Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor, malý Indián ze Salmonské rezervace v Idaho, se dozvídá o náhlé smrti svého otce alkoholika, který před lety opustil svou rodinu. Je vyzván, aby vyzvedl urnu s popelem zemřelého. Zcela bez finančních prostředků přistupuje na nabídku svého poněkud zvláštního přítele z dětství, sirotka Thomase. Ten přislíbil uhradit náklady na cestu do Phenixu, pokud jej Victor na oplátku vezme s sebou. Ztřeštěný, věčně užvaněný a vtipkující Thomas tvoří spolu s rozvážným a stoicky založeným Victorem dvojici více než nesourodou. Přesto se vydávají na cestu, kde poznají jeden druhého, sami sebe a život mimo rezervaci. Na konci cesty poznají svou budoucnost a odhalí záhadu své minulosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

Davej 

všechny recenze uživatele

"John Wayne´s teeth, John Wayne´s teeth, are they plastic, or are they real?" Kdyby nic jiného, tak tuhle říkanku si budu z téhle indiánské roadmovie pamatovat ještě hodně, hodně dlouho. Mimochodem, docela mě překvapilo, jak je John u indiánských teenagerů "oblíbený". Trochu jsem se nad tím ale zamyslel a chápu je. ()

Ruadek 

všechny recenze uživatele

Odkaz posledních žijících indiánů, je v tomto filmu jasně znát. Každý starý národ, žijící si po svém, ničí alkohol a moderní civilizační návyky. Vypráví se tu o mnoha věcech. Jak lidé celý život litují svých činů. Jak se synové zříkají své totožnosti aby ji posléze našli. Jak citlivé a křehké je spojení dvou odlišných kultur, z nichž ta moderní necitelně ničí tu starou. Film o posledních indiánech, kteří by měli být hrdí na to, jací jsou a udržovat svůj odkaz s hrdostí a úctou. Krásně natočený film o indiánech, který natočili indiáni. Více je třeba vidět. ()

Reklama

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Prechadzka so sympatickymi iducimi nacelnikmi a bleskovymi pohladmi smerom spät, nedopadla najhorsie. V podstate sa slo pomalsie po rovnom asfaltovom terene , ale trafil som aj hrbol, neskor trikrat prilozil som si ruku k ustam, lebo je to slusnost pri zívaní, ale na druhu stranu nakoniec moja dusa ostala pohladena, takze silnejsie tri, kedze sa tie pohyblive obrazky indianskeho povodu vyskytuju ako safranu v mojej kuchyni .POW WOW ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Smoke Signals aneb ako sa ukecaný a krehký & tichý a tvrdý vydali na cestu, ktorá ponúka plno otázok, no prakticky žiadne odpovede. S prespríliš kladným hodnotením užívateľov csfd bohužiaľ nesúhlasím. Jednoduchá, pokľudná a nie príliš náročná rozprávka na poobedné "lehárom". Nič viac, nič menej. Odkaz tajomných indiánov by si mal na otisknutie do ľudských sŕdc nájsť úplne inú cestu.. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to takovej film, u kterýho se člověk cítí dobře. Bavili mě herci, prostředí rezervace, i to, že režisér nehraje lacino na city nebo nezkouší story o utlačovaných chudácích (policista, vyšetřování nehody) a nemaskuje negativa (alkoholismus, život od ničeho k ničemu, násilí). Prostě dva mladí kluci z hodně jiného prostředí na cestě z Idaha do Arizony. Není to vyloženě komedie, ale má to momenty, které jsou dost vtipné (Frybread Power, John Wayne song, tvář bojovníka a dotaz na to, kolikrát kolega viděl Tanec s vlky). ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Rezervace, kde žijí Victor (Adam Beach) a Thomas (Evan Adams), je rezervace Coeur d'Alene v Idahu. Vodopády na konci filmu jsou Spokane Falls ve státě Washington. (marmota-b)
  • Příběh je založen na knížce "Lone Ranger and Tonto Fistfight in Heaven" od Shermana Alexieho, který napsal i scénář. (marmota-b)
  • Závěrečný Thomasův (Evan Adams) monolog "How do we forgive our fathers?" pochází z básně “Forgiving Our Fathers” od Dicka Lourieho z knihky "Ghost Radio". Báseň je dohledatelná i na internetu. (marmota-b)

Reklama

Reklama