Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinou smutné komedie je Jack Powell, který se narodil jako zcela zdravé a vyvinuté dítě v desátém týdnu těhotenství. Lékaři zjistí, že chlapec trpí vzácnou poruchou, která způsobuje, že se jeho buňky vyvíjejí čtyřikrát rychleji. To znamená, že když je mu deset, vypadá jako čtyřicetiletý muž. Proto ho rodiče ani nepřihlásili do školy a místo toho mu najali soukromého učitele, starého černocha Woodruffa, který si s chlapcem dobře rozumí. Jack by však rád do školy chodil, protože mu jako desetiletému chlapci chybí kamarádi. A časem se mu společně s Woodruffem opravdu podaří rodiče přesvědčit. Zpočátku to ovšem vypadá, že se potvrdí matčiny obavy. Ve třídě se ho všichni straní, ale postupně si získá spolužáky, když jim pomůže vyhrát zápas v košíkové. Jack si stále bolestněji uvědomuje, že zatímco jeho spolužáci se chystají vykročit do života, on má před sebou jen stáří a smrt. A když krátce nato dostane srdeční slabost, rozhodnou rodiče, že Jack zůstane doma. Opět ho učí starý Woodruff, opět nevychází z domu. Ale tentokrát už je to jiné. Venku ho marně čekají kamarádi a prosí jeho matku, aby Jacka pustila ven a do školy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Možno až príliš sentimentálna, ale nie zlá komédia legendárneho stvoriteľa Krstného otca Francisa Forda Coppolu. Film sa mi až na záver veľmi príjemne pozeral a aj som sa celkom bavil, herci síce veľmi nevynikali, ale sám film bol natoľko originálny, že si zaslúži pozornosť. Myslím si však, že film Jack je ideálny príklad filmu na jedno pozretie. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

No od Francise Ford Coppoly bych čekal trochu jiný film. Myslím si, že se mu naprosto nepovedlo pojmout film jako drama. Rozpolcenost snímku mezi komedií a snahou o drama, která je bohužel vidět v celém film mu neskonale ubližuje. Tento film by měl být pojat jako drama s vážnou tváří v kterém jsou malé komediální prvky na odlehčení. Avšak ve finále je to spíše komedie s velkým dojemným koncem. Nutno však říci, že kdyby v hlavní roli nebyl Robin Williams, kterému snad tyto role píší na míru, tak by film nezachránilo už nic. Rád jsem tento film viděl, ale opakovaně jej vyhledávat nebudu. ()

Reklama

Kaylar 

všechny recenze uživatele

Nesmírně smutný snímek, který se chvílemi snaží být veselý, přičemž jeho zábavnost vyplývá výhradně ze situací spojených s neodvratným životním osudem hlavního hrdiny Jacka. Jack se totiž narodil s krutým údělem, kdy jeho tělo stárne několikanásobně rychleji, než je tomu u jiných lidí. Myslím, že jen nemnoho herců by ztvárnilo život tohoto chlapce lépe, než se podařilo Robinu Williamsovi. Přesto však v mém osobním hodnocení se jedná o film jen průměrný, jelikož jsem přesvědčena, že z nesporně zajímavého námětu by šlo dostat více. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Vždyť o tohle jde, zabavit se a já jsem se u Jacka velmi bavila. Skvělý nápad, malý klučina v těle postaršího chlápka. Robin Williams podal úžasný výkon, tak proč ta špatná hodnocení? Chvílemi mi bylo Jacka opravdu líto a na konci jsem se neubránila slzám v očích. Skvělý film, který v tomhle nápadu nemá konkurenci. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to takové trochu prvoplánově emotivní, což mi na tom celkem vadilo, ale Robin Williams měl prostě pro podobně blbé role docela talent. Coppola ani režií, ani myšlenkou moc neexceluje. Trochu mě zaráželo, že se vůbec neřešilo to, že dospělý mezi dětmi v jedné třídě, který není učitel, by mohl rodičům připadat jako pedofil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Niečo podobé ako Jackova choroba (4x rýchlejšie starnutie) existuje aj v skutočnosti: Wernerov syndróm. (rador)
  • Ve třídě řekne Jack (Robin Williams), že se narodil 12. září, ale v den kdy se narodil, byli jeho rodiče na Halloweenské párty (Halloween se slaví 31. října). (Chevees)

Reklama

Reklama