Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

clump 

všechny recenze uživatele

v imaxu stoji mravenci polepsovna za to, i kdyz je vlastne jenom lehce nadprumernou pohadkou, navic zezacatku celkem nudnou. ale v druhe casti se rozjede, dojde na povedene akcni sceny v duchu valecnych a scifi filmu a sem tam je to i sranda. hlavne je to ale 3d a v nabidce dalsich imax filmu to je asi to nej, co se da v 3d videt. ()

Golltes 

všechny recenze uživatele

Typický príklad prvoplánového a neoriginálneho animáku. Absolútne stereotypná zápletka aj hrdinovia, naviac si film vypomáha kopírovaním snímkov ako Mravec Z či Život chrobáka. Ponúka tak obyčajný príbeh, ktorého vývoj a koniec uhádne skúsený divák zhruba po 10 miútach. Klasická rozprávočka pre deti s dobrým koncom a ponaučením... ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Já sem se překvapivě bavil. Film je předvídatelnej až hanba, po deseti minutách filmu by závěr uhádlo i mražený kuře co mám v mrazáku. Ale na hru jsem přistoupil a bavil jsem se náramně. Spousta humorných i napínavých scén, třeba únos PidiLucase vypadal skoro hororově, stejně tak útok vos. Škoda že při závěrečné akční scéně tvůrci trochu víc nešlápli na pilu, udělat nálety vos na deratizátora ve stylu filmů Michaela Baye by tam sedlo jak prdel na nočník. Hudba Johna Debneyho byla tradičně na špičkový úrovni. Je fakt že pár nedotažeností tam bylo, jako třeba že nikdo Lucase po celou dobu co byli rodiče pryč nepostrádal. A poblázněná, věčně bezzubá babička moc vtipná nebyla. Ale jinak dobrý. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuji špatný animák. Stupidní děj, nepřesvědčivá animace, nulová zábava. Pořád to je ještě strašně moc práce, kterou na tom museli tvůrci nechat, ale výsledek prostě není dobrý ani tak. Pro mě už je tohle téma vyčerpané Mravencem Z a Životem brouka a tam, kde hrábne Pixar, už nikomu jinému nic neporoste. 35% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Kluka šikanují spolužáci a on je nasraný tak si to vybíjí na mravencích těm se to nelíbí tak ho zmenší a unesou.  Mají dvě možnosti buď ho zabijou nebo naučí chovat jako mravenec jelikož je to animák zvolí druhou možnost. Animák je to průměrný zvířata se ještě dají naopak lidské postavy vypadají podobně hnusně jako v animáku Mezi Námi Zvířaty co vyšel ten samý rok. Nebudu to srovnávat s Pixarem , protože to je jak srovnávat Hurvínka s Pinokiem. Za 2   vtipné scény (trávící ústrojí žáby a hlava člověka s mluvícími vši) 2 hvězdy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Julia Roberts, která ve filmu namluvila Hovu, namluvila dalšího brouka, konkrétně pavouka, také ve filmu Šarlotina pavučinka (2006). (jezurka42)
  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)
  • Mezi animovanými mravenci rozeznáte pohlaví podle toho, že samečci mají tykadla obrácené dopředu a samičky dozadu. (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama