Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Británie, Británie, Británie, země technických vymožeností. Už déle než 10 let používáme vodovod, podzemní tunel jenž nás spojuje s Peru a vynalezli jsme kočku! Žádný z těchto vynálezů by se však neuskutečnil, nebýt britského lidu ! '' Mám rád britský suchý humor, je dost podobný našemu. Ale tohle podání mi nějak nesedlo. Sem tam se mezi scénkami zaleskne něco výraznějšího, většinou ale vtipnost nedosahuje takové úrovně jakou bych dle zdejšího hodnocení očekával. Ale beru v potaz dvě věci. Nejsem ´Brit a tak lecjakou narážku možná nechápu a jistě své dělá i dabing... (I když u seriálu Haló haló to náš dabing třeba vyzdvihl o level výš:-). Oceňuji i všechny ty neuvěřitelné převleky ústřední dvojice. Jednou za čas vidět díl, nemám problém. Kontinuálně to sledovat by mi asi dělalo problém. Takže průměr. * * * ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Opravdu hrubozrnný humor, který je tak těžko stravitelný, až způsobuje neovladatelné křeče smíchu. BBC v tomto případě prokázala, že tradiční konzervativní Británie je pravděpodobně mýtus, i když pak by asi bylo trochu paradoxní pranýřovat něco, co ve skutečnosti neexistuje. Originální je i koncepce - vzít řadu výchozích situací s předem danými pravidly a omezeními a s notnou dávkou fantazie je variovat celých 22 dílů, do toho pár osvěžujících vložek a téměř dadaistický komentář. Musím však říct, že některé epizody jsou méně vděčnější než ostatní, či možná druhem humoru míří trochu mimo mě. Ovšem scénky s chorobně ukecanou a naprosto nelogicky uvažující blonckou, xenofobním gayem Daffydem z waleského hornického městečka, vedoucí klubu Antišpekounů či se žárlivým asistentem premiéra vždycky zabodují. Naopak skeče ze skotského hotelu nejsou skutečně můj "cup of tea". ()

Reklama

Ice123 

všechny recenze uživatele

Chce si to dávat občasné přestávky mezi dílama, jelikož se vtipy opakují, ale vždy jde o něco trochu jiného a ačkoliv víte co bude následovat tak vás to neomrzí. Za zmínku stojí i hlody vypravěče, nad kterými zůstává mozek stát :D Prostě nechte mozek spát a užívejte si kraviny až nevkusných vtipů, které dohromady tvoří mistrovské dílo ;) 95% ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Britain! Britain! Britain! Už jen tohleto třikrát opakované jedno slovo mi začalo dělat křeče v tvářích. Jestli někdo opravdu kvalitně umí dělat skeče a scénky, jsou to právě Britové. A Matt Lucas s Davidem Walliamsem se ukázaly být pravými Brity jako poleno. Nebyla snad jediná minuta, kdy bych se netopil v neustávajícím smíchu (což také zapříčinilo poměrně velký nárust mých břišních svalů ;) ). No a vyjmenovat to nej? Nemožné! Vybrat mezi primitivní Vicky, teplým Daffydem a jeho oblečky, Carol Beer s jejím "computer says no..." či tlustou Bubble DeVere.... Prostě to nejde! Takže díky Británie a gooooodbyeee! ()

Mr.Ripley

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že jsem nikdy nehodnotil seriál podle jedné shlédnuté epizody. Maximálně po třech, ale v tomto případě si nemohu pomoct. Ač preferuju britskou televizní produkci před tou americkou, respektuju ji a bezmezně miluji, zde je tomu naopak. Bohužel. Trapný humor, který mě spíše iritoval, než rozesmíval a především, ubohé herecké obsazení, jenž si myslí, že spolkly moudrost světa a jsou pekelně vtipní. Omyl! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Show mnohokrát odkazuje na britský seriál Doctor Who (1963), např. postavou jménem Matthew Waterhouse (Matthew Waterhouse hrál v Doctor Who Adrica) a Michael Craze (Michael Craze hrál Bena Jacksona). Tom Baker, který si zahrál doktora Who v letech 1974-1981 v tomto seriálu namluvil vypravěče. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy jsou Judy a Magie v Římě, řekne jim hotelový poslíček „buona sera“, v překladu „dobrý večer“. To ale nedává smysl, jelikož je den. Správně byl měl muž říct „buon giorno“ nebo „buon pomeriggio“. (Matej.Mirejo)
  • Před Vánoci 2004 se DVD s první sezónou seriálu stalo nejprodávanějším DVD v Británii. (HellFire)

Reklama

Reklama