Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Stewart jako Destry, starostův zástupce s vybranými způsoby, jež nemá rád zbraně, je povolán do zkorumpovaného pohraničního města Bottleneck, aby tam nastolil pořádek. Zprvu se mu do tohoto těžkého úkolu moc nechce, ale změní názor, když potká okouzlující Frenchy (Marlene Dietrich), majitelku baru, která tu zpívá legendární hity jako The Boy sin The back Room, a do níž se Destry bezhlavě zamiluje. Díky mnoha nezapomenutelným hereckým výkonům a vtipným dialogům představuje tento western opravdovou lahůdku pro milovníky tohoto žánru a pokládá vysoko laťku pro nadcházející westernové komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Spojení James Stewart - Marlene Dietrich - western bylo pro mě zprvu stejně nepředstavitelné, jako že ve westernu uvidím nějakého Rusa nebo takhle řádskou ženskou rvačku. Ale ono to opravdu skvěle funguje, i když to nakonec určitě není tak jednoznačná komedie, jak se nám text distributora snaží sdělit. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Western a komédia k sebe pasujú, o čom svedčia mnohé filmy ( u nás ich zväčša spopularizovala talianska kinematografia 70-tych rokov ). Destry Rides Again ( Vzbura žien je názov dosť pritiahnutý za vlasy ) je báječná, svieža komédia, plná vtipného situačného humoru a dialógov. Scény z baru sú výborne natočené, aj pre svoju veľkorysosť pri davových scénach. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Konec filmu hodně zabolel. Nebýt něj, je to svělý dramaticko komediální western s břitkými dialogy, spalujícím napětím mezi zpěvačkou Frenchy (Marlene Dietrich) a jen zdánlivě jelimanovským Destrym (James Stewart), s psychologicky zdůvodněnými vztahy mezi postavami a jen mírně nadsazeným pojetím (na rozdíl od pozdějšího remake , který je víc barvotiskový a rozjuchaný, zato méně logický a taky méně vášnivý). ___ Ale ten konec! Nesmyslný zásah ženského davu do přestřelky, aniž by se ve filmu předtím ženy jakkoliv masově projevovaly. Naopak, důraz byl jen na jednotlivkyně - zpěvačka Frenchy a nepříliš šťastně podruhé provdanou Lily Belle. ____ Hlavně ale finále zcela popírá vše, co dosud Destry proklamoval a jak se také do té doby choval. Koncem s rozpoutanou bitvou se zcela pronevěřil sám sobě a stává se z něj tuctový kovbojkový hrdina. Závěrem je tedy naopak přesvědčivější pozdější remake. _____ Nebýt zakoneční, které jakoby přilepili z úplně jiného filmu, je Destry na plný počet hvězd. I tak ale stojí za vidění. Kvůli dodnes vtipným dialogům, zajímavým situacím a ústřední dvojici. /7. 8. 14./ ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Do posledních minut jsem netušil, proč má film český překlad Vzpoura žen a myslím, že je celkem nevhodný a nicneříkající. Celkový dojem je poměrné zklamání. Celý průběh si budoval něco, co jsem čekal, že vygraduje v úplném závěru a nakonec přišlo úplně něco jiného a naprosto nečekaného, co předchozí průběh naprosto nijak nenaznačoval. 71% ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

No, rozhodne som čakal viacej. Scenár má komediálne pohnútky, občas vám privinie aj úsmev na tvári, ale to pasívne režijné vodotesno je skrátka dosť uťahané, ničím neprekvapí. Po zábave príde na rad akási dramatická vrstva pouličného (ne)poriadku a určitej vážnosti, kde ale Marshall zlyháva. Mohol to viac prispôsobiť muzikákovo, aby som vedel, do čoho idem. Takto vzrušia len dáke bitky a romantika oboch protagonistov. Nič svetoborné, najmä keď si uvedomím, koľko lepších Fordových westernov počastujem rovnakým hodnotením. Ale pouvažujem o štyroch, taký Robin Hood ma zaujal ešte menej. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (15)

  • Role Toma Destryho Jr. byla nejprve nabídnuta Garymu Cooperovi, ten však požadoval příliš mnoho peněz. (Kulmon)
  • Marlene Dietrich neměla žádný zájem točit western. Přesvědčil ji její přítel Erich Maria Remarque, že tím bude víc Američanka a bude tak víc bojovat pro nacistům. (Kulmon)

Reklama

Reklama