Reklama

Reklama

Symfonie strachu

  • Česko Grand Piano (festivalový název) (více)
Trailer 1
Thriller / Mysteriózní
Španělsko / USA, 2013, 90 min

Režie:

Eugenio Mira

Scénář:

Damien Chazelle

Kamera:

Unax Mendía

Hudba:

Víctor Reyes

Hrají:

Elijah Wood, John Cusack, Allen Leech, Kerry Bishé, Dee Wallace, Tamsin Egerton, Alex Winter, Don McManus, Julius Cotter, Eric Goode, Jim Arnold, Jack Taylor (více)
(další profese)

Tom Selznick (Elijah Wood), nejtalentovanější klavírista své generace, přestal vystupovat na veřejnosti kvůli velké trémě před publikem. Po pětileté pauze, které předcházelo katastrofální selhání na pódiu, se znovu objeví na dlouho očekávaném koncertu v Chicagu, aby zahrál tzv. nezahratelnou část v sonátě “La Cinquetta". V přeplněném sálu před očima dychtivého publika Tom najde zprávu napsanou na okraji notového sešitu: "Zahraj jednu špatnou notu a zemřeš." Nesmí odejít od klavíru, ale musí se dopátrat motivu anonymního odstřelovače a hledat pomoc bez toho, aby to někdo zjistil... (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (108)

elanista1 

všechny recenze uživatele

Vyborny bezvychodiskovy thriller, ktory je vlastne len konverzaciou medzi dvoma postavami v trocha nezvycajnej situacii za doprovodu nadhernej klavirnej hudby. Napad za sto bodov, prevedenie uchadzajuce, len za scenarom mohol sediet trocha odvaznejsi clovek, aby to nemuselo skoncit takto priemerne. Na konci ked tam spievala, to do nej mohol John krasne napalit... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ZAHRAJ ŠPATNĚ JEDINOU NOTU A ZEMŘEŠ!“… /// Koncert vážný hudby jako thrillerová záležitost (ne vole, nehrajou falešně…). Klavírista s tečkou od vodstřelovačky na těle, hlas ze sluchátek určující rytmus (nejen příběhu), akční koncertní kamera… – k neuvěření, jaká se z toho dá vymáčknout atmosféra. Z jednoduchý záležitosti upletenej bič. Stopáž 80 minut snad nezabije ani alergiky na piano se smyčcem. Bavil jsem se, ale tady asi opakování nebude matkou moudrosti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) K filmům si vždycky pouštím klavírní koncerty. 2.) Jsem spíš na ty komorní záležitosti. 3.) Thx za titule ,,krasnyprinc90“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Honzek 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní drama s prvky thrilleru - to zase není tak divné, ale zasazení do kulis divadla, kde se odehrává koncert na piano, to už je jiná. Ve snímku jde především o to, zahrát skladbu, která je ne-zahratelná a u toho se pokusit rozluštit záhadu, zachránit manželku a všechno přežít. Co dodat, nečekaně dobrý film, ve kterém se toho sice moc nenamluví, ale i tak je to parádní koukání o kterém bych moc nechtěl vyzrazovat. Stopáž celému filmu svědčí stejně jako Elijah Wood v hlavní roli a já se hodně bavil. Palec nahoru. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet o klaviristovi spracovaný do nezáživného komorného thrilleru. Tam, kde sa podobne ladené snímky ako Phone Booth, Buried a pod. snažili námet s umiestnením deja do jednej lokality neustále osviežovať nejakým nápaditým dianím si Grand Piano vystačí len so základnou myšlienkou , ktorá sa po úvodným niekoľkých minútach stáva pomerne obohranou, nabaľuje na seba čoraz viac klišé situácii a pôsobí maximálne účelovo a vykalkulovane. Postavy sa navyše chovajú až prehnane nelogicky, čím sa vytráca napätie. Samotný neuspokojivý záver je už len klinčekom po hlavičke skrz naskrz priemerného filmu. Počiatočná atmosféra na pár chvíľ pripomenie Hitchcocka, ale veľmi rýchlo sa vytratí a celý film vyšumí do prázdna. A to ešte nespomínam, že aj tých pár svetlých chvíľ narúšajú trápne humorné vsuvky, ktoré sa tu absolútne nehodili. Skutočne, otravnejšie vedľajšie postavy ako tí dvaja kamarát sediaci v hľadisku som vo filme už dlho nevidel! V tomto prípade režisér až žalostne nezvládol spracovať pútavý námet. Pomerne paradox, že film o vážnej hudbe nepôsobí vôbec seriózne. CELKOVO: 2* ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jen ho nechte, ať se bojí na thrillerový způsob, akorát že geniální! A tolik napínavé, že jedinou možností, jak nedat svým nervům sbohem, je věřit, že Tom zahraje dobře, protože potom nač se dívat, když opak by znamenal konec... filmu. Řeknu vám jedno, Eugenio Mira se sakra nebojí dotáhnout věci do konce a není mu zatěžko přihodit i nějaké to odlehnutí a spoustu spoustu audiovizuální krásy! A řeknu taky druhé - Elijah Wood se rozhodně nenarodil pro Frodo Pytlíka. A řeknu ještě i třetí... a přitom taková hudlařina, ta La Cinquette, že? ;-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Hudbu nahráli čeští hudebníci, konkrétně pražské hudební studio Ve Smečkách. (kriplozoik)
  • Během omezeného uvedení v kinech byl film promítán pouze na jednom místě v New Yorku – Quad Cinema, což bylo první newyorské multikino otevřené v roce 1972. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama