Reklama

Reklama

Děvčátko, které bydlí na konci ulice

  • Kanada The Little Girl Who Lives Down the Lane (více)

Obsahy(1)

V tomto kanadském thrilleru ztvárnila Jodie Foster titulní postavu - samotářskou, zarputilou a sama na sebe odkázanou dospívající dívku jménem Rynn, která žije sama ve velkém domě svého otce. Když do domu kdokoli přijde nebo zavolá, děvče vysvětluje, že má tatínka na služební cestě. Je opravdu daleko... hodně, hodně daleko. A maminka? Ta také... Rynn se své nezávislosti nehodlá vzdát a je odhodlaná udělat cokoli, aby si uchovala své strašlivé tajemství. To ale bohužel vyčmuchá její vlezlá sousedka paní Halletová (Alexis Smith). Dalším nebezpečím, které ohrožuje Rynnin klid, je sousedčin syn Frank Hallet (Martin Sheen), pedofil, který má v plánu děvče zneužít. Naštěstí je zde rebelující teenager Mario (Scott Jacoby), který je vždy připraven podat Rynn pomocnou ruku. Scénář k tomuto mrazivému thrilleru s dokonalou atmosférou napsal Laird Koenig jako adaptaci vlastního románu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Tomu se říká radikální odpor k autoritám. Výborně vybudovaná atmosféra, skvělá Fosterová, režijně pojaté spíše jako černohumorná jednohubka, než thriller, za což se ovšem vůbec nezlobím. Dostat do rukou tento film Tarantino, vzniklo by něco velice roztomilého. I když, silnou ženskou postavu to má, slušnou hudební složku také, chybí jen zdařilý vizuál. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Věkem ještě nedospělá, mentálně již dávno prozřelá, svou povahou až nebezpečně sebevědomá a radikální... Teprve 14-tiletá Jodie Foster v hlavní roli vytvořila z této nenápadné žánrové „jednohubky“ skutečně velmi pozoruhodnou filmovou lahůdku na poli mysteriózního thrilleru. Zřejmě nejzajímavější snímek z geograficky i žánrově pestré filmografie Nicolase Gessnera (Diamantový biliár) nepostrádá tajuplnou atmosféru, v příběhu není nouze o mnoha překvapení, pravidelné sklony k černohumorné komedii se mi také zamlouvaly. Dlouhá závěrečná scéna ve dvou oplývá v doprovodu Chopinova klavirního koncertu obzvlášť podmanivým kouzlem. Nicméně k završení dokonalosti přesto v mých očí schází příběhu nějaký výraznější závěrečný twist nebo jedna pořádně uzemňující pointa celého neotřelého morbidního příběhu (místo spíše otevřeného konce). Jinak určitě za mě velká spokojenost: [80%] ()

Reklama

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Průměrný filmek, ale za 14-letou Jodie Foster musim dát o hvězdu víc, když tak dobře zvládla hlavní roli. Docela mě překvapuje, že vůbec takhle mladá mohla hrát holku s mrtvolama ve sklepě a dokonce se nám tady i svlékla. Jako mladá měla zajmavý role ve stejném roce ve filmu Taxikář hraje prostitutku(a to jsem neviděl všechny filmy). Ale ten její pohled s těma krásnýma očima je krásnej v každém věku. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět, který je relativně dobře vedený, skvělá Jodie Foster, ale atmosféru to má jen v jednotlivých scénách než aby ji to mělo jako celek a navíc jsem od toho děje čekal něco rozvinutějšího + ne vždy to je logické. Navíc ani konec nic moc nezachránil, takže to pro mě je spíš průměrný film na jedno zhlédnutí, které fakt táhne Jodie Foster, bez které už by to asi ani moc nefungovalo... Asi jsem podle těch žánrů čekal něco jiného, nevím. 3* ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

No teda, musím říct že TOHLE je pro mě ten nejlepší výkon co jsem kdy od téhle inteligentní herečky viděl (ale jo,jsem si vědom Znásilnění,Taxikáře,nebo Mlčení jehňátek). Pokud by někdy někdo chtěl definovat sveřepý výraz , tak se stačí mrknout na Jodie--bacha SPOILER--,od chvíle kdy Sheen pochválí čaj,-jen prý trochu chutná po mandlích (jako od žida vole,jako od žida). 100% nedám jen kvůli pocitu,že z toho námětu šlo vytřískat ještě trochu víc a přitom příběh mohl zůstat komorním. A Sheen mohl být ještě o něco víc slizkej,takhle to pro Jodii nebyl soupeř.- Ale jinak radost pohledět tenhle film. No a protože to je ,malý´ film, tak velký díry v logice zas až tolik nebolí. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Jodie Foster, které bylo v době natáčení pouhých 13 let, se odmítla ve filmu objevit bez oblečení. Ve scéně, kdy se svléká do naha a odhaluje opálené pozadí, ji nahradila její nejstarší sestra Connie Foster. (Pavlínka9)
  • Ve scéně, kdy hovoří Rynn (Martin Sheen) s Frankem na ulici, můžeme si všimnout na levé straně ženy s kabelkou, která jde prvně směrem ke kameře, ale o vteřinu později jde od kamery, navíc ještě se psem na vodítku. (Pavlínka9)
  • Ve scéně, kdy Frank Hallet (Martin Sheen) ukazuje Rynn (Jodie Foster) vlásenku a nehet, se na Frankově (Martin Sheen) pravé ruce střídavě objevuje a mizí zlatý prsten. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama