Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jimmy Livingstone by se od svých vrstevníků asi příliš nelišil, nebýt té bubliny. Příroda si s ním zahrála a on zcela postrádá vrozenou imunitu. Chce-li žít, musí se zdržovat v absolutně čistém a sterilním prostředí. To mu dokáže zajistit pouze neprodyšná umělohmotná bublina. Jimmy je spokojený, prožívá podobná dobrodružství jako jeho kamarádi ... jen v obýváku v bublině. Když ale dojde na lásku a Jimmy se zakouká do půvabné Chloe ze sousedství, která se má brzy vdávat, nezbývá mu, než sestrojit bublinu, v níž se bude moci pohybovat i venku. Čeká ho totiž dlouhá cesta. Svatba, kterou chce překazit, se koná na místě vzdáleném téměř tři tisíce kilometrů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (112)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Všichni vypadněte, má těžkou imunitu!“ Minimálně prvních 40 minut jde o nepřestávající smršť vymakaného, k hlasitému smíchu nutícího humoru, dělajícího si prdel hlavně z obecné malo i velkoměstské úzkoprsosti a netolerance, zažitých předsudků, nadřazenosti, homofobie a nesnášenlivosti ke všemu odlišnému či fanatickosti. Jimmyho matka je ve svém nechutném ztělesnění tohoto všeho, až unikátní. Tu si prostě zamilujete, i když by jste ji v reálu nechali zabít, rozčtvrtit a znásilnit (přesně v tomto pořadí!!!) komandem bezbožných (respektive ve správného boha nevěřících) zahraničních dělníků. Už ten její úvodní výstup s míčem, nebo zakončování klasických pohádek... Ale v jednom měla pravdu, přeříkávání slibu věrnosti by dokonale fungovalo i na mně, ono to asi musí fungovat na každého. Ke konci se už to zvrhne v klasickou romantiku se šťastným koncem, ale než k tomu dojde, já se fakt hodně bavil. Matka nadávající manželovi, že ten výhrůžný dopis napsal špatně, chlápek na autobusové zastávce nebo sup, snažící se na poušti dostat do bubliny polomrtvého hlavního hrdiny, to jsou scény, na které jen tak nezapomenu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Prvních pár minut jsem se kupodivu bavil naprosto skvěle a dokonce dvakrát nahlas se zasmál, ale jak se začala přísahat věrnost vlajce (a radši nechtějte vědět co to tady znamená), byl z toho pak sice dost absurdní film (ostatně, jak samotný námět napovídal), ale zároveň příliš infantilní. Odstranit ty sexuální narážky a scénu s krávou a zfleku by to mohl být film pro děcka. Jako neříkám, něco mě taky pobavilo, třeba ta šílená sekta byla super a výchova Jimmyho povětšinou také (až na to s tou vlajkou, to bylo spíš trapné než cokoli jiného), ale to horší a nevtipné u mě prostě převládá. Holt to mohlo vypadat mnohem líp, no. Stejně je na tom všem nejzajímavější, že hlavní roli tu má Donnie Darko - ve stejný rok, co vznikl Donnie Darko. Lepší 2* ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Docela podařená a zábavná road movie o klukovi v bublině, která s humorem chvílemi zachází až příliš do extrémů, ale na druhou stranu se tam pořád tolik děje, a některé nápady jsou na nenáročnou komedii hodně dobré, že se to dá odpustit. A vidět pohromadě obra z Velký ryby a me-mini z Austina Powerse mě neskutečně zahřálo na srdci. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

I přes svou naprosto šílenou pointu mě snímek od začátku do konce dokázal neuvěřitelným způsobem bavit. A to bych do sebe neřekl, že takto podány děj jsem schopen vůbec vstřebat a navíc ještě se zasmát. Takže, šílené postavy, ztřešténý děj. Nejdříve jsem myslel, že film přepnu, ale minuty běžely a běžely a já byl najednou na konci. Nejspíše už komedii nikdy znovu neuvidím, ale jako večerní výplň mě to naprosto uspokojilo. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Už z názvu je jasné, že se jedná o typ komedie, která by se dala definovat jako crazy nebo trhlá popřípadě ujetá. A taková je. Směsice absurdit, šíleností a jednoho divného vtipu vedle druhého a film u mě splňuje všechna očekávání. Slušná hudba a Donnie Darko v hlavní roli jsou jen třešničky na dortu. Co jsem chtěl jem dostal, děkuji mnohokrát a tři hvězdy jsou zasloužená odměna. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Santa Claritě, v La Verne, v Los Angeles, v Palmdale, v Piru a Santa Paule v Kalifornii a v Las Vegas v Nevadě. (rafix)

Reklama

Reklama