Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinou smutné komedie je Jack Powell, který se narodil jako zcela zdravé a vyvinuté dítě v desátém týdnu těhotenství. Lékaři zjistí, že chlapec trpí vzácnou poruchou, která způsobuje, že se jeho buňky vyvíjejí čtyřikrát rychleji. To znamená, že když je mu deset, vypadá jako čtyřicetiletý muž. Proto ho rodiče ani nepřihlásili do školy a místo toho mu najali soukromého učitele, starého černocha Woodruffa, který si s chlapcem dobře rozumí. Jack by však rád do školy chodil, protože mu jako desetiletému chlapci chybí kamarádi. A časem se mu společně s Woodruffem opravdu podaří rodiče přesvědčit. Zpočátku to ovšem vypadá, že se potvrdí matčiny obavy. Ve třídě se ho všichni straní, ale postupně si získá spolužáky, když jim pomůže vyhrát zápas v košíkové. Jack si stále bolestněji uvědomuje, že zatímco jeho spolužáci se chystají vykročit do života, on má před sebou jen stáří a smrt. A když krátce nato dostane srdeční slabost, rozhodnou rodiče, že Jack zůstane doma. Opět ho učí starý Woodruff, opět nevychází z domu. Ale tentokrát už je to jiné. Venku ho marně čekají kamarádi a prosí jeho matku, aby Jacka pustila ven a do školy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Možno až príliš sentimentálna, ale nie zlá komédia legendárneho stvoriteľa Krstného otca Francisa Forda Coppolu. Film sa mi až na záver veľmi príjemne pozeral a aj som sa celkom bavil, herci síce veľmi nevynikali, ale sám film bol natoľko originálny, že si zaslúži pozornosť. Myslím si však, že film Jack je ideálny príklad filmu na jedno pozretie. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V rámci Coppolovej filmografie strašný prúser. Vynikajúca téma, ktorá sa mohla spracovať na milión spôsobov ( IMHO ideálne by bolo niečo v štýle Boyhood). Coppola si však bohužiaľ vybral asi druhú najhoršiu možnosť - klasický, neinvečný hollwoodsky cajdák. Čo síce nie je od veci, keby ten film fungoval - ale až na pár výborných scén nefunguje. Horšie by to mohlo byť jedine vtedy ak by to bolo klubové artové podobenstvo. 5/10 ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

6 / 10 Neviem, asi už starnem, ale Jack podľa mňa nie je zlý film. Na jednej strane je veselý a zábavný, na strane druhej smutný a emotívny, presne ako život sám. Niekedy sa nám snaží hrať na city snáď až príliš úporne, no takéto chvíľkové zaváhania sa dajú v rámci celku odpustiť. Apropo, Jack je krásny príklad ako sa dá film 'zhovädiť' už hereckým obsadením - mne osobne Williams a Jennifer príliš nevadili, no toto duo dokáže v mnohých ľuďoch vyvolať predčasný pocit znechutenia. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, moc jsem chtěl tento film vidět, i když jsem o něm nic nevěděl. Jen to, že v něm hraje Robin Williams, který mě bavil v "Tátovi v sukni". Tak jsem čekal, že to bude podobná legrace. Jenže jako dítě jsem to moc nechápal a ani jsem se nepobavil. Dnes už to sice chápu, ale také se nebavím. Komedie je to maximálně v tom, že velkej chlap chodí do školy a kupuje kámošům pornáče. To je asi tak všechno. Jinak je to spíše vážnější a občas to má docela smutnou atmosféru. Bohužel je to ale také docela nudné... ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Souhlasím zajímavé, ale ne tak zábavné jak jsem čekala. Automaticky jak se objevil R.W. jsem čekala něco velkolepého, to nebylo. Film nezavrhuji. Takové nedělní nudné dopoledne je v hodné, když se vám nechce nic řešit. Amerika s toho jde dost cítit, ale v tomto případě to bude mínus-(klasicky natočeno po americkém způsobu ve stylu 90. let.) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Robin Williams souhlasil s tím, že bude hrát Jacka až poté, co se mu Disney omluvilo za to, že porušilo slib o tom, že jeho jméno nepoužijí při marketingu filmu Aladin (1992). (Chevees)
  • Ve třídě řekne Jack (Robin Williams), že se narodil 12. září, ale v den kdy se narodil, byli jeho rodiče na Halloweenské párty (Halloween se slaví 31. října). (Chevees)
  • Niečo podobé ako Jackova choroba (4x rýchlejšie starnutie) existuje aj v skutočnosti: Wernerov syndróm. (rador)

Reklama

Reklama