Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

Golltes 

všechny recenze uživatele

Typický príklad prvoplánového a neoriginálneho animáku. Absolútne stereotypná zápletka aj hrdinovia, naviac si film vypomáha kopírovaním snímkov ako Mravec Z či Život chrobáka. Ponúka tak obyčajný príbeh, ktorého vývoj a koniec uhádne skúsený divák zhruba po 10 miútach. Klasická rozprávočka pre deti s dobrým koncom a ponaučením... ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Pro mě největší animákové překvapení roku, které strčí s přehledem do kapsy Monster House i Za Plotem. Děj je sice klasicky animácky jedoduchý, ale vaše škvrňata si z něj i tak odnesou poučení, které je předáváno nenásilnou formou. Ve filmu najdete mnoho zábavných postav. Ať je to šílená babička, vychloubačný mravenec či jiná havěť zaručeně vás skvěle pobaví a minutáž bude spokojeně plynout. A když už si myslíte, že vás nic nepřekvapí, objeví se scéna, která velmi vtipně a trefně paroduje hvězdné války.Jen nechápu, z jakého důvodu film propadl jak u diváků tak u kritiků. Každopádně pro mě další důvod, proč různé recenze i tabulky návštěvnosti nebrat až tak vážně, každý přece máme jiný vkus. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Vznik nového žánru počítačově animovaných filmů a la PIXAR, byl jen otázkou času. Nebylo totiž nijak těžké předvídat, že hollywoodská studia vyslyší cinkot peněz, které do jejich pokladniček nasypali Shrek, Nemo či Doba ledová. A jak už to tak bývá v rámci každého žánru vznikají filmy lepší a filmy horší. Mravenčí polepšovna je přesně něco mezi. Animace je slušná, hlasové obsazení (N.Cage, J.Roberts, M.Streep, etc.) velice solidní, a stopáž přiměřená, neboli odpovídající hlavní cílové skupině - dětem. Párkrát se určitě zasmějete, faktem ale je, že jde o bezostyšnou recyklaci již dříve úspěšně využitých filmových nápadů (od "Mravence Z" až po "Miláčku, zmenšil jsem děti"). Tři hvězdičky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Podobné námety tu už boli a omnoho zaujímavejšie podané a asi aj preto je to najväčší prepadák na poli CGI animácie. Po grafickej stránke je to miestamy až dosť nepekný podpriemer - čo teda fakt bije dosť do oči, samozrejme nie je to až taký nevydarený zmätok a nájde sa tu zopár milých momentiek ale je tam opäť to klasické moralizovanie a to už fakt nemusím. ║Rozpočet $50miliónovTržby USA $28,142,535Tržby Celosvetovo $55,181,129 ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi nevýrazný a neautonómny animák, ktorý prakticky redukuje originálnosť deja na zhmotnenie hlučných gagov a coolových riešení situácií a neprináša nič nového. Život chrobáka bol v tomto ohľade niekde úplne inde a Mravec Z využil lepšie dabing slávnych komikov, bol inteligentnejšie napísaný a nesnažil sa moralizovať enviromentálnymi dopadmi na životné prostredie v tak pokryteckej rovine. Nie príšerné, ale v konkurencii zvyšnej produkcie podpriemerné. Neodporúčam týmto kŕmiť malé deti, skôr si zapamätajú z deja onú neposlušnosť, než by si po čase vybavili tie zušľachtilejšie ciele morálnych posolstiev, ktoré sú tu skutočne naordinované z dákej nevyhnutnosti a vypočítavosti. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • 50-milionovému animáku nepomohli ani slavné hlasy v obsazení či produkující Tom Hanks. Po prvních třech dnech promítání (28. - 30.7. 2006) Mravenčí polepšovna utržila jen 8,4 milionu dolarů, což stačilo na 5. příčku. Celkový výdělek v amerických kinech se po dvou měsících vyšplhal na 27,5 milionu USD. Nepomohlo ani paralelní uvedení 3D verze v Imaxu, které mělo v přepočtu na kina mnohem lepší výsledky. (imro)
  • Mezi animovanými mravenci rozeznáte pohlaví podle toho, že samečci mají tykadla obrácené dopředu a samičky dozadu. (imro)
  • V rámci reklamní kampaně na stanicích Cartoon Network a Teletoon byly uvedeny krátké příběhy s postavami z filmu. (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama