Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce drsná - mrazivě bílá - bizarně černá - zvláštní komedie s kriminální zápletkou - o jedné veliké lásce a znovunalezeném bratrovi, bratru nadvakrát mrtvému ;-)... Těžko soudit, kdo je v téhle hříčce padouch a kdo hrdina, protože když někoho milujete a potřebujete mu pomoct, není co řešit. R.W. je s postavou milujícího smolaře na pokraji krachu tradičně svůj a H.H. v roli psychicky nemocné >prostořeké< Margaret je (s:-)prostě rozkošná a vynikající. O umanutém pojišťováku Tedovi (G.R.), který marně sní svůj sen o golfu na sluncem vyhřáté Floridě nemluvě... S filmem "Fargo" má tenhle >malý< film společné snad jen ty zasněžené pláně (zde tedy Aljašské), každopádně je místy vskutku velmi zábavný a nebýt (ve vztahu k příběhu) postupného sklouznutí k až příliš zbytečné absurditě, nechal bych roztát ty zmražené tři a půl hvězdičky klidně o půl stupně nahoru... :-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zmražená pojistka je jedna z dlouhé řady krmininálních komedií s poněkud ulítlým dějem, který se točí kolem pojistky na milion dolarů, ztraceného bratra a jedné mrtvoly, která mění identitu i majitele. Po dlouhou dobu jsem si myslel, že sleduju čtyřhvězdičkový film, protože obsazení je nadstandardní a i ta poloha nadsázky a styl humoru mi vyhovovaly víc, než dnes tak oblíbené krvavé tarantinovky. Ve scénáři to sice tak trochu čas od času zaskřípalo a některé detaily scénárista vyloženě neřešil, nicméně rozjelo se mu to až v posledních 15 minutách, kdy měl patrně pocit, že musí přidat na fantazii i emocích. Přesto solidní kousek se standardně dobrými Robinem Williamsem a Holly Hunter. Woody Harrelson si zahrál jednoho ze svých typických násilnických magorů. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Jo, je to jako Fargo a není to tak dobrý jako Coenovic dítě, ale to snad teď už nikdo nesmí natočit film o sériovém vrahovi, protože tady méme Finchera a jeho Sedm? Hádám, že to by nás asi všechny mrzelo. Já si u tohohle filmu zavzpomínal právě na zmíněné Fargo, a v brzké době si ho určitě pustím, ale hlavně jsem skvěle pobavil. Výborné herecké výkony tří ústředních "párů" a naprosto geniální hlášky z úst paní Barnellové prostě stojí za to. A naprosto mě odrovnala scéna při pohřbu a sousedka s lukem. Je to sice o třídu slabší než Fargo, ale skvělé oživení žánru. Doufám, že se na tohle téma nezanevře a budou vznikat další skvělé filmy o "neprofesionálních" zločincích v akci... Budu se těšit. [březen 2006] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem opakovať, na ktoré že to filmy Zmrazená poistka naväzuje, každému je to hneď jasné. Takže budem hodnotiť film ako taký. No nejedná sa o nič svetoborné, o čo ani nikomu našťastie nešlo, dôležitý je hlavne spád deja a atmosféra. To sa tvorcom vydarilo a hlavne sa im podarilo pritiahnuť do svojho filmu známe tváre, čím mohli nalákať do kina viac divákov a predovšetkým ho tam dostať. Inak sa kľudne mohlo stať, že by sme o ňom u nás nikdy nepočuli. ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o tom, co se stane, když v jednom filmu spojíte několik vzájemně odlišných osob a jejich osobní příběhy. A když to všechno smícháte dohromady, vyjde vám z toho zajímavá směs, na kterou se dá dobře koukat. A recept? Spojíte krachujícího podnikatele s vidinou získané milionové pojistky po jeho pohřešovaném bratrovi, jeho lehce dementní manželku, jedno mrtvé tělo (po kterém někdo pátrá), pojišťovacího agenta (kterému se nikdy nic nezdá), indiánskou babičku. A nakonec? Na okořenění přidáte i toho bratra. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Zmražená pojistka je pro Robina Williamse dalším zářezem v nízkorozpočtových vodách a zejména návratem ke komediím. Po snímcích Expres Foto (r. Mark Romanek, 2002) a Final Cut (r. Omar Naim, 2004), kde se ocitl v úlohách vyšinutách vrahů, hraje opět v žánru, který mu kdysi přinesl největší komerční úspěch. (imro)
  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)
  • Pro režiséra Marka Myloda je snímek v pořadí druhým výletem na filmové plátno, protože se věnuje jen televizní režii. Jeho debutem byl legendární Ali G Indahouse - Film (2002). (imro)

Reklama

Reklama