Reklama

Reklama

Splice

  • Česko Spletenec (více)
Trailer 1

Genetičtí inženýři Elsa a Clive tajně provedou experiment, jehož výsledkem je kříženec člověka a zvířete. Je to úžasné a podivně krásné stvoření, které by mohlo v moderní medicíně způsobit revoluci, pokud ovšem předtím nezničí lidstvo. Clive (Adrien Brody) a Elsa (Sarah Polleyová) se specializují na propojování DNA různých zvířecích druhů a vytvářejí tak fantastické nové hybridy. Nyní se chystají k experimentu, jehož výsledek by mohl způsobit revoluci ve vědě a medicíně, hodlají totiž propojit zvířecí a lidskou DNA. Farmaceutická společnost, která jejich výzkum financuje, jim však experiment zakáže. To ale zvídavé genetické inženýry nemůže zastavit, Clive a Elsa se přesunou do podzemí a kvůli své ctižádostivosti riskují kariéru. Výsledkem experimentu je Dren, úžasné a podivně krásné stvoření, které je neobvykle inteligentní a nečekaně fyzicky vyvinuté. Dren předčí jejich nejdivočejší sny. Ovšem jak roste a v abnormálně zrychleném tempu se učí, hrozí, že se její existence stane nejhorší noční můrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (437)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec překvapení. Film jsem nechal hodně dlouho u ledu protože mě moc nelákal ten klišoidní příběh a to hodnocení. Nakonec ale příběh nebyl tak klišoidní, a celkem se mi i zalíbil. Největším problémem u filmu bych viděl hodně velkou nevyrovnanost v postavách. Chvíli se chce "mutantíka" zbavit Brody, pak se ho chce zbavit Polley, prostě takovej mišmaš a nikdo neví co chce. Další nevýhodou je jedna scéna kde Dren vyrostou křídla, to že Brody řekne "miluju tě" a ona se vrátí byla fakt neuvěřitelně sračková scéna. Ale zbytek filmu se mi dost líbil. Postava Dren byla parádní. Efekty byly téměř dokonalý a vzhled Dren byl povedený. Je to příjemný film na večer, moc od něj nečekat a bude se líbit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nevim, na co tu vsichni tak nadavaj, me to nijak nesralo. Sice je fakt, ze nez horor to spis pripomina drama, nicmene drama radne uchylny a atmosfericky, takze se mu da odpustit i tech par stupidnich scen a nijak originalni pribeh. Na zaver to navic precejen nadech hororu ziska. Co se tyce hercu, Brody je zaruka kvality a prekvapila me Chaneac, ktera, ackoliv trikama (a to docela povedenejma) hodne zmenena, stejne dokaze bejt jako mutantka vcelku sexy. Sice jsem dostal neco jinyho, nez jsem cekal, ale i tak jsem se u filmu solidne bavil. Lepsi 3*. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Ale jo, na jeden večer, kdy nic lepšího na hororo-scifo poli se nenajde, člověk od toho nic nečeká a je zrovna v benevolentním rozmaru, se to dá. Vyskytuje se tu klasickej zádrhel, kdy obsah, plakát i název evokujou scifi-horor o mutantovi a ve výsledku se jedná o dost divnej rodinnej film s mutantem, kterej - a je možno to brát jako SPOILER - za celej film prakticky nikoho nezabije, a když už, tak tomu není věnovaná moc pozornost, a film, kde je mutant a nikoho nezabije, je prostě tak trochu mimo. KONEC SPOILERU. Není to ale zas taková nuda, film je to celkem zajímavej, herci patří k těm lepším, i ta herečka, co hrála mutantku, byla dobrá. Takže není vyloučeno, že to může někoho zaujmout ještě víc, než mě. (A naopak). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Splice mohlo být velmi originální sci-fi, v jeho dráze ho však brzdilo průměrné zpracování i slabý a nevyužitý scénář se spoustou ohraných klišé a frází. Adrien Brody je asi jedním z nejvýraznějších "bodů" filmu, Sarah Polley je příjemná a Delphine Chanéac coby hybridní kříženec mi zase nějakým způsobem připomínala Millu Jovovich v Pátém elementu. Už od určitého momentu mi bylo jasné, že Adrien a ten tvor, který v průběhu děje velmi zkrášlí, na to stejně vlítnou. Stejně jako mi poté bylo jasné, kdo se poté objeví ve dveřích a přistihne je "in act." Následuje partnerský konflikt a přesvědčování a celý film nakonec vygraduje velmi zdlouhavou závěrečnou bitvou v lese. Splice rozhodně mělo velký potenciál, tvůrci si z něj však vzali jen základ, ozvláštnili ho nějakými prvky a přidali klišé. Zbytek vyhodili do koše. Jaká škoda. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Téma klonování tu už bylo hodněkrát, ale snad nikde ne v přitomnosti, vždycky v budoucnosti, navíc Splice nabízí další zajímavou věc a to je skřížení DNA člověka a zvířat, nicméně celej vývoj tohohle filmu a klonu, kterej by měl být hotovej za půl hodinky, je tu natáhlej na téměř celou stopáž, takže nejenže to je celý zbytečně natahovaný, ale ještě nezbyde místo pro nějakou hororovější pasáž, i když pokus ke konci tu je, ale už je to jen takovej výkřik do tmy, přitom Splice disponuje řadou zajímavých scén, ale celý mi to spíš připomínalo film Mutant, než něco co by stálo za nějakou větší pozornost. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (21)

  • Dren (Delphine Chanéac) v celém filmu vysloví pouhá dvě slova. (-bad-mad-wolf-)
  • Vlasy Vincenza Nataliho počas natáčania zošediveli, zrejme preto, že išlo o tak vyčerpávajúce natáčanie. (belinko)

Související novinky

Neuromancer má lepšího režiséra

Neuromancer má lepšího režiséra

10.05.2010

„Bible kyberpunku“ z pera Williama Gibsona se už pěkných pár let chystá na plátna kin. Když bylo ohlášeno, že ji bude režírovat Joseph Khan (tvůrce šílenosti Torque – Ohnivá kola) a hlavní roli si… (více)

Reklama

Reklama