Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

popkec 

všechny recenze uživatele

Málá Velká Británie má jeden obrovský problém. 30% seriáu zabírají bezkonkurenční scénky plné humoru (i toho britského, jelikož se o klasický britský obvykle nejedná), 30% scének postrádá pořádný vtip a zbylých 40% jsou obvykle trapné nebo nechutné skeče (nejlíp jejich kombinace). Dva hlavní herci jsou výborní, občas jsou vážně k nepoznání a hrají skvěle, škoda že seriál prostě tahají dolů ty nechutnosti jak vystřižený z Disaster movie. Alternativa: Comedy Inc., Hale and Pace ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Neotřelá kombinace seriálů Monkey Dust a Monty Python´s Flying circus. Humor je pečlivě i když dost zvrhle vytvářen za pomocí nekonečných variací stejných scén. I když jako u většiny dnešních komediálních seriálů je neustále na hraně mezi vtipem a nevkusem, pro každého kdo sledoval MP je dostatečným zadostiučiněním jakožto lacinější pokračovatel. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Matt Lucas a David Walliams si pořád jedou to svoje. Ale kombinace převleků, charakterů sarkastického humoru a britská komediální tradice v duchu Monty Pythonovském snad nikdy neomrzí. A v tom celku je tolik geniálních perliček, že má člověk zase zaděláno na nějaké pořádné hlášky. Život bez britského humoru je jak chleba s džemem bez másla. Pokud tedy nepreferujete raději hamburgery... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je to zvrhlé! Je to nechutně vtipné a zároveň vtipně nechutné! Je to zkrátka Británie, Británie, Británie ... a její (ne)typický lid. Opakování stále toho samého je a není vždy tím nejlepším a o tom je vlastně velká část tohoto nevšedního sitcomu, kterému vévodí maximálně praštěná dvojice Lucas&Walliams v nespočtu bizarních podob. I když mě chvílemi to omílání toho stejného nudilo, tak i přes to jsem se neskutečně nasmál, což je vlastně hlavní úlohou sitcomu, takže seriál splnil svou funkci v hojné míře. Mojí nejoblíbenější postavou byla bezkonkurenčně mistryně v rychlém a řádně dlaždičském mluvení Vicky Pollardová a dále pak Marjorie Dawesová z "Anti-špekounů" - musím uznat, že jako lepší komik se mi jevil Lucas. Zkrátka seriál, který není pro každého (ale to ostatně platí u všech seriálů), ale já jsem se bavil dokonale i přes pár dosti trapných (viz všechny scény s tím věčně pískajícím majitelem hotelu) a až příliš(!!!) nechutných scén (viz všechny scény s Bublou Bůčkovou). ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Že prý opakovaný vtip už není vtipem? Podle kompjůtru NE! Pořádně přiteplený humor, abych pravdu řek. David Williams a Matt Lucas (...jako parádní párek vtipáklů, idiotů, gayů, tranďáků a nevím co všechno) jsou charismatičtí jak prase a jejich fóry jsou opravdu vtipné. Většinu dílů jsem viděl v češtině, ale i tak je to jízda. Asi si dám někdy repete v originále. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Show mnohokrát odkazuje na britský seriál Doctor Who (1963), např. postavou jménem Matthew Waterhouse (Matthew Waterhouse hrál v Doctor Who Adrica) a Michael Craze (Michael Craze hrál Bena Jacksona). Tom Baker, který si zahrál doktora Who v letech 1974-1981 v tomto seriálu namluvil vypravěče. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy jsou Judy a Magie v Římě, řekne jim hotelový poslíček „buona sera“, v překladu „dobrý večer“. To ale nedává smysl, jelikož je den. Správně byl měl muž říct „buon giorno“ nebo „buon pomeriggio“. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama