Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::::: Panebože ! Jak já jsem rád, že jsem to tady našel !!!! Můj nejoblíbenější film mého dětství !!! Tenhle film mě moc motivoval a připadal jsem si jako Jason Stillwell - chtěl jsem být jako on !!! Tenhle film miluju !! Ach ta nostalgie, kde jsou ty časy !!! ::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen je rozhodně dobrý režisér , ale v tomhle případě se asi chtěl zavděčit amíkům . Jako bitky mají šmrc a sou efektivní i do dnes , ale chybí tomu ta posvátná jiskra . Hlavní hrdina je od začátku do konce , prostě hadr na podlahu se kterým každý vytře . Veškerou pozornost , na sebe totiž strhává mladičký Ran Tan Vandam , se svým provazem . A ona finální bitka ? Ta je vyloženě smíchu , něco podobného nabídl Stallone Hulku Hoganovi , "Takže chvíli tě budu honit po ringu já a pak zase ty co ty na to "? , jinak řečeno McKinneho chvíli tříská do Van Damma , ten se nechá a pak zase Van Damme chvíli tluče do McKinneyho , a nakonec Van Damm na pokyn režiséra z ničeho nic padne . Nakonec se všichni radují a tleskají , víc patetické a přehnané to snad být nemohlo . PS viz Rocky vs Thunderlips https://www.youtube.com/watch?v=e1_uCeBCYtU ()

Reklama

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Tak po mnoha, mnoha letech jsem se náhodou dostal k týhle ptákovině. Musím říct, že mě pohltila nádherná nostalgie a vzpomínky na dětství. Protože tak jak si Jason užíval tréningu s Brucem Lee, tak já si zavzpomínal, jak u nás na hřišti běhali naši idolové. Ani to není tak dávno, ale jako by to byla věčnost, kdy jsme běhali v dresech od vietnamců a na nich jména jako, Rivaldo, Ronaldo, Zidane, Maldini apod. Za vyvolání právě těchto vzpomínek a pocitů dávám 4 hvězdy a 70 procent. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

JASON WHAT ARE YOU DOING? THIS ISN'T BRUCE LEE'S JEET KUNE DO!! Tato naprostá klasika plná vtipných i dech beroucích scén, je jeden z nejlepších filmů, jaký jsem kdy měl to štěstí vidět. Je tu vše, od skvělé 80's doby, přes Bruce Leeho ducha, až po výbornou hudbu. Velice našlapaný film a hned první scénka ve škole karate, kdy Van Damme zlomí mistrovi nohu, který po té vykřikne jako kdyby šlápl v Chorvatsku na ježka a následně dostane ještě tři kopačky a kop z otočky na cestu směrem k zemi, vás v tom utvrdí. Co následuje pak, je skvělí příběh mladého a nadějného Jasona, který se dostane nakonec až na vrchol, kde na něj čeká buchta v žlutejch teplákách a tu prostě chtěl. Sečteno podtrženo, vidět mladého Van Damma, jak vyletí jako býk na Jasonovu rudou teplákovku, když ho nazve 'rusákem' je moment, který by měl vidět každý, kdo má rád martial arts filmy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dosť slabý, ale všeobecne známy karate film z 80.rokov. Scenár je desne jednoduchý, ba až naivný. Pretože trénovať s mŕtvym duchom Bruce Leeho mi prišlo hodne uletené. Ani predstaviteľ hlavného hrdinu Kurt McKinney, moc hereckého nadania nepobral. Zato jeho fyzická kondícia je obdivuhodná a takmer vkuse divákovi predhadzovaná. Keby dokázal aspoň z polovice tak hrať ako vie napínať svaly, tak by to bolo minimálne na cenu Oscara. Avšak "Karate Tiger" je aj filmom, v ktorom sa zviditeľnil fighter Jean-Claude Van Damme. Aj keď tu nehrá hlavnú úlohu, jeho stvárnenie narcistického ruského agresora Ivana, mu prinieslo neskôr ďalšie filmové role, slávu a peniaze. ** ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Přibližně v 15. minutě, když Scott (Kent Lipham) wapkou zaútočí na Jasonovo kamaráda (J.W. Fails), je vidět, že má J.R. třičko každou chvíli jinak mokré. (Armin82)
  • Po konfliktu na večírku přijede rozčilený Jason (Kurt McKinney) ke hrobu slavného mistra Bruce Leeho a prosí ho o pomoc. Po chvilce si klekne a klečí pouze na jedné noze, zatímco druhou má jen pokrčenou, kdežto hned v dalším záběru klečí na obou nohách. (Armin82)

Reklama

Reklama