Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Fantasy s hlavním hrdinou, který má svůj sen a za každou cenu si ho vybojuje. Musí ujít dlouho cestu životem, aby se mu sen splnil. Na své cestě stát se lepším ninjou získává nové přátelé, spojence, i rivaly a nepřátelé. Pro Naruta je heslo "Nikdy se nevzdávat". Díl co díl se zdokonaluje a pomalu dohání úroveň, svého největšího rivala Sasukeho, ten má ale jiný cíl. při kterém může zemřít.. Rivalské a přátelské pouto je tak silné, že se Naruto rozhodne, z toho svého přítele vysekat. ()

Stefi. 

všechny recenze uživatele

Pokud nebudu brát v potaz celosvětově známý seriál Pokemon, který většina lidí mojí generace vlastnící TV prostě miloval, byl Naruto první větší Japonské anime se kterým jsem se setkal. Člověk se do toho rychle dostane, sympatické postavy, poutavý příběh a nádherná hudba, to všechno zabalené do světa ninjů. Jediná škoda, že studio bylo tak strašně nenažrané a celý seriál v podstatě potopilo neustálými vsuvkami a brakovými epizodami odlišujícími se od původního komixu ( mangy ). Ve výsledku kvalitní kousek ale ani zdaleka ne nejlepší, za který je často neprávem považován. ()

Reklama

Unnamed 

všechny recenze uživatele

“He found a strength he didn’t realize he had. Why? Because a certain person who was precious to him. To save that person he rushed in knowing it was a trap. He was a true ninja, worthy of honor. Is this the first time you have seen a friend die in battle? This is part of what it means to be a ninja.” Když mi byl tento seriál před nějakými šesti lety poprvé představen, přiznám se - smál jsem se, že jsem z Pokémonů a podobných již dávno vyrostl. Naruto je ale v každém případě zcela jinde. Sice je částmi stále velmi dětinský, svým způsobem je ale také velmi vyspělý (chce se to jen prokousat přes první 4 díly, než člověk zažije první silný moment, který by od animovaného seriálu určitě nikdy nečekal). Nezažil jsem seriál tolik dbající na morální hodnoty, odvahu, vytrvalost a neústupnost čelíce potížím, přátelství a sebeobětování se. Jediná výtka kterou k němu mám jsou četné fillery, ale rozumný člověk si jejich seznam najde na internetu a vyvaruje se jich. 4* ()

PainM8 

všechny recenze uživatele

Grandiózní !! Nepopsatelně dobré anime. Naruto je něco nevídaného, díky němu jsem se stal Otaku, ale na nic jiného jsem nevydržel koukat déle jak měsíc, Naruta ale sleduju od narození a budu ho sledovat až do samého konce. Všem haterům vzkazuju, že se mají dívat déle než pár minut, protože jakmile se ponoříte do tohoto světa, už není cesty zpět a taková slova, jako že je to něco špatného už byste nikdy nevypustili z úst. ()

Larsis 

všechny recenze uživatele

Naruto byl můj první kontakt s anime a mangou a doslova jsem hltal každý jeho díl. Po nějakém čase si ale člověk začne uvědomovat stereotypnost seriálu (opakujicí se emoční scény, na které je kladen velký důraz, otravné fillery na několik dílů a tak celkově se seriál nikam neubírá a připomíná to čím více zpomalující telenovelu), kvůli které jsem se na Naruta přestal dívat. Na druhou stranu nelze upřít humorné scénky a dialogy, kterých je opravdu dost, souboje a dějovou linku, na které seriál běží. Zaujalo mě také časté opakování (hlavně v případě Naruta) různých povzbudivých proslovů, které se týkají víry v sebe sama a sebedůvěry, což určitě pro mladší diváky je dobrou volbou. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Amaterasu a Susanoo, očné techniky používané klanom Uchiha, sú bohovia z japonskej mytológie. (Johanides)
  • Ninjové se v seriálu dělí do následujících hodností: třída E - úroveň student Akademie, třída D - úroveň Genin, třída C - úroveň Chunnin, třída B - úroveň Jounin, třída A - úroveň Kage nebo elitní Jounin, třída S - zakázané techniky, extrémní úroveň. (Claude Speed)
  • Hrdinka Sakura je pojmenována podle stromu Somei Yoshino Sakury, Japonské třešně, jejíž lístky mají světle růžovou barvu, stejně jako vlasy postavy. (Hannibal92)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama