Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý strýček (Brian Cox) a hromada dluhů donutí roztomilého smolaře Steva Barkera (Johnny Knoxville) uchýlil se k plánu tak šílenému a zavrženíhodnému, že by dokonce mohl fungovat. Bude předstírat mentální retardaci, pronikne na nadcházející Speciální olympiádu a domů přiveze zlato! Jenomže soupeři celý podfuk prokoukli. Steve díky nim procitá a uvědomuje si, že chce zdolat mnohem větší výzvu: stát se lepším člověkem. U filmu Bláznivá olympiáda, natočeného v produkci neohrožených bratrů Farrellyů (Něco na té Mary je, Těžce zamilován) se budete neskutečně bavit od začátku až po závěrečné titulky! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (216)

uzzi 

všechny recenze uživatele

Tohle ničím nepřekvapuje, je to do puntíků nalité do všech klišé - počáteční problém - jeho řešní, katarze, osvícení, dojemný konec. Tvůrci se lekli dosti kontroverzního tématu a tak se z daného prostředí moc netěží, spíše se jedná o lehké naťukávání. Škoda, že těch vtipů tady moc není. Ale jako vata, na jeden večer to stačí, plus tak krásná bloncka v hlavní ženské roli. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s Johnnym "retard" Knoxvillem. Děj je velice jednoduchý, šablonovitý, pln klišé. Ale i přes to příjemně pobaví, rozesměje a vyloudí úsměv na tváři. Nějak zvlášť nadprůměrnými hereckými výkony film neoplývá, na druhou stranu většina zúčastněných nějaký ten komediální talent má. Docela povedený soundtrack, hodně rychlý konec a super scéna v kostele. Lepší průměr. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kéž zhniješ v samotném pekle, ty šmejde hnusnej!" Takové rozhřešení, doprovázené solidním direktem, si dám líbit. Já bych tedy na paralympiádu rozhodně nejel, protože by mne frustrovali všichni ti beznozí, kteří by mě předběhli, bezrucí, kteří by mě porazili v páce a zejména slepí sportovci, proti kterým bych neměl šanci ani v orientačním běhu. Steve má však natrénováno a jde do toho, ale žádná smršť humoru to skutečně není. V případě komedie ze sportovního prostředí však své hodnocení tradičně zaokrouhluju nahoru. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Veselá oddychovka na nedělní večer. Filmu kraluje herecký um Johnnyho Knoxvilla, hrajícího herce hrajícího postiženého člověka na paralympiádě. Trošku za vlasy přitažený koncept je tu pomocí dobrého učebnicově romantickokomedického scénáře zpracován zábavně, neotřele, leč sem tam to trošku dře (zejména při romantické dějové lince), ovšem kdo někdy přišel s někým postiženým do styku nebo koukal na paralympiádu, bude se příjemně bavit. Velice pozitivní a pěkná propagace pomoci postiženým a paralympiády, teda alespoň já tam ten potenciál vidím. Doporučuji jako doplňkový materiál pustit si Pavla Lišku v Manéži Bolka Polívky, kdy se ve formě Návratu idiota snaží přednášet úryvek, kdy Romeo mluví k Julii, která je na balkoně. Rovněž vtipné. A kdo někdy hrál Summer Olympic Games (jak se mačkal enter), toho Knoxvillovo umění jackassu příjemně překvapí při skoku vysokém. ()

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Šablonovitá komedie zasazená do zcela atypického prostředí, ale Johnny byl přesvědčivý a Katherine Heigl je buď pro práci takovéto pomocnice stvořená, nebo je to daleko lepší herečka než jsem si myslel, protože její výkon je tady naprosto precizní. I přes jednoduchost a předvídatelnost děje mě film dojmul, nutil mě se smát a vůbec mi rozhodnil tak nějak prosvítil den :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Trvalo 7 let než se film začal natáčet. (HappySmile)
  • Profesionální zápasník Terry Funk si ve filmu střihl malou roličku. (HappySmile)
  • Film dostal požehnání od paraolympioniků. (HappySmile)

Reklama

Reklama