Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Williams zde není špatný.Komedie je to dobrá.Tento film si ode mě zaslouží 3 hvězdy.Hlavně se mi zde líbí ústřední dvojice...Dávám 60 procent.Paul(Williams)je zde nucen získat podvodem milionové peníze díky svému mrtvému bratrovi na Aljašce,kde pracuje jako majitel cestovky a má duševně nemocnou manželku a taky psa yorksheara.Tento snímek je vtipný a plný napětí.Docela se mi líbil. ()

Kubick 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o tom, co se stane, když v jednom filmu spojíte několik vzájemně odlišných osob a jejich osobní příběhy. A když to všechno smícháte dohromady, vyjde vám z toho zajímavá směs, na kterou se dá dobře koukat. A recept? Spojíte krachujícího podnikatele s vidinou získané milionové pojistky po jeho pohřešovaném bratrovi, jeho lehce dementní manželku, jedno mrtvé tělo (po kterém někdo pátrá), pojišťovacího agenta (kterému se nikdy nic nezdá), indiánskou babičku. A nakonec? Na okořenění přidáte i toho bratra. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce drsná - mrazivě bílá - bizarně černá - zvláštní komedie s kriminální zápletkou - o jedné veliké lásce a znovunalezeném bratrovi, bratru nadvakrát mrtvému ;-)... Těžko soudit, kdo je v téhle hříčce padouch a kdo hrdina, protože když někoho milujete a potřebujete mu pomoct, není co řešit. R.W. je s postavou milujícího smolaře na pokraji krachu tradičně svůj a H.H. v roli psychicky nemocné >prostořeké< Margaret je (s:-)prostě rozkošná a vynikající. O umanutém pojišťováku Tedovi (G.R.), který marně sní svůj sen o golfu na sluncem vyhřáté Floridě nemluvě... S filmem "Fargo" má tenhle >malý< film společné snad jen ty zasněžené pláně (zde tedy Aljašské), každopádně je místy vskutku velmi zábavný a nebýt (ve vztahu k příběhu) postupného sklouznutí k až příliš zbytečné absurditě, nechal bych roztát ty zmražené tři a půl hvězdičky klidně o půl stupně nahoru... :-) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o tom, čo všetko sa môže stať, keď do vášho perfektného plánu ako vybabrať so životnou poistkou začne strkať nos nepríjemný poisťovací likvidátor, teda človek, ktorého aj tak všetci neznášajú. A k tomu je všade hrozná zima.... R. Williamsa som nikdy nemal nejak zvlášť v láske, ale tu mi nevadil. Možno preto, že práve sem sa asi najviac hodil ten jeho smutno-šašovský výraz tváre. Najviac ma ale pobavili Holly Hunter a "teplošská mafia", tie ich vzájomné slovné prestrelky a gagy nemali chybu. Svoje svetlé chvíľky si tu samozrejme našiel aj Woody Harrelson, len škoda, že ho tu bolo tak málo. Jeho postava neohrabaného hromotĺka sa dala využiť podstatne lepšie. Celkom spokojnosť, na vyplnenie voľnej chvíle a nenáročný oddych po ťažkom dni ako stvorené. Od kvalít Farga (1996) to síce malo ďaleko, ale pobavilo aj tak. 60/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální černohumorný thriller, kterému nebylo nic platné ani prvotřídní obsazení, které navíc totálně zabíjel nesnesitelný dabing (to snad byl tým ze Stephanie nebo co?!). Inspirace Coenovic Fargem přímo řve do očí, ale vypůjčit si atomosféru, prostředí a způsob práce s kamerou holt neznamená, že se vám podaří stejná pecka. Ani ty kecy za moc nestály, tedy kromě výlevů Holly Hunter praštěné pavlačí... Jestli tu něco stojí za zmínku, tak umanutý a značně nesnesitelný Giovanni Ribisi. Howgh, domluvil jsem! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)
  • Zmražená pojistka je pro Robina Williamse dalším zářezem v nízkorozpočtových vodách a zejména návratem ke komediím. Po snímcích Expres Foto (r. Mark Romanek, 2002) a Final Cut (r. Omar Naim, 2004), kde se ocitl v úlohách vyšinutách vrahů, hraje opět v žánru, který mu kdysi přinesl největší komerční úspěch. (imro)

Reklama

Reklama