Reklama

Reklama

Pro rodinu Brownových končí legrace – na jejich farmě v Kansasu se totiž bez pozvání objevila smrtící smečka masožravých mimozemských potvor. Vyděšení Brownovi, prožívající skutečnou noční můru, musejí s útočícími krvežíznivými monstry bojovat o život, jejich boj je ale předem prohraný – dokud nedorazí dva vesmírní šerifové, odhodlaní vykopat ohavné nestvůrky z planety! Je to mimozemské dobrodružství, plné akce – a hemžící se Critters! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (266)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného ražení se hodnotí zatraceně těžko. Je to kravina, je to bolestivé, ale zároveň nenudí a dá se o nich poměrně dlouho kecat. Díky dialogům mezi potvorami jsem se přemluvil ke třem hvězdám. Doufám, že příští díl je čistě jen Critteří talkshow. Poté rád udělím plný počet. Blbost, po dvou dnech jsem zapomněl, že jsem nějaké Critters viděl. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jsou celkem dva druhy příšerek. Jedny přišly v roce 1984 a další v roce 1986. Ti z roku 1984 si říkají Gremlins a ti druzí z roku 1986 si říkají Critters. Pro mě za mě, ať si řikaj jak chtějí, ale pro mě je to na jedno brdo. Příšerky se samozřejmě liší v několika věcech (jedni se dotknout vody a množí se, druzí vystřelují jedovaté bodáky). I když Gremlins byli ve své době hit, tak já věřím, že i kopírující Critters museli být velkým hitem. Zatímco Gremlins byli takovou pohádkou pro dospělé. Působili na mě spíše jako komedie. A Critters jsou docela i strašidelní a především ukazují slušnou dávku krve, což k tomu druhu filmu pásne. Takže pro mě jsou Critters o něco málo lepší než Gremlins. Stopáž filmu je také dobrá. Hodina a dvacet minut, bez hluchých míst. Stále se něco děje. Příjemně to uteklo. Třešničkou na dortu pro mě byl malý a skvěle hrající Scott Grimes (Malarkey z Band of Brothers). S chutí jdu na druhý díl. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vesmírná nenažranost v podobě chlupatých koulí dorazila do amerického zapadákova. V patách jim jsou dva lovci odměn, kteří se dokážou objevit vždy v pravou chvíli. Critters jsou skvělou hororovou komedií. Oba filmové žánry se krásně propojují a doplňují. Když jde do tuhého, vstoupí do děje něco vtipného. Nenudila jsem se ani na malou chvíli a bavila jsem se až do samotného závěru. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Navenek trochu nesourodá rodinka, jejíž vnitřní stabilitu a vzájemnou soudržnost otestuje nenadálá extrémní situace, to je zkrátka od nepaměti divácky vděčné téma. Za úspěchem Critters ale stojí i originálně pojatá vizáž monster a přítomnost dvojice lovců, kteří si film malém ukradli sami pro sebe. Více. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poměrně divná záležitost, která se mi zřejmě dodnes úspěšně vyhýbala, neboť jsem si z ní nepamatoval pranic. Dost divné mi přišlo dotahování malého dítěte s podstatně větší sestrou. Příšerky ujdou. Dokonce se tu a tam do někoho zahryznou. Moc nechápu, proč zde tolik uživatelů chválí jejich hlášky, když v průběhu celého filmu pronesly možná dvě věty. Vtipnější mi přišla dvojice poslaných likvidátorů, kteří napáchali více škody než užitku. Mám pocit, že snímek po tolika letech naprosto vyčpěl. Kdo na něj nemá vzpomínky s dětství, tak ten s nejvyšší pravděpodobností nebude hodnotit nikterak vysoce. Závěr se samoopravou zdevastovaného domu byl dost trapný. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka gegina31. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (15)

  • Film je voľne založený na skutočnom prípade nazvaným Kelly-Hopkinsville, ku ktorému došlo  21. augusta 1955 na farme rodiny Suttonovcov. (Raccoon.city)
  • Oficiálne propagované ako odpoveď štúdia New Line Cinema na film Gremlins (1984) od Warner Bros. (beso74)
  • Na začátku filmu zazní úryvek písně „Power of the Night“ fiktivního zpěváka Johnnyho Steelea (Terrence Mann). (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama