Reklama

Reklama

Generace X

  • USA The Chumscrubber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Černá komedie o životě v typickém americkém satelitním městečku. Každý se stará sám o sebe a o nic jiného se nezajímá. Příběh začíná v okamžiku, kdy Dean Stiffle (Jamie Bell) najde mrtvé tělo svého přítele Troye. Ví, že nemá smysl nikomu nic říkat, protože by to stejně nikoho nezajímalo. Brzy se však ukáže, že Troy sebral peníze místním drogovým dealerům a ti jsou přesvědčeni, že Dean ví, kde jsou ukryty. Pokud jim skrýš neukáže, zabijí jeho mladšího bratra, kterého unesli. Spletli si však dítě… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

emma53 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nedivím tomu sinusoidovému hodnocení. Já jsem taky váhala, ale ten filmek je tak zvláštní s těmi bizarními postavičkami a situacemi, takže stačil ponor do teenagerského věku a hned jsem viděla všechno jinýma očima. Ve výsledku film zapůsobil přesně tak, jak měl asi Arie Posin v úmyslu. Chválím výborné herecké obsazení plus krásný soundtrack a i když bych pár připomínek měla, tak souhlasím s jedním uživatelem, že jako obžaloba společnosti a konzumního materialismu funguje tenhle snímek velmi dobře i přes tu svou absurdnost. 70% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

No konečne! Nie len vynikajúca premisa a potom už iba slušné, ale nedotiahnuté dielčie nápady, vo výsledku chabá mozaika samostatných epizód, koláž najpodivnejších postavičiek. Kdeže... poctivý, plnohodnotný film; príbeh, pointa, krása - radosť pozerať! Nič tomu nechýba. Arie Posin - neprestávaj, prosím, tvoju odvahu a inteligenciu, ničím nezaťaženú radosť a všetko to ostatné práve dnešný film potrebuje ako už dlho nie! [90%] ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nádherně bláznivé a podivné postavičky. Atmosféra tohoto předměstí a jeho šílení obyvatelé mě opravdu nadchly. Trochu mi to připomnělo Donnieho Darka, ale i Obyčejné hrdiny. Asi je to celkově oblíbený motiv v některých amerických filmech - děti feťáci, někdo z nich spáchá sebevraždu, rodiče úplně blázniví a každý s nějakou úchylkou...ale nějak se toho nemůžu nabažit :) ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Jamie Bell, William Fichtner, Jason Isaacs, Carrie-Anne Moss.....Hned na úvod je zřejmé, že se režisérovi podařilo pro film získat skvělé herce, díky kterým zejména jsem si film pustil a přesně podle očekávání jsem si každý jejich výstup moc užil! Černá komedie plná do extrémů vystupňovaných charakterů, lhostejných rodičů a poflakujících se zdrogovaných teenagerů vám hezky připomene neduhy naší doby. Rozhodně stojí za pozornost! ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Kdybych si hned v úvodu nevšimnul jména režiséra, téměř bych se vsadil, že to nemohl natočit nikdo jiný než Sam Mendes. Označení komedie rozhodně není na místě! Rád bych použil označení sci-fi, ale to bych byl ještě více ( bohužel ) vzdálen realitě než u předchozího označení. Velice aktuální snímek, víc než by se na první pohled mohlo zdát! Hodně zdařilá mrazivá cynická exkurze do ( amerického ) způsobu života ( rodin ) na téma: absence jakékoliv mezilidské komunikace v kombinaci s konzumím způsobem života. Pro jakékoliv city tu není místo ( pokud mezi ně tedy člověk nepočítá úplnou apatii téměř ke všemu.) Ta navozená atmosféra člověka spaluje jako žár a zároveň diváka neustále tam někde " vzadu " mrazí. Co musím jednoznačně vyzdvihnout to jsou vynikající herecké výkony všech zůčastněných včetně nádherné Carrie - Anne Moss ( které to i na prahu 40 - ky setsakra sluší! ). Velice silný intezivní zážitek - 4+1/2* ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Název filmu odkazuje na stejnojmennou videohru. (Terva)
  • Film získal Cenu diváků pro nejlepší film na Filmovém festivalu v Moskvě. (Terva)
  • V 11. minutě, když jdou děti do školy, zní v pozadí skladba „Pure Morning“ od britské hudební kapely Placebo z jejich alba „Crossing All Over! Volume 8“, které vyšlo v roce 1998. (Trajektt)

Reklama

Reklama