Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ingrid Bergman byla vždy pravou dámou ... ale ty taneční figury nemohla se ctí ustát ani její roztomile věrná usedlá sestřička slečna Dickinsonová. Jakkoliv měl Kaktusový Květ zábavně zamotanou zápletku a okouzlující dialogy, jeho humor mi přišel místy až příliš "za každou cenu", což není jen tím, že za ty desítky let od vzniku filmu se totéž dalo vidět v mnoha variacích a jeden se na to mohl stát krapet alergickým. Zkrátka a dobře ano, zábava to byla a je, ale tentokrát klasice její ostruhy nepřiznám. Bylo to příjemné - hlavně vidět Goldie Hawnovou dávno předtím, než se z ní stala stále stejná komediální pipina (Smrt Jí Sluší je výjimka;)) s tolika plastikami, že při mrkání otvírá a zavírá pusu. Ale na víc než 70% nejdu. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jeden z květů zlaté éry amerických komedií šedesátých let. Jako by mi tam však k úplnému absolutoriu pořád něco chybělo. Ještě krůček ke vtipu, který by znamenal výbuch smíchu, ještě o chlup ostřejší vypointování humorných sekvencí, nepředvídatelnější závěr. Co mě značně překvapilo bylo, že se mi Ingrid Bergmanová zdála komičtější než komediantka Goldie Hawn. Jestli ona to nakonec nebude větší herečkla. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Že byl Walter Matthau skvělý komik, o tom se tu přít nebudeme. Pro Goldie Hawn taky komedie není úplně netypický pojem, byť mi zde úplně nesedla a Oscara pro ni nechápu. Ale že Ingrid Bergman bude v tomto žánru jako ryba ve vodě, to jsem fakt nečekal. Jen kvůli ní jsem se odhodlal ke shlédnutí, a musím uznat, že opět herecky nešlápla vedle. Mimo to je pro mě příjemným překvapením, že i v čtyřiapadesáti je stále krásná podobně jako v čtyřicátých a padesátých letech. Další důkaz její výjimečnosti... Komedie samotná je taktéž velmi vtipná, ačkoli se v první třetině pomalu rozjíždí, což je spolu s výkonem Hawn důvodem, proč nedávám pět hvězd. Ovšem kvalita samotná mě nepřekvapuje, v komentářích jsem se dověděl o francouzském původu. Situace se mi zdály stejně zamotané a bláznivé jako například ve funésovských veselohrách. Jsem taktéž rád, že mému hodnocení neublížily ani "polski napisy", s kterými jsem musel film vidět. Jedna z nejlpeších oddechových komedií. 80% ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi přijde, že opravdu vtipné romantické komedie bez zbytečně vulgárních vtipů se (až na pár výjimek) natáčely v minulosti a dnes je rarita na ně narazit. Zde všechno funguje na výbornou. Úžasná chemie mezi herci, zábavný příběh, zajímavé postavy (nejenom ty hlavní, ale i ty, které se tam vyskytnou jenom na pár minut - např. seňor Sanchez) a hlavně výborně obsazená hlavní trojice (přestože G. Hawn je jako naivní Toni nádherně roztomilá, u mě to přeci jen vyhrála okouzlující I. Bergman). 90% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kaktusový květ není sice ani trošičku vtipný a je totálně předvídatelný, ale koukat se na něj dá. Příběh se nám v průběhu sledování solidně proplétá a vyloženě nudou jsem netrpěl. Herecké výkony jsou skutečně na výborné úrovni, ale tento typ filmů mi bohužel není vůbec blízký. Nezlobte se na mě. Za sebe musím dát slabé 2*. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Pro Ingrid Bergman bylo natáčení snímku "návratem na území Hollywoodu od 40. let 20. století". Všechny její předchozí filmy byly totiž natočeny v Evropě, a to i ty, jenž byly pod hlavičkou amerických studií. (ellegrey)
  • V závěru filmu má Stephanie Dickinson (Ingrid Bergman) narážku na cukrovinku s moudrostí uvnitř, tzv "fortune cookie", což může být odkaz na film Štístko (1966), ke kterému taktéž napsal scénář I.A.L. Diamond. (IQ Tiqe)
  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)

Reklama

Reklama