Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Williams zde není špatný.Komedie je to dobrá.Tento film si ode mě zaslouží 3 hvězdy.Hlavně se mi zde líbí ústřední dvojice...Dávám 60 procent.Paul(Williams)je zde nucen získat podvodem milionové peníze díky svému mrtvému bratrovi na Aljašce,kde pracuje jako majitel cestovky a má duševně nemocnou manželku a taky psa yorksheara.Tento snímek je vtipný a plný napětí.Docela se mi líbil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zmražená pojistka je jedna z dlouhé řady krmininálních komedií s poněkud ulítlým dějem, který se točí kolem pojistky na milion dolarů, ztraceného bratra a jedné mrtvoly, která mění identitu i majitele. Po dlouhou dobu jsem si myslel, že sleduju čtyřhvězdičkový film, protože obsazení je nadstandardní a i ta poloha nadsázky a styl humoru mi vyhovovaly víc, než dnes tak oblíbené krvavé tarantinovky. Ve scénáři to sice tak trochu čas od času zaskřípalo a některé detaily scénárista vyloženě neřešil, nicméně rozjelo se mu to až v posledních 15 minutách, kdy měl patrně pocit, že musí přidat na fantazii i emocích. Přesto solidní kousek se standardně dobrými Robinem Williamsem a Holly Hunter. Woody Harrelson si zahrál jednoho ze svých typických násilnických magorů. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Převážně televizní režisér Mark Mylod servíruje bizardně černou krimi-komedii s bandou populárních herců na první pohled připomínající komerčnější kopii legendárního počinu bratří Coenů Fargo. Táta v sukních Robin Williams v roli muže na pokraji bankrotu, řešícího svou finanční situaci pomocí náhodně nalezené neznámé mrtvoly, kterou vydává za svého několik roků nezvěstného bratra. Do toho přidejme manželku s Touretteuvým syndromem, dvojici amatérských zabijáků toužících za každou cenu získat mrtvé tělo spět, neodbytného zaměstnance pojišťovny tušícího podvod, nečekaný příjezd „mrtvého“ bratra a dostaneme blázniví sled událostí na pozadí zasněžené Aljašky. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Feeling z filmu je otřesně nejednoznačný a režisér prohazuje nálady tak nahodile, že veškeré herecké úsilí kvalitního obsazení spláchl svou nekoncepčností do kanálu. Přitom zpočátku se TBW tváří jako černohumorná oddechovka. S přibývajícími minutami ovšem ubývá humoru na úkor násilí a do nesympatična transformovaných postav, z jejichž chování vám bude spíše zle. 40% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bude to znít zvláštně, ale tahle černá komedie je neskutečně roztomilá. Robin Williams podává (díky dobrému scénáři) tradiční dobrý výkon, Holly Hunter je kouzelná, no a Giovanni Ribisi, ten je přímo výborný. Při řadě scén jsem se smál (nalezení a uskladnění mrtvoly, lákání vlků, manželka jako rukojmí...), ale když jsem viděl hlavního hrdinu, jak se neodolatelným způsobem pokoušel zastřelit spícího člověka, přímo jsem se chechtal. Mrazivé aljašské prostředí, absurdní atmosféra, krásná kamera a hudba... Zmraženou pojistku jsem rozhodně neviděl naposledy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)
  • Pro režiséra Marka Myloda je snímek v pořadí druhým výletem na filmové plátno, protože se věnuje jen televizní režii. Jeho debutem byl legendární Ali G Indahouse - Film (2002). (imro)

Reklama

Reklama