Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

juta 

všechny recenze uživatele

"Británie, Británie, Británie. Provoz zahájila královna v roce 1972. Británie dnes láká stovky návštěvníků ročně, ale proč přicházejí? Nejen aby zjistili, jak správně chutnají kuřecí nugety, nebo aby si vyzkoušeli tradiční britskou zábavu - šmírování. Nikoliv! Přicházejí po stádech, aby se setkali s britským lidem." Prostě skvělý seriál, který pobaví i když zrovna zvracíte po ochutnání sušenky, kterou dělali v útulku pro bezdomovce. Best: "podle kompjůtru ne!", "jo já vim" ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál určitě nenechá nikoho chladným. Lucas a Walliams si ve svém satirickém sitcomu neberou vůbec žádné servítky a kosí jakoukoli sociální skupinu, která jim přijde do cesty, pěkně břitkým humorem, ať už jsou to tlusťoši, gayové, mentálové, transvestiti nebo senioři. Ti dva jsou prostě neodolatelní a jejich nekonečné převlékání a střídání takového množství různých figur je prostě neuvěřitelné... První série je skvělá, od dvojky se trochu rozevírají nůžky. Jsou tu (nové) skvělé postavy - Linda, Carol, pan Man, ale i postavy, ze kterých se vám často udělá až nevolno - pan "bitty", Bubbles, Maggie. I tak si však Little Britain drží dobrou úroveň. Maximálně také oceňuji to, že si dokáží dělat srandu sami ze sebe, z Británie, podobně jako třeba v jednom díle IT Crowd ("Proč to vlastně nefungovalo? Aha. Made in Britain."). Američtí hrdinové se většinou omezují na zpívání americké hymny, krájení krocana a promenování se pod vlajkou hvězdnatou... 90% (1. série - 100%, 2. série - 90%, 3. série - 90%) ()

Reklama

Mr.Ripley

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že jsem nikdy nehodnotil seriál podle jedné shlédnuté epizody. Maximálně po třech, ale v tomto případě si nemohu pomoct. Ač preferuju britskou televizní produkci před tou americkou, respektuju ji a bezmezně miluji, zde je tomu naopak. Bohužel. Trapný humor, který mě spíše iritoval, než rozesmíval a především, ubohé herecké obsazení, jenž si myslí, že spolkly moudrost světa a jsou pekelně vtipní. Omyl! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Úchylně nevtipná dvouptákárna utahující si z nejrůznějších menšin, zmenšin, tlouštin, gayin atd. atd. Což o to, to by bylo fajn, jen kdyby ti dva puboši byli aspoň trochu vtipní. Za pár legračních scének přiměřeně chutných i nechutných tenhle seriál úplně nezatratím. Ačkoli - hranice dobrého vkusu je tu fakt hraniční................. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázna spŕška najväčších nechutností, čo telka dovolí. Grcanie, štanie, sranie a iné nevkusnosti a trápnosti, ktoré neznášam u hraných filmoch sú tu podávané rad za radom a celý program je postavený iba na tom. Na zosmiešňovanie gayov, tlstých, starých, či postihnutých sa nedá ani pozerať, a chce sa mi pri tom zvracať. Takáto ohavnosť s takým vyskokým hodnotením? Ľudia ste normálny? ODPAD! nevhodný pre každého, kto má aspoň nejaký vkus. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy jsou Judy a Magie v Římě, řekne jim hotelový poslíček „buona sera“, v překladu „dobrý večer“. To ale nedává smysl, jelikož je den. Správně byl měl muž říct „buon giorno“ nebo „buon pomeriggio“. (Matej.Mirejo)
  • Show mnohokrát odkazuje na britský seriál Doctor Who (1963), např. postavou jménem Matthew Waterhouse (Matthew Waterhouse hrál v Doctor Who Adrica) a Michael Craze (Michael Craze hrál Bena Jacksona). Tom Baker, který si zahrál doktora Who v letech 1974-1981 v tomto seriálu namluvil vypravěče. (HellFire)
  • Scénka s Mr. T byla založena na skutečné příhodě Matta Lucase v posilovně. (HellFire)

Reklama

Reklama