Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (677)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je známou skutečností, že fandové akčního žánru ke svému zážitku nepotřebují dobrý scénář, protože akční film je tak nějak z logiky věci založený na jiných hodnotách a Odstřelovač je toho jen typickým dokladem. Scénář je silně dementní, jde o zhuštělou sbírku těch nejprofláknutějších klišé doplněných typicky pateticko-patriotistickými kecy o demokracii, lásce k vlasti, spravedlnosti atd. Jedná se vlastně o typickou Seagalovku, nicméně (i když rutinně) přece jen po režijní stránce lépe zvládnutou a především výrazně lépe zahranou. Mark Wahlberg se do podobných rolí skvěle hodí. Pro fanoušky žánru slušná záležitost s několika nekompromisními souboji, neprůstřelným hrdinou a podlými záporáky. Ostatní budou asi při tupých dialozích, zjevných nelogičnostech a předvídatelných soubojích trpět. Celkový dojem: 25 %. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná akční podívaná, kterou jen lehce kazí závěrečná střílečka u muže na vozíku. Začátek filmu hodnotím jako velmi zdařilý - záběry kamery letící nad řekou a náhle spatříme ... ale co bych to prozrazoval :) Později mě zaujal život Swaggera v divočině, dokonce i zápletka se mi zdála poněkud netradiční (což oceňuji). Přiznávám, že jsem vytušil, kde bude hlavní problém, ovšem to nic nemění na tom, že jsem se bavil a sledoval tento akčňák se zaujetím. Nebráním se ani nějakému pozdějšímu zopakovaní, což u dnešních snímků tohoto žánru není nijak časté. Mark Wahlberg mi na svoji roli sedl dokonale, Michael Peña si s postavou nováčka u FBI poradil též skvěle a partnerka, která patří do kladné ústřední trojky byla také solidní. Celkový dojem tedy činí rovné 4*. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V súčasnom módnom trende, stavať akciu na rýchlom strihu a množstvu CGI efektov, je Shooter veľmi sympatickou old school alternatívou, ktorá nijako neskrýva svoje ambície štýlového béčka a svojou skladbou deju aj štýlom rozprávania, vystavaná na základných klišé, okato odkazuje na žánrové maniere akčných filmov na prelome rokov 80. a 90.rokov. Dopomáha k tomu aj skvelý herec týchto rokov, Danny Glover, netradične v zápornej role. Opäť film patriaci medzi tie, čo si k nemu cestu skrátka a jednoducho nájdu ľudia, ktorým nevadí zbesilá akcia, ale tiež je tu určite skupinka tých, čo tomuto filmu povedia "Nie"!. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Mancina: 1. Main Titles [2:24] ,2. Swagger Contemplates [1:04] ,3. Swagger Visits Target Sites [2:52] ,4. Swagger Cuts the Power/Memphis in Church [3:02] ,5. River Barge Escape [2:54] ,6. Infiltrating the Cabin [3:25] ,7. Recon Report/Motorcade [3:39] ,8. Swagger Finds Sarah [2:01] ,9. Meeting in the Mountains [8:16] ,10. Assassination [5:55] ,11. Memphis' Theory [1:47] ,12. Brothers in Arms [5:42] ,13. Sarah & Swagger [1:34] ,14. Shootout in Virginia [4:53] ,15. Revenge [4:10] ,16. Nasty Letter - Otis Taylor [5:05], ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No nevim, přišlo mi to dost nudný. Akce pomálu, příběh trapnej a Mark Wahlberg přehnaně drsnej, při těch jeho „profesionálních“ kecech sem uchcával smíchy, ostatně celej příběh je jedna velká stupidita, kterýmu se dá akorát tak smát. Taky by mě zajímalo kde vyhrabali toho arabáka jako agenta, nekoho tak neschopnýho sem snad ještě neviděl a krom toho, celej ten charakter ve filmu je pěkně trpanej, až skoro ubohej. jediný co trošku potěší je tu a tam slušná akce, i když opět v čele s přemachrovaným Wahlbergem a taky Danny Glover, sice nevim, kdy začal tak děsně šišlat, ale záporák mu kupodivu celkem sed ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Ve scéně atentátu na etiopského arcibiskupa (Dean McKenzie) je vidět skrze optiku, že je mu mířeno přímo na hlavu. Ještě před touto scénou však bylo zmíněno, že na takovou vzdálenost je třeba udělat markantní změny v míření, aby kulka vlivem větru neminula cíl. Pokud mu tedy mířil přesně na hlavu, nemohl jej trefit. Kulka navíc zasáhla hlavu ve stejnou chvíli, kdy se ozval výstřel. Přitom předtím bylo zmíněno, že let kulky na takovou vzdálenost trvá 6-8 vteřin. (Thommy91)
  • V traileru je i scéna, která nebyla ve filmu použita. Pomocí dálkového ovládání je v ní vyhozeno do vzduchu malé letadlo. (don corleone)
  • Ve filmu se na počítačovém stole objeví kniha „9-11 Commission Final Report“ (Závěrečná zpráva vyšetřovací komise 11. září). (chaometic)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama