Reklama

Reklama

Kukuřičné děti: Zjevení

  • Česko Kukuřičné děti: Krvavá sklizeň (více)

VOD (1)

Děti malého městečka jsou pronásledovány nevýslovným zlem, které se skrývá v polích. Přes noc dostanou záchvaty zimnice a křečí. Mladá studentka medicíny musí vyřešit záhadu, která děti nakazila... než jim zlověstný cizinec vezme duši. Začíná závod o čas, který i ty nejotrlejší fanoušky přinutí tajit dech. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

obitus 

všechny recenze uživatele

Ve ctvrtem dile prisel jeste nekdo dabelstejsti nez "Ten, ktery chodi nad brazdami" - spolecnost Miramax a jeji "drsnejsi" odnoz Dimension. Koupili prava na celou serii a udelali to co vzdy. Skrouhli rozpocet a inovovali :(. Takze zadny Gatlin, zadne tajemne bozstvo, nic. Misto toho vpodstate jeden barak a historka o malym klukovi. Ten zazracne obzivne a zacne vrazdit, bohuzel, deti jsou zde pouze jako staticka kulisa, vrazdy probihaji pusobenim nejake telekineze. Cela atmosfera depresivnich kukuricnych poli je pryc a tak jedine co Obitovi zustava je krasna Naomi Watts, ktera i kdyz neukaze spunty dokaze dokonale upoutat pozornost. Jen diky ni nejde hodnoceni do zapornych cisel. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od Charlize Theron z trojky, tu má Naomi Watts hlavnú úlohu. Paradoxne práve táto časť je zatiaľ najhoršia. Filmu vôbec nepomohlo to, že sa berie smrteľne vážne, žiadny kazateľ tu nie je, vraždí tu nejaký duch chlapca ktorého ani poriadne nevidieť, feeling predchádzajúcich častí je preč napriek tomu že kukurica je obďaleč, rovnako aj satanistická hudba je preč a celé náboženstvo detí kukurice je tu zmenené na epidémiu. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Grace (Naomi Watts) se vrací do svého rodného města, aby alespoň trochu ulehčila své matce, která na tom poslední dobou není nejlépe. Ale s příjezdem Grace do města se začínají dít podivné věci - všechny děti ve městě zároveň onemocní, všechny mají vysokou teplotu a všem v jediný okamžik teplota klesá. Ale od tohoto okamžiku se děti začínají měnit ve vraždící mašiny. Grace musí odhalit proč vše začalo až s jejím příjezdem a pokusit se zabránit nejhoršímu ... Trochu jsem nepochopil jaký má tento film souvislost s původním tématem Kukuřičných dětí, to už se spíš blížil k Village of the Damned nebo něčemu takovému. A za druhé jsem nepochopil co v takovémto filmu probůh dělala Naomi Watts. Jasně, každý nějak začínal, ale toto je fakt moc. Jinak jde o příliš obyčejný horor, na který se sice dá podívat, ale který se asi deset vteřin vypaří z paměti, a zůstane jen vzpomínka na ten horor, kde hrála Naomi Watts... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Boh žehnaj Dimension! Po desivých dvoch dieloch to dostal do rúk niekto poriadny. Výsledok je prekvapujúco úžasný a nie je len relatívne dobrý pri pohľade na ostatné, ale je to skutočne kvalitný horor so skvelou atmosférou a dejom. Nijako to nenadväzuje na predošlé diely, prináša úplne novú mytológiu, ktorá je ale riadne mrazivá. Hlavne pasáž, keď ju staré babky dvojčatá zahalené tmou rozprávajú hlavným hrdinom, vie roztriasť kolená. Nečakane brilantné! ()

numi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tohle sice bylo odporně trapné představení, ale zase na druhou stranu bylo cílem tohoto snímku diváka vystrašit a ne se snažit zapojit jeho mozkové buňky. A když jsem si tenhle deset let starý snímek pustil naplno do sluchátek a v naprosté tmě, tak jsem bál tak, že dlouho nepamutuju kdy víc naposled. Námět není hloupý, ba naopak, kdo by polemizoval o kvalitách Stephena Kinga, scénář v rámci žánru naprosto dostačující a jediným problémem tak zůstaly děti, které někdy nebyly zrovna přesvědčivé. Ale s tím je problém vždy - ve většině hororů se nepodaří najít ani jedno dítě a tady jich bylo potřeba hned tucet. Ale výjimky se však najdou vždy, například dvojčata. V neposlední řadě pak musím samozřejmě vyzdvihnout Naomi Watts. Kvůli ní jsem si tenhle snímek pustil a opět mě nezklamala. Odtáhla tenhle film s neuvěřitelným přehledem a sebevědomím. Prostě hvězdička za Kingův námět, dvě za strašidelnou atmosféru a skvělé lekací střihy a jedna za Naomi. A ohrnujte si nos jak chcete... ;o) PS: Z celé série jsem viděl jenom tento díl, takže nejsem ovlivněn předchozími ani následujícími snímky. [červen 2006] ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve městech Austin (Texas) a Los Angeles (Kalifornie) v období od 6. dubna do 18. září 1995. (GASTON73)

Reklama

Reklama