Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Úsporná adaptace výborné povídky Stephena Kinga zůstala někde na půli cesty mezi zvládnutým atmosférickým thrillerem a nezvládnutým béčkem s úsměvnými momenty. Největší bolístkou Kukuřičných dětí je jednoznačně kamera, za níž muselo stát příšerné kopyto (alespoň že zadní projekce v autě vypadá, jak má). Po stránce hudby a hereckých výkonů je film kvalitativně slušný až na některé dětské herce; ústřední pár a skvělý představitel Isaca dokážou většinu stopáže utáhnout. Čekat od tohoto snímku více je celkem bláznovství; na druhou stranu - dobrý zvuk nezestárl a tato adaptace Kukuřičných dětí si i po pětadvaceti letech zachovala jisté kouzlo - možná že film dokonce i třošku vyzrál, protože z něj stále cítím Toho, co kráčí mezi řádky. A to je dobře. 60% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detská sekta ovládla americké mestečko. Takže letné prázdniny boli predĺžené na celý rok. Avšak z dôvodu jednostrannej stravy detičky akosi zhoršili správanie. Veď jesť kukuricu s kukuricou, to by zmenilo každého. Kto videl tento film určite ako ja nechápe, ako mohli vzniknúť ďalšie pokračovania. A že ich nebolo málo. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím, kdy jsem viděla naposledy. A je pravda, že jsem si z filmu pamatovala pouze to scénu na silnici, kde je ten skvělej jump scare, hned v úvodu. Průměrný film, kterému asi nejvíc dělalo plusové body, že jsem ho viděla teď s titulkama. Ale jinak průměr s koncem, který mi neseděl. Ten jsem po té době zapomněla. Teď už vím proč  ;) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Prostě klasika, i když ne tolik populární jako jiný podobný hororvý série, ale jedná se o celkem kvalitní horor z 80tých let, kterej nemá typickou vyčkávací a připravující hodinku a 30 minutový finále, ale hned od začátku na diváka pumpuje výtečnou atmosféru podpořenou perfektní hudbou, které ale bohužel zaznívá jen občas a slušně udělaný vraždění. Nicméně to co tenhle film sráží je za prvé nezajímavej, blbej a nesedící konec a z druhý trošku blbě vybraný dětský herci, sice některý působí dobře, ale například ten hlavní zrzek je naprosto příšernej. 3,5* ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

On a ona se vetřou do cizího domu a zpovídají cizí holčičku, načež on se slovy "je to tu bezpečné" odchází a ona si úplně samozřejmě hraje s holčičkou, jako by takovou situaci zažívala každý den. Později: on, nehezky raněný, prchá před desítkami pronásledovatelů, kteří mu dýchají na záda a pohybují se v prostředí, které narozdíl od něj znají - střih - on je sto metrů před nimi, zastavuje, oddechuje si a pronásledovatelé si patrně šli dát šlofíka, protože jsou fuč. Z pole přichází jakési neidentifikovatelné zlo, které se chystá strašlivě strašidelně a hrůzostrašně prastrašně spolknout všechny přítomné, načež se on otáčí k ní se slovy "Miluji tě!" a vrhá se vstříc hrozbě. Ona leze do auta a bafne na ní holka se srpem, která následně dostane dělo od něj. Následuje hláška "Pošleme jí pohled ze Seattlu!" Závěrečné titulky. Nevzpomínám si, kdy mě naposled tak moc film bavil svou dementností. Pokud pominu výše zmíněné detaily, silně skřípe už samotná idea města dětí. To za ty tři roky do městečka nikdo nepřijel? Nikdo nikoho nepohřešoval? Jak je možné, že banda smradů, která eliminuje všechny dospělé a slepě věří jakési kukuřičné mocnosti, se nechá v závěru během dvou minut ukecat od úplně cizího chlapa? Hvězdička za Isaaca a náznaky atmosféry. P.S. Stephen King napsal celou řádku nadprůměrných povídek. Tahle je těžce průměrná a vznikla podle ní hororová série s nekonečným hejnem pokračování. Kde se stala chyba? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Název písně, kterou si malá Sarah pouští na gramofonové desce, je "Runaway" od Dela Shannona z roku 1961. (K.I.N.G.)
  • Ve většině záběrů byla použita pravá kukuřice, pro obtížnější záběry byla vyrobena z polyuretanu. (Chatterer)

Reklama

Reklama