Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

i na ostrovní poměry místy celkem hrubozrná zábava., která vceklu bez problémů zabíhá do trapnosti. hlavně duo postižených, co spolu bydlí je boží (viz plakát). "Kterou bys chtěl?" "tuhle". hodně situací a postav se objevuje pravidělně v různých obměnách... závěrečná sbírka rekordů a kruté postřehy vypravěče jsou nej. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Britain! Britain! Britain! Už jen tohleto třikrát opakované jedno slovo mi začalo dělat křeče v tvářích. Jestli někdo opravdu kvalitně umí dělat skeče a scénky, jsou to právě Britové. A Matt Lucas s Davidem Walliamsem se ukázaly být pravými Brity jako poleno. Nebyla snad jediná minuta, kdy bych se netopil v neustávajícím smíchu (což také zapříčinilo poměrně velký nárust mých břišních svalů ;) ). No a vyjmenovat to nej? Nemožné! Vybrat mezi primitivní Vicky, teplým Daffydem a jeho oblečky, Carol Beer s jejím "computer says no..." či tlustou Bubble DeVere.... Prostě to nejde! Takže díky Británie a gooooodbyeee! ()

Reklama

Mr.Ripley

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že jsem nikdy nehodnotil seriál podle jedné shlédnuté epizody. Maximálně po třech, ale v tomto případě si nemohu pomoct. Ač preferuju britskou televizní produkci před tou americkou, respektuju ji a bezmezně miluji, zde je tomu naopak. Bohužel. Trapný humor, který mě spíše iritoval, než rozesmíval a především, ubohé herecké obsazení, jenž si myslí, že spolkly moudrost světa a jsou pekelně vtipní. Omyl! ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

po zkušenostech s Malou Velkou Británií v USA, která má taky několik much, ale rovněž také spoustu bezmála geniálních skečů, musím konstatovat, že původní seriál je na tom daleko hůř.. vtipných scének je pramálo, trapných příliš a vypravěčovy průpovídky, které v americkém pokračování často dokáží vykompenzovat slabší momenty, zde stojí za.. ehm.. vyližprdel.. po čtyřech dílech to trápení vzdávám, nedá se nic dělat.. 2* ... EDIT: podobně jako u amerického řádění téhle dvojky přehodnocuji i zde po opětovném zhlédnutí na 4*.. to neustálé opakování absurdních scének se stejnou pointou potřebuje trochu času, aby si k němu člověk našel cestu, ale pak zkrátka baví čím dál víc.. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je to zvrhlé! Je to nechutně vtipné a zároveň vtipně nechutné! Je to zkrátka Británie, Británie, Británie ... a její (ne)typický lid. Opakování stále toho samého je a není vždy tím nejlepším a o tom je vlastně velká část tohoto nevšedního sitcomu, kterému vévodí maximálně praštěná dvojice Lucas&Walliams v nespočtu bizarních podob. I když mě chvílemi to omílání toho stejného nudilo, tak i přes to jsem se neskutečně nasmál, což je vlastně hlavní úlohou sitcomu, takže seriál splnil svou funkci v hojné míře. Mojí nejoblíbenější postavou byla bezkonkurenčně mistryně v rychlém a řádně dlaždičském mluvení Vicky Pollardová a dále pak Marjorie Dawesová z "Anti-špekounů" - musím uznat, že jako lepší komik se mi jevil Lucas. Zkrátka seriál, který není pro každého (ale to ostatně platí u všech seriálů), ale já jsem se bavil dokonale i přes pár dosti trapných (viz všechny scény s tím věčně pískajícím majitelem hotelu) a až příliš(!!!) nechutných scén (viz všechny scény s Bublou Bůčkovou). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Scénka s Mr. T byla založena na skutečné příhodě Matta Lucase v posilovně. (HellFire)
  • Před Vánoci 2004 se DVD s první sezónou seriálu stalo nejprodávanějším DVD v Británii. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno