Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden malý chlapec na pouti u stroje na plnění přání to své vysloví: chce být velký. Když se druhý den ráno probudí, zjistí, že se jeho přání splnilo a že jeho tělo přes noc vyrostlo. Uvnitř je to však stále stejný dvanáctiletý kluk. Musí se naučit, jak žít v neznámém světě dospělých, najít si práci a projít první milostnou zkušeností se ženou. Co se o tomto podivném světě dozví? (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (334)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Jeden z povedenějších tzv. rodinných filmů. Doslova pohádková romantická komedie pro malé i velké děti. Aneb kdo z nás není v duchu alespoň trochu dítětem? Ten dětský svět si v sobě nese každý z nás. I o tom je tento film. Film, který pohladí po duši. Neb oč je dětský svět čistší a lepší než svět dospělých. Zamysleme se nad sebou. I děti nás mohou mnohému naučit. První z velkých rolí pro Toma Hankse a pro mě jedna z nejlepších. 76% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Místy velmi vtipný a zároveň milý film o tom, jaké to asi může být, když se třináctiletý kluk ocitne v těle dospělého muže. Je to dar shůry? Nebo spíš prokletí? Nebo obojí? Jak si asi dokážeme představit, dospělý život má pro malého Joshe své sladké chvilky i těžkosti… Tom Hanks to zahrál velmi přesvědčivě a moc jsem se jeho projevy bavila. Filmu navíc nechybí onen lehce nostalgický punc starších osmdesátkových/devadesátkových filmů, který mám ráda. A zároveň chci vyzdvihnout, jak hezky je tam vykreslený vznik a vývoj vztahu hlavního protagonisty s kolegyní z práce. Myslím, že je to tak citlivě a vkusně podané, že moc nerozumím, proč někdo film odsuzuje s tím, že jde o „zneužití“ dítěte… O tom film opravdu není. Naopak je to velmi lidsky a uvěřitelně podáno, a ostatně, láska může kvést v každém věku. :) ~(4,3)~ ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je takové americké zlatíčko. Při koukání na komentáře u letošního Shazama jsem se všude dočítal, že Velký to udělal lépe. Velký lépe dokázal zužitkovat duši kluka v dospělém těle. Jsem z toho docela na vážkách, jestli jsem sledoval stejnou pecku jako ti uživatelé, kteří tohle vykřikovali. Za poctivou rodinnou osmdesátku 65% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +Tom Hanks, námět, příběh -závěr mohl být klidně rozšířen/// Velice milý film s příjemným dějem a s kouzelným herectvím Toma Hankse u kterého mě ani nenapadlo, že by to mohl jen hrát. Jako rodinný film tento snímek velice boduje a troufám si říct, že se bude líbit skutečně všem./// Celkem 80%/// ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Všetci máme v sebe to detské správanie, vidieť to už len na tom, ako sa radi stále hráme. Navyše predajcovia hračiek sa niekedy tak vcítia do svojej práce, že sa správajú tak, ako tu hlavná postava, lebo iba keď poznajú detské predstavy, iba vtedy im môžu navrhnúť niečo, čo by ich bavilo, až sa to niekedy preháňa. Na hlavný motív tohto filmu sa natočili už aj iné, no toto aj keď trocha naivné dielo s takými umelými ničnehovoriacimi výrazmi je milé, zábavné, miestami uletené, možno vo mne hrá trochu aj nostalgia, no podľa mňa je celkom zvládnuté. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (35)

  • Film měl původně končit scénou, v níž sedí Josh (David Moscow) ve třídě, do které vstoupí nová žákyně. Podle její podoby s Elizabeth Perkins a reakce Joshe poznáme, že je to Susan, která také omládla. Na testovacím promítání se však tento konec nelíbil. (HellFire)
  • Jednou z prvních voleb pro hlavní roli Joshe (Tom Hanks) byl pro režisérku John Travolta a i on sám měl zájem. Studio ho ale nechtělo, protože měl právě za sebou několik komerčně neúspěšných filmů. (Hpatrik)

Související novinky

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

Režisérka filmu Velký Penny Marshall zemřela

19.12.2018

Penny Marshall, režisérka filmů Velký, Čas probuzení nebo třeba Velké vítězství, zemřela ve věku 75 let. Americká producentka a režisérka byla sestrou rovněž zesnulého Garryho Marshalla (Pretty Woman… (více)

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

Film o Barbie už má hlavní hvězdu

03.12.2016

Letošní Krotitelé duchů se proměnili v menší katastrofu, studio Sony to ale naštěstí neodradilo od filmů s ženskými hrdinkami. Před pár dny jsme zjistili, že se chystá dámský spin-off 21 Jump Street,… (více)

Reklama

Reklama