Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Odmyslete si exhibujícího Downeyho a rotoskopovanou grafiku a máte natolik obyčejný a tuctový film, až se nechce věřit, že předlohou mu stála kniha Philipa Dicka. Námět zajímavý, zpracování nudné. Ona i ta grafika si mne rozhodně nezískala - film vypadá jako by jen prolítnul nějakým vymakaným filtrem - výtvarná invence nikde žádná a když se podíváte trochu z dálky s přimhouřenýma očima, málem si ani nevšimnete, že se jedná o film "kreslený"... Scanner Darkly je synonymum nevyužitého potenciálu. Dickovského stihomamu i animované formy. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Vynikající sci-fi sonda do života totálně vygumovaných feťáků a tajných agentů kteří aby mohli proti drogám bojovat se těmito feťáky musí stát. A skvělé je že i přes novátorskou technologii kterou je film natočený a která z filmu dělá vizuálně úchvatnou záležitost je v něm opravdu nejdůležitější příběh a psychika postav a veškeré efekty a digitální kouzla stojí až v pozadí a jen dodávají filmu punc originality a jedinečnosti. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

"Temný obraz" pôsobí pútavo a nevšedne - a to len vďaka namotávajúcej animácii. Nevyrovnane je to najlepšie zhodnotenie! Vizuál totiž vysoko prevažuje obsah. Tematicky som mala pocit, že sledujem Requiem for a dream v prekreslenej podobe, no vizuál bol prehlušujúci a tak celé to na mňa zapôsobilo skoro na výbornú... ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

A Scanner Darkly je skvelý film. V istom zmysle však trpí tým, že jeho príbeh, ktorý je aj tak často v úzadí, je úplne prevalcovaný jeho formou. Napriek tomu ide o jeden z najzaujímavejších počinov posledných rokov a každý milovník sci-fi by po tomto filme mal zaručene siahnuť. A možno nielen on. Ale to už je na Vás, nie nadarmo sa pri vstupných prehliadkach na odvykačku hovorí: „The choice is yours.“ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne sa jedná o môj najobľúbenejší animovaný film. Film je svojím spôsobom výnimočný, pretože bol normálne natáčaný a potom bol zanimovaný. Naozaj zaujímavý film a to nielen vizuálnym spracovaním. Po vzhľadovej stránke je celý čas na čo sa pozerať - prepracovanie do animovanej podoby dodáva unikátny komiksový rozmer, skvele dotvárajúci výsledný dojem. Príbeh núti premýšľať, herci sú super, proste veľmi vydarené dielo. Vedel by som si predstaviť aj pokračovanie. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Na konci filmu ve výčtu zesnulých či nemocných závislých přátel PKD figuruje i sám autor. Jedná se o jméno Phil s poznámkou poškození slinivky. (Xeelee)
  • Český distribútor sa z opatrnosti rozhodol neuviesť film do kín. (Greenpeacak)
  • Pri bližšom pohľade si môžete všimnúť, že okolné prostredie nie je na rovnakej kvalitatívnej úrovni animovaného spracovania hercov, čo v niektorých chvíľach ostro kontrastuje. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama