Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Během scény v nočním klubu hraje na pozadí instrumentální verze písně „I'm a Believer“ od skupiny The Monkees. (AduskaV)
  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)
  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)
  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)
  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)
  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)

Reklama

Reklama