonyho Jaa, tak se budete neuvěřitelně bavit a věřím, že dáte maximální hodnocení. Kdyby ste hledali nějaké jiné filmové kvality (hlavně od scénaristy), tak musíte jít s hodnocením značně dolů. Já jsem tak napůl cesty, ale Tony mi táhne hodnocení nahorů, takže pěkné čtyři. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Tony Jaa (Ting) se zranil při souboji s Big Bearem (Nick Kara) v zápasnické aréně. Poprvé v životě musel do nemocnice. (Vojcl)
  • Tony Jaa strávil čtyři roky trénováním starodávné formy bojového umění Muay Boran (předchůdce Muay Thai) a následně všechny riskantní scény zahrál sám, bez pomoci kaskadéra. (Matty)
  • Ještě před uvedením na západě se film natolik zalíbil Stevenu Seagalovi, že jej plánoval vydat přes svou produkční společnost s nově dotočenými scénami, ve kterých by on sám vystupoval jako Ai Bak Timův mistr. (Raztubyl)

Související novinky

Soderbergh, špióni a bojová umění

Soderbergh, špióni a bojová umění

08.09.2009

Steven Soderbergh si asi umínil, že dotáhne do Hollywoodu co nejvíce holek z „jiných odvětví“. Zkusil to s pornohvězdou Sashou Grey v experimentálním The Girlfriend Experience, teď půjde divácky… (více)

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama