Reklama

Reklama

The Wall

Trailer 1

Běží poslední dny války v Iráku. Střelec a jeho dvojka pozorovatel jsou na misi. Někdo postřílel konstruktéry, kteří tam stavěli potrubí. Po nekonečných dnech, kdy se nic neděje, jde střelec na průzkum. Že to byla fatální chyba, se ukáže záhy. Jeho dvojka mu běží na pomoc, ale přijde přesnými zásahy o vysílačku, vodu a je zraněný na noze. Stačí se ještě skrýt za nedalekou zeď.Na jeho frekvenci se přihlásí nepřítel. A psychologická hra může začít. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

tron 

všechny recenze uživatele

Dosť to pripomína Mínu s Arniem Hammerom. Tiež minimalistická zápletka, minimum hercov a minimálna lokácia. Neviem, prečo zrovna TOTO zaujalo Douga Limana alias muža, ktorý je zvyknutý nakrúcať 100-miliónové veľkofilmy s Bradom Pittom a Tomom Cruiseom. Možnože si ale práveže iba potreboval oddýchnuť od vysokých rozpočtov (a od tomu odpovedajúcich veľkých očakávaní a tlakov zo strany štúdia). A tak si vybral tento „malý“ scenár. A výsledok? Nuž, ozaj je to malé. Čo by, samozrejme, nemuselo byť mínus. Ak by šlo o dobrý film. Lenže nejde. Spočiatku to má niečo do seba a John Cena je super. Škoda, že tento terminátor nehrá v lepších filmoch. Problém je v tom, že už po 20. minútach to začne zaváňať triviálnou a predvídateľnou nudou. A Cena tu má len vedľajšiu úlohu. Akčné scény tu takmer vôbec nie sú a hoci mám obvykle filmy o snajperoch rád, toto proste bola nuda. A koniec ma vyložene nebavil. Asi najneviditeľnejší Limanov film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Odstřelovačsko-diskuzní konfrontace mezi iráckým profesorem citujícím Frosta a Poea a jeho americkým protějškem, co to má za gay-ass Haji poems. Dělí je polorozpadlá zeď, motivace k zabíjení i motivace k žití. Skučící, písek chroupající Taylor-Johnson odhalil své možnosti na poli fyzického hereckého výkonu, z námětu plného limitů bylo vytěženo téměř maximum. Finále s rescue týmem poněkud diskutabilní, ale chápu, že pověst má cenu, jen dokud trvá.. Apropo, objemný Cena jako armádní sniper je zajímavá castingová volba. Když se dostane do volného terénu, neminul by ani Bocelli.. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela odvážný pokus, jak natočit docela stísněný film. Skupina odstřelovačů bojuje o přežití. Pár postav na velmi malém prostoru, skoro se nic neděje, chtělo by s říct, ale přitom to vůbec není nudné a říkáte si, jak to asi dopadne. Taylor-Johnson a Cena předvedli svoje schopnosti a zaujali. Příjemně strávený čas. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Zklidni tep a nemrkej, jeden nádech, hlubokej...“ Velmi sugestivní. Hranici mezi životem a smrtí tvoří chatrná kamenná zídka, zralá na rozsypání. OKÉNKO V ZÍDCE: [][] A za ním Sgt. Allen B. Isaac. Má pech, koleno v prdeli, kolegu tamtéž, děsnou žízeň a na drátě iráckého odstřelovače, co má keců jak Palacký. Za zdí je jen to, co tam je. Zbytek je ve tvé hlavě.Válka skončila, ale ty jsi pořád tady. Ty nechceš jít domů. Legendami opředený Juba je zahrabaný někde v okruhu pár set metrů, pod bůhvíkterou banánovou slupkou a do dalekohledu zírá s trpělivostí hada, kterého si Američani při špičkovém výcviku hřáli na prsou. Ze zářezů na pažbě už má málem QR kód,  vrtulníky sundává jak kachny. Mít Saddám Husajn takových borců deset, tak dodnes zadkem leští svůj zlatý záchod v paláci a nad Irákem má no-fly zone. [][] Chvíli akční, chvíli komorní, leč napínavá psychologicko politická konverzačka. Slunce žhne, pot se lepí a prach vrže mezi zuby, ale o něco míň než při souboji odstřelovačů ve Smrt čeká všude.  ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

"Wí dount nýd nou edjukejšn", řekli si v libovolném Zkurvystánu na Bohužel-až-příliš-Blízkém-Východě a s pevnou vírou, že vzdělání je fuj a jediná znalost, kterou mladí teroristé potřebují, než se rozletí do světa, je znalost zbraní a výbušnin, zbourali jedinou místní školu, ze které zbyla jenom ta jedna Zeď. Za tou si na schovávanou s neviditelným nepřítelem hraje prototyp mačistického emerického vojáka, zatímco jeho parťák si řekne, že to nemá Cenu a zabalí to už před Zdí. No a náš hrdina chytne povídavou a záhy už na vysílačce ladí muslimskou linku důvěry, aby poté, co vyplýtvá svoje pětiapůlmilimetrové argumenty, své nitro zcela otevřel tomu hodnému Abdulovi Ibn Kozomrdovi dřív, než čerstvě zamilovaná buzna balení kakaových věnečků. Pruhovaně-hvězdičkovaný, bílomodročervený patos z toho jen kape, avšak díky zbytečně nenatahované stopáži je tento minimalistický filmík koukatelný a ačkoliv se ve finále stane jen další cihlou ve zdi podobných filmů, zaslouží si přece jen trochu víc, než jen odstřelit ránou z milosti. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Hneď na začiatku filmu je spomenutý snajper menom Juba a neskôr Isaac (Aaron Taylor-Johnson) dospeje k záveru, že snajper, ktorý naňho útočí, je práve Juba. Behom vojny v Iraku skutočne existovala legenda o ostreľovačovi s prezývkou Juba. Podľa rôznych príbehov mal na konte životy desiatok, možno až stoviek Američanov a ich spolupracovníkov. Internetom kolovali videá, ktoré mali ukazovať Jubu v akcii. Dodnes však nie je isté, koľko pravdy na tomto príbehu je. Podľa niektorých ani nemá tieto útoky na svedomí jeden, ale viac nezávisle pôsobiacich snajprov. O nič jasnejší nie je ani údajný Jubov osud. Niektorí veria, že bol zabitý americkým či irackým snajprom, prípadne niekým úplne iným. Ďalší predpokladajú, že z nejakého dôvodu prestal bojovať a doteraz predstavuje nebezpečenstvo. Nech už je pravda akákoľvek, faktom zostáva, že meno Juba bolo pre vojakov v Iraku nočnou morou. (ČSFD)
  • Jako vojenský poradce na filmu spolupracoval samotný Nicholas Irving. Skutečný americký odstřelovač s potvrzenými 33 zásahy ve válce v Afghánistánu. (em.redrum)

Reklama

Reklama