Reklama

Reklama

Kouzelná chůva Nanny McPhee

  • Česko Kouzelná chůva (více)
Trailer

Pan Brown je majitelem krachujícího pohřebního ústavu, který drží nad vodou pouze štědré příspěvky panovačné tety Adelaide. Má sedm bystrých, ale také rozpustilých a velmi zlobivých dětí. Je pravidelným klientem místní agentury na hlídání dětí, po "likvidaci" sedmnácti chův s ním nechce mít majitelka agentury už nic společného. Bezradný pan Brown neví, co dál, jedinou oporou je mu mladá hospodyně Evangeline. Jednoho večera se objeví u jejich domovních dveří velmi nesympatická osoba, která je mimořádně ošklivá, a představí se jako chůva McPhee. Brown se domnívá, že mu ji poslala agentura. Za jiných okolností by ji nejspíš nezaměstnal, teď je jeho poslední záchranou. Děti ji nejprve odmítají poslouchat, záhy ale zjistí, že chůva používá čáry a kouzla, kterými je dokáže ovládnout. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (316)

baaaja 

všechny recenze uživatele

Takhle pěknou pohádku jsem už dlouho neviděla... jednoduchý ale přesto pěkný vtípky, to se bude dětem líbit, navíc drobná porcička strachu a už je z toho fakt výjimečný dílko. Chůvu McPhee sem ale už od začátku prokoukla, bylo mi to jasný že neni takhle ošklivá jen tak pro nic za nic ;) nevim jak se jmenuje herec, který hrál nejstaršího syna pana Browna (Colina Firtha), ale každopádně si myslim že je to dost nadějná dětská hvězdička a doufám že má před sebou dlouhou hereckou kariéru... kdybych byla o 10 let mladší tak dám určitě o 1* navíc... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Jak jinak mám hodnotit jednoduchou pohádku, která vypadala, jako z televizní produkce? Překvapilo mě to britské hvězdné obsazení, jaké se zde naráz sešlo, ale to nic nemění na tom, že příběh není kdovíjak strhující. Zkrátka jedna kouzelná chůva za menší pomoci magie napraví osudy rodiny na pokraji bankrotu. Nic víc, nic míň, přehnaně barevná a moralistická podívaná. Sám jsem film měl rozkoukaný celkem 3x a pokaždé od jiné části, než jsem si je postupně poslepoval dohromady a mohl film považovat za dokoukaný (a tedy i ohodnotitelný na ČSFD). ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný rodinný film s vynikajícím Colinem Firthem, dětmi na zabití, krásnou Popelkou Kelly Macdonald, vedlejšími postavami za hranicí karikatury a rozporuplnou Emmou Thompson. Nevím, jestli jí maska neumožňovala hrát, ale ze začátku mi (kromě zjevu) přišla nezvykle nevýrazná. To se naštěstí plynule zlepšovalo spolu s její fyzickou podobou a v závěru už vypadala ve vynikající herecké kondici. Navíc vynikající hudba (70%). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak ma nebudete chcieť, ale budete ma potrebovať, budem tu. Ak ma budete chcieť, ale už ma nebudete potrebovať, odídem.“ Chvíľku som chcel dať 60%, ale uvedomil som si, ako som sa strašne nudil. Decká boli otravné (až príliš), dospelí na tom neboli lepšie, vizuálna stránka preafektovaná (niečo ako keď si do kávy namiesto dvoch lyžičiek cukru kydnete štyri - proste sa to nedá piť). Svojrázne výchovné scény mi pripadali ako-tak originálne na jedno pozretie, scény s poučením nezáživné a ťažkopádne. Najhorší bol ale negatívny pocit, asi ako keby sme sfilmovali „Išlo vajce na vandrovku“, pustili ho Britom a nevysvetlili im, ako môže ísť vajce na vandrovku. Prečo potrebovala mať nedele poobede voľno? Odkiaľ prišla? Čo má stále s tou palicou? Prečo opeknieva? Ale Emma Thompson (napísala aj scenár a v roku 2010 pridala dvojku, ktorú už rovno aj produkovala) skvelá (aspoň do odmaskovania). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nanny McPhee mě nadchla stejně jako mé děti, které si film zamilovaly a okamžitě po jeho skončení si vyžádaly reprízu.. už dlouho jsem neviděl tak skvělou pohádkovou komedii, která má navíc příjemně pikantní příchuť bizarní osobitosti. Colin Firth byl jako bezradný otec mile zábavný, děti na zabití, Angela Lansbury jako teta skvěle nezapomenutelná a všemu tomu vévodí Emma Thompson jako chůva, která měla nejen velkolepý nástup (scéna přichodu s prvním zásahem v kuchyni je úžasná), ale až do konce dokázala celý film svou postavou ovládat téměř minimalistickými gesty. Okamžitý nástup do první desítky mého osobního žebříčku pohádkových příběhů... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Herci Colin Firth, Emma Thompson, a Thomas Sangster spolu hráli už v Lásce nebeské (2003) a další herecké trio Colin Firth, Celia Imrie a Patrick Barlow se zase objevilo v Deníku Bridget Jonesové (2001). (imro)
  • Emma Thompson se při psaní scénáře inspirovala sérii knih Christianny Brandové „Nurse Matylda“. (Olík)

Související novinky

Kouzelná Emma Thompson se vrací

Kouzelná Emma Thompson se vrací

16.04.2009

Některá pokračování vás překvapí. Nejen tím, že vůbec vznikla, ale i relativně hvězdným obsazením. U nás Kouzelná chůva Nanny McPhee prosvištěla kiny téměř bez povšimnutí, v anglicky mluvících zemích… (více)

Reklama

Reklama