Reklama

Reklama

Gisèle Kérozène

(festivalový název)
  • Francie Gisèle Kérozène
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Sci-Fi
Francie, 1989, 5 min

Obsahy(1)

Trojice futuristických čarodějnic vzývá totem vytvořený z lidské lebky v prostředí hypermoderního města (moderní čtvrť Paříže). Najednou se na scéně objevuje čtvrtá postava jménem Gisele Kerozene a modlu ukradne, což odstartuje zběsilou honičku na motorových košťatech... Prvotina Jana Kounena byla oceněna hlavní cenou v kategorii krátký film na festivalu ve francouzském Avoriaz. Zvolenou technikou odkazuje na klasický oskarový kraťas Normana McLarena NEIGHBOURS. (J.Connor)

(více)

Recenze (5)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hrozná bizarnost. O to divněji působí, jelikož je tvořena metodou, kdy se animují lidé a to téměř pokaždé působí jako sen mentálně narušené myšice polní po požití prošlých antidepresiv. Samotný námět (výraz ´příběh´ je zde nepoužit zcela záměrně) je jednoduchý a hroteskovitá forma mu sluší. A já se téměř kaju za to, že jsem se u takové koniny několikrát přistihl, jak se nahlas směju. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Hypermoderní groteska říznutá pohádkovými rysy? I tak by se dal interpretovat dosti ujetý kraťas Jana Kounena o třech čarodějnicích, ukradené modle a jejím pronásledování. Pomineme-li ale morbidnější humor a hektické tempo, zůstane jen prázdný obal. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Žádné ukryté poselství jsem v tomhle kraťasu nehledal. Proč taky? Jen jsem si užíval morbidní honičky na létajících košťatech v prostředí velkoměsta. Takové fígle na koštěti totiž neumí ani Harry Potter. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dobrá blbost, pobaví a dobře se na ni kouká a je i dobře udělaná, jen silnější dojem neudělá a nějakou myšlenku jsem v tom i přes přečtení obsahu neviděl - a pokud byla (třeba stejná jako v obsahu zmíněných Neighbours), tak blbě podaná. 3* ()

Reklama

Reklama