Reklama

Reklama

Kaktusový květ

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční ulice, mladá dívka v noční košili házející do schránky dopis, poté doma naplno pouštějící plynové kohoutky. Jenže zoufalou Toni (Goldie Hawn) zachrání její soused Igor (Rick Lenz) a dozví se, že dívku právě opustil její milenec, ctihodný dr. Julian Winston (Walter Mathau). Své rozhodnutí Julian zdůvodnil tím, že nemůže opustit svou manželku. Problém je ale v tom, že je starý mládenec a jen se potřebuje stále více majetnické Toni zbavit. Když už neví kudy kam, požádá sestru ze své ordinace (Ingrid Bergman), aby v roli jeho choti zaskočila. Řítící se události pak už nelze zastavit. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Miluju ten tip komedií, kdy se hlavní hrdina pomalu zamotává do své křehké pavučinky stvořené ze lži a přetvářek a samozřejmě i tu chvíli, kdy se to všechno provalí :) Skvělé hlavní obsazení a parádně napsané dialogy - krásná ukázka nezmršeného převodu z jeviště na plátno..PS: Scéna na diskotéce, kde spolu paří Goldie Hawn a Ingrid Bergman - k nezaplacení...8/10 ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nametem mozna ne uplne originalni komedie. Dialogy jsou ale vysperkovane a velmi zabavne. Ozdobou celeho filmu je v mych ocich Matthau v roli svobodneho zubare a stale elegantni Ingrid Bergman, na opacne strane je ovsem Goldie Hawn, ktera mi vadi snad v kazdem filmu, ktery jsem s ni videl. Komedie jako takova, nadprumerna. ()

Reklama

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Vynikající romantická komedie. Má svůj šarm a noblesu, která se již v dnešní době moc nevidí. Je to jistě dáno vynikajícím výkonem Waltera Matthaua a Ingrid Bergmanové. Milostný trojúhelník skvěle doplňuje mladičká naivní Goldie Hawnová. Jednoduchá zápletka, která je podaná nenuceně a na úrovni, přináší řadu skvělých dialogů a vtipných situací. Herecké hvězdy posouvají celé dílo až na pomyslný vrchol tohoto žánru. Gene Saks obsadil všechny (i vedlejší) role úplně optimálně a vytvořil velmi dobrý film, který neomrzí a řadě dnešním filmům může být nedostižným vzorem. 90% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pomalu rozjíždějící se komedie, která vyústila ve velice příjemný film. Stárnoucí zubař si chce vzít svoji mladičkou milenku, ale ta chce před svatbou poznat jeho rozvádějící se ženu. Problém je, že on ženatý není, manželku si vymyslel a tak ji začne hrát jeho staropanenská zdravotní sestra. Konflikt založený na lži je na světě, na něj se nabalují další a další lži a také postavy - mladý soused milenky, španělský ctitel sestřičky a také kamarád zubaře s mladou přítelkyní, který má hrát milence sestřičky. Výborná zábava, která graduje ve vtipných situacích, nečekaných vztahových peripetiích až k finále, které mě udělalo moc radost tím kdo s kým nakonec zůstal. A ještě obsazení - Matthau tu byl výborný, opět po desetileté pauze se objevila Ingrid Bergmanová, která měla kupodivu ještě pořád ten šmrc ala nečekaně rozkvetlý kaktusový květ. A debutující Goldie Hawnová, herečka kterou jsem v pozdějším věku jako starou mladou potrhlou ženskou moc nemusel, ale jako mladá byla naprosto k sežrání a dokonce s přimhouřením očí bych řekl, že si toho Oskara i zasloužila. Komedie roku 1969. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"I think I'm gonna kiss you." Ingrid Bergman bola konzervatívna ľadová kráľovná aj v rokoch štyridsiatych, o to viac je zaujímavé ju sledovať, ako dáva v päťdesiattrojke na diskotéke novú vlnu neskorých 60's. Aj s takouto prekérnou situáciou si dokázala poradiť ako dáma a znovu tým len potvrdila, akou skvelou herečkou je. Keby aspoň polovica kolegýň mohla vyzerať v jej veku tak šarmantne... Walter Matthau klasicky vysoko nadšandartný, Goldie Hawn je proste na zožratie. Zo skladu vytiahla tie najkrásnejšie oči á la Audrey Hepburn v modrom a zaslúžene si "vyzdvihla" Oscara. Príbeh veľmi milý, rôzne situácie viac než úsmevné, hudba príjemná (inštrumentálny I'm a Believer!!), scenár viac než dobrý. Kaktus je navyše môj najobľúbenejší kvet. 85% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Goldie Hawn (Toni Simmons) za svou roli dostala Oscara. Slavnostního předávání se však nemohla zúčastnit, protože byla v Londýně a o tom, že vyhrála, se dozvěděla telefonem. (Dixieboy)
  • Divadelní hra na Broadwayi, která je filmu předlohou, začínala v divadle Royale a uskutečnila se v 1234 reprízách. Roli Stephanie Dickinson si v ní zahrála Lauren Bacall. (HellFire)
  • V obchodě k Toni (Goldie Hawn) přistoupí zákazník a zeptá se na desku. Jedná se o album z muzikálu „Mame“, což je odkaz na režiséra Genea Sakse, který režíroval právě tento muzikál při prvním uvedení roku 1966 na Broadwayi. (HellFire)

Reklama

Reklama