Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Liberty Wallace je manželkou a současně obchodním partnerem bohatého zbrojního magnáta Victora Wallaceho. Jednoho dne se její cesta na pravidelnou schůzku s milencem, hercem Russellem, změní v drama, když jí cestu zkříží tajemný střelec. Muž, který si říká Joe, přepadl v šatně divadla Russella, chystajícího se na představení, spoutal ho a umístil do šatny časovanou bombu, která je sice nastavena na devadesát minut, současně však reaguje na prudké pohyby a zvuky, které ji přivedou k explozi okamžitě. Potom zavolal na mobilní telefon Liberty, řekl jí, co udělal a přikázal jí, aby se přímo na náměstí v blízkosti divadla připoutala želízky k pojízdnému stánku s hot dogy. Potom jí prozradí, že ve stánku je umístěna další bomba, která exploduje, pokud zavěsí, nebo se jí vybije baterie. A navíc ji má na mušce speciální odstřelovačské pušky, jednoho z úspěšných výrobků zbrojařské společnosti, kterou Liberty zdědila po svém otci. Zpočátku nemá Joe žádné požadavky, ale nakonec vyjde najevo, že jeho malá dcera byla ve škole zastřelena spolužačkou s pistolí, kterou vyrobila její továrna. Netají se tím, že Liberty zabije, dává jí však na vybranou. Může zemřít jako hrdina, pokud přizná špinavé obchody své společnosti a politické čachry stojící v jejich pozadí. A protože je Joe bývalý agent CIA, je jisté že zneškodnit ho nebude snadné. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

darm 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Právě kvůli námětu jsem si ten film pustil, ale taky zůstalo jen u toho námětu, co se týče kladných věcí. Nedá mi to abych nesrovnával s Telefonní budkou a Sniper je snad ve všech ohledech horší. Z takového námětu se dá vytřískat extrémně víc napětí, tady ho bylo opravdové minimum, chtěl jsem se vžít do děje, být připoután k obrazovce, ale né to prostě nešlo, když mi to nic neumožnilo. Scénář je hrozně nudící záležitostí. Až na pár světlých okamžiků a dobrých nápadů hrozně nudný a jen proložený spoustou nezajímavých keců o tom, jak sou ty americké zákony špatné... No, nad některými nelogičnostmi radši budu jen kroutit hlavou, ale to, jak může někdo střílet až za roh, to mi opravdu nedá abych to sem nenapsal, to mě opravdu dostalo. Anebo chlápek, který přijde nad policistu, který je totálně celý od krve a umírá a ten člověk se ho zeptá: "Je vám něco strážníku?" - To jsem se mohl docela potrhat smíchy. Takže ve srovnání s Phone Booth jednoznačně ve všech ohledech mnohem horší, skoro bez napětí až na pár světlých chvilek a s nudným scénářem, taktéž až na pár světlých chvilek... Takže jeden jediný velký klad je jen ten námět, jinak je to všechno hrozně rozkolísané a většinou nic moc.. Ale přesto všechno ještě docela slušně koukatelné. Joo, mít tak lepšího scénáristu a režiséra, mohl z toho být docela bomba film :) ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Wesley není jenom kliďas, ale to musíte v tomhle filmu posoudit vy sami. V Demolition man to bylo jasné v Bladevi snad také, ale tady? Schválně kdo z vás s ním bude sympatizovat a kdo se postaví proti němu. Mám asi divné kamarády, protože se rozdelili na dva tábory a já jim říkám:Kašlete na to je jen film a ještě k tomu není moc dobrej ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sniper je fajn nenáročný film pre neskorý televízny večer. Je to niečo medzi hviezdne obsadeným akčným trilerom a čistým béčkom, ale mohol z toho vzniknúť aj zaujímavý nezávislý filmík. Nie je z toho ale nič, respektíve zmes prvých dvoch pojmov. Takže film v kinách určite prepadol, pretože toto chce vidieť nenáročný divák iba v televízii. Ak chce od subžánru niečo viac, pôjde na film, ktorý je tu v komentároch spomenutý viac krát. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

To si tak jdete po ulici, zazvoní vám telefon, a vy jej nic netuše vezmete. Od tohoto okamžiku se celý váš život změní. To se stalo i Liberty Wallace. Na druhé straně linky nebyl ani její manžel, ani žádný reklamní agent, ale chlápek, který na Liberty míří nabitou zbraní, a viní ji - a jejího manžela, zbrojního magnáta Victora Wallaceho - ze smrti své dcery... Že jde o kopii Telefonní budky s Colinem Farrellem asi není pochyb, ale to mi tentokrát ani moc nevadilo. Bude to asi tím, že se na Lindu Fiorentinu mnohem lépe dívá než na Farrella (no jo, jsem chlap :) ) - a i když tento film není tak dokonalý, stejně mne k obrazovce připoutal a s napětím jsem čekal, jak vše skončí. Dát větší herecký prostor Oliveru Plattovi (a že ten na to má), tak bych možná uvažoval i o vyšším hodnocení. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Snipera už jsem jednou viděl, ale nepamatoval jsem si ho, tak hodnotím až po druhém shlédnutí.S telefonní budkou to srovnávat nebudu ta je úplně jinde.Dialogy mezi Weslym a Lindou mě moc nebavily, hrozně se to vleklo.Pro mě bez náboje, sice nábojů tam vystřílel dost, ale nemělo to ty pořádný "koule".Linda byla dost okatá u stánku, jak chtěla upozorňovat na snipera i lidí kolem se chovali poměrně divně když jí tam viděli, upoutanou.Wesleyho výkon taky žádná sláva.Hot dog bych si taky nedal :D. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Film sa odohráva v USA, no v niektorých scénach môžeme v pozadí na budove vidieť kanadskú vlajku. (newstedson)

Reklama

Reklama