Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek Taxi 121 je českým thrillerem, inspirovaným skutečnými událostmi z roku 2014, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiálně policie přičítá vraždy jedinému pachateli, který je však veřejnosti stále neznámý. Tragédie se stala impulsem k natočení thrilleru, který rychle vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí od strachu, přes odvahu, až po naději. Film poodkryje divákovi nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především mu nabídne intenzivní příběh mladého manželského páru Matěje a Lucie (Filip Tomsa a Lenka Zahradnická), který se nevzdá ani ve chvíli, kdy už nemá před sebou prakticky žádnou budoucnost... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (95)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slabota. 1) 28letému Danu Pánkovi nelze upřít odvahu při volbě žánru. Thriller nemá v Česku tradici a nepatří, abych tak řekl, do charakterizujícího portfólia české kinematografie ani povahy. Ambicióznímu celovečernímu debutu chybí kvalitní scénář (zvláště dialogy jsou mizerné) i herectví. Možná příště... 2) 32letému Filipu Tomsovi (taxíkář) to slušelo více dříve - s dlouhými vlasy a bez vousů. Ale postavu má pořád pěknou. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Už už jsem myslel, že uvidím po čase zase jeden dobrý a scénaristicky odpracovaný film. Dialogy v taxiku mě bavily, bylo tak trochu nad čím přemýšlet. To vše bylo zabito nejen nesmyslnými flashbacky, které mě jen uváděli do stavu běsnění a snění o vraždách režisérů, ale i nesmyslným kýčovitým a z klišé uplácaným koncem. Proč se český tvůrce bojí natočit jednou pravdu!!! Proč se bojí být tak trochu nekorektní? Proč podléhá očekávání diváka a chce jen ukonejšit divákovu naivní představu o šťastném konci a představě, že vidět létat na obloze fialové nosoržce na sáňkách, je úplně normální? ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Celkem milé překvapení. A o to víc si vážím, že z Česka. Jsou v tom znát jisté chyby (ne vždy uvěřitelné dialogy, občas nelogičnosti, občas patetické scény), hudba občas přeřve zvuk a dějově to je jen kopírka různých amerických thrillerů (včetně té rádobyšokující závěrečné scény), ale na rozdíl třeba od Trhliny (která je zase jen kopírkou různých amerických hororů) má atmosféru, má napětí a člověk se o hlavního hrdinu celkem i bojí. Na české poměry se jedná o skutečně slušný thriller a klidně bych mu dal i vyšší hodnocení, kdyby to nemělo tak zpackaný závěr. Trochu mi tam chyběl nějaký zvrat, nějaké překvapení, takhle vše skončilo tak, jak se dalo od začátku očekávat. Škoda. Ale jinak jsem dost spokojený. Silné 3* ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Obrovská škoda. Tady ten potenciál leží, ale nikdo ho jaksi nesebral. Dlouho už mi to nebylo u nějakého českého filmu tak líto. Jenom by to chtělo lepší herce (hlavní pár je kurevská mimóza) a především lepší schopnosti scenáristy, protože to plkání a pseudofilosofování se v celém filmu nedá ani poslouchat. Škoda, opravdu náznaky tam jsou, včetně originálně vystaveného, ale bídně provedeného závěru. 20% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ale ano, je to tam. Dan Pánek asi hodně nakoukával Collateral, ovšem mně se tohle thrillerové pojetí po americku poměrně zamlouvá. Trošku jej podkopávají slabší herecké výkony několika postav, ale jako celek se jedná o slušný debut s právoplatnými ambicemi, kterému nakonec ten Filip Tomsa poměrně sedí. A onen vrah (charakterově ne nepodobný Johnu Goodmanovi ) přidává do filmu tolik potřebnou velkou porci napětí, přičemž se i přes mnoho slepých větví či by se až chtělo říci alternativních konců, povede u diváků vzbudit nějaké emoce a já jsem za tenhle projekt s tímto režijním vedením hodně rád... 7/10 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Herci a štáb nevěděli až do posledního okamžiku, jak snímek skončí. (ČSFD)
  • Číslo 121 v názvu filmu odkazuje na číslo taxíku hlavní postavy Matěje Pokorného (Filip Tomsa). 121 je číslo, které je odvozeno od data narození režiséra Dana Pánka (21.1.). (ČSFD)
  • Film je volně inspirován skutečnými událostmi z roku 2014, kdy se sériovému vrahovi připisují tři oběti. U čtvrté si policie údajně není jistá. Ve filmu je několik odkazů na skutečné události. Kupříkladu scéna nalezení odstaveného taxíku v Lužické ulici na pražských Vinohradech. (ČSFD)

Reklama

Reklama