Reklama

Reklama

Zdrcující drama, jehož kořeny jsou ve skutečném životě. Překvapující pohled přímo do noční můry každého z nás. The Day After - Den po nukleární katastrofě... Jen střípky naděje uprostřed radioaktivního pekla. Drama lidí, kteří přežili atomový výbuch, napínavý pohled na sebezničení, které není možno ignorovat. Den poté - poslední dějství života na planetě Zemi. (ATTACK FILM VIDEO)

(více)

Recenze (250)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film by sa mal volať Deň pretým a deň potom. "Predel" v strede nielen delí film na dve polovice, ale na dve štylisticky aj naratívne rozdielne polovice. Z tej prvej sa inšpiroval určite Greengrass v United 93. Dokumentaristiky ladené zábery z ústredí a armády, správy v rádiu, znejúce ako náhodný podmas v pozadí a žiadne prestrihy na udalosti v Európe. Popravde, takto je to omnoho napínavejšie. No a potom, potom nasleduje peklo. Je jedno, aký vzťah sme si vypracovali k postavám v prvej polovici, Meyer je nekompromisný a ukazuje tváre a telá tak, ako by vyzerali v reáli. Ak niekto oslepne, tak zázračne sa mu zrak nevráti. A niekde v pozadí stále visí otáznik, že keď sme to jednému národu raz spôsobili aj my, či len nebola otázka času, kedy sa to stane aj nám. Nie náhodou je jedna z dôležitých postáv Japonec.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na tv film naozaj veľmi slušný katastrofický film, na ktorý som natrafil vďaka svojim obľúbeným užívateľom. Príbeh i spracovanie sú naozaj na slušnej úrovni a skromneší tv rozpočet využili ako sa len dalo. Trochu komornejšie prevedenie vôbec nevadí. Herecky to síce nieje oscarové, ale v rámci tv filmu dostatočne presvedčivé. Logické chovanie postáv (nie všetkých, vždy sa nájdu blbci) a dobré dialógy kompenzujú nedostatok financií na akčnejšie a trikové scény odpaľovacích rakiet a skazy, ale ani tie však neboli zlé. Úvod nás trochu dlhšie zoznamuje s množstvom postáv, s ktorými sa počas filmu stretneme, takže to chce spočiatku trochu trpezlivosti, ale od odpálenia rakiet to je naozaj výborný a napínavý film. Veľmi rád by som si pozrel niečo podobné, kľudne i remake keby sa doňho niekto pustil. Kto to rád katastroficky mal by si film zohnať. 80%. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě smysluplný film, ale nikoli řešení a žádné přiložení pomyslného polínka do ohně. Takže minulo-li mě uvedení v 80. letech na americké nebo ruské televizi, je můj pohled shovívavější. Vnímám tedy Den poté jen jako exkurz do výrazných filmů existujících v domácím povědomí už před listopadem '89. Jinak bych musela zabřednout do úvah na téma, jak moc naivní je bojovat proti čemukoli filmem, potažmo televizním. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

War... war never changes… I přes šmírácký televizní vizuál nadmíru atmosférická chuťovečka. Nápaditě artistní zachycení nukleární detonace má sice své kouzlo, ale klidně bych si dal moderní remake s odlupujícím se masem v atomovém CGI pekle. A dost mě iritoval Mahoney, respektive Newton Crosby, v takhle vážném dramatu jsem mu toho obětavého mladíka moc nebaštil. Podobně mohlo vypadat Jericho, kdyby jeho tvůrci nebyli vypatlaní kreténi. Sháním dozimetr a pomalu se chystám na Vlákna. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tu neskutečnou fatalistickou brutální údernost Vláken to nemá, ta jsou asi nedostižná, ale pořád ještě je to příšerná simulace toho, jak by to mohlo vypadat po atomovém holocaustu. Spálené mrtvoly, rabování, smrt na denním pořádku, prostě konec civilizace a zákonů. Řemeslně dokonalé a emočně zdrcující. 95% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (27)

  • V roku 1987 podpísali Reagan a sovietsky premiér Michail Gorbačov Zmluvu o jadrových silách stredného doletu, ktorá viedla k zákazu a zníženiu ich jadrového arzenálu. Následne sa rozšírila historka, že Reagan po summite poslal Meyerovi telegram s textom: "Nemyslíte si, že Váš film nemal na tom zásluhu, pretože mal." Počas rozhovoru v roku 2010 Meyer však povedal, že telegram bol mýtus a že tento sentiment pochádza z listu priateľa Meyerovi. (Arsenal83)
  • Film odvysielala sovietska štátna televízia v roku 1987 počas rokovaní o Zmluve o jadrových silách stredného doletu. (Arsenal83)
  • Nicholas Meyer tvrdí, že počas nakrúcania tohto filmu trpel vážnymi príznakmi podobnými chrípke. Keď lekári nenašli dôvod na jeho chorobu, nakoniec zistili, že Meyer trpel ťažkou klinickou depresiou, ktorú Meyer pripisuje tomu, že musel tak hlboko čeliť hrôzam jadrovej vojny. (Arsenal83)

Reklama

Reklama