Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sračka to tedy byla podle očekávání strašná, ale zároveň tak vtipná, že jsem prostě chtěl vždy vidět další díl. Lucas s Williamsem zvolili naprosto jedinečný styl, který ale dotáhli na takovou úroveň profesionality, že ani nekonečné variování toho samého mě neomrzelo. Na Brity bych je netipl, ale prdel to byla pořádná. 80% ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej a vtipnej seriál a vůbec sem při sledování nepostřehnul že skoro všechny postavy hrajou jedni a ty samí herci: Matt Lucas a David Walliams. Nejvíc se mi líbí v seriálu ten borec na vozíčku jak vždycky: "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Ale tobě se přece tohle nelíbí." "Jo já vím." "Tak co teda chceš?" "Tohle." "Tak dobře." A po chvíly: "Mě se to nelíbí." :-))) Prostě bomba, je tam i víc podobných věcí, ale to se prostě musí vidět. Sleduju to nahraný z HBO, nejvíc se mi líbí dabing Petra Rychlého. Uznávám, že při sledování daších dílů už seriál opakuje celkem dost stejných vtípků, takže časem to už může být vtipné. Viděl jsem: 1.-3. řada + díly v cizině a v USA 1x. Hodnocení 75%. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

British justice is the best in the world. Anyone who disagrees is either a gay, a woman or mental. Další geniální britský seriál, který drží nad vodou komediální dvojka Matt Lucas a David Walliams. Tvůrcům se podařilo vytvořit kupu úžasných postav. A přesto, že je hodně skečů v zásadě stejných a liší se jen drobnostmi, klukům se nějakým způsobem stále daří mě rozesmát až k prasknutí. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, tak jsem nemohl uvěřit vlastním očím. Je to taková hovadina, že to nemá obdoby. Jenže ono je to tím vlastně vtipné. Humor je úplně jednoduchý a dvojice Lucas - Walliams je nepřekonatelná. Oni jsou nejlepší seriálová dvojice. Ještě toho tolik nemám nakoukáno, tak snad to doženu. 100%(Loui a Andy --> nejlepší scénky) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento zábavný seriál mě ze začátku docela chytl a taky trvalo než mi došlo, že to hrají jen dva herci, tak byly kvalitní masky a nebo tak špatný je můj pozorovací talent. Oba protagonisté se objevují v různých scénkách, které se v další dílech opakují s nějakou tou změnou a tak po čase už to není vždy tak zábavné a už moc nepřekvapí - pokud zrovna to nejsou zrovna vaše oblíbené pasáže. Občas jsou dost nevkusní a nechutní, nebo na můj vkus už poněkud přestřelí. Takže zaleží na Vás. Můj verdikt není úplně jasný a kolísá mezi 3 a 4*, ale spíš dám jen silnější 3hvězdy. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • V anketě pořádané anglickou stanicí Channel4 v roce 2005 o nejlepší komediální skeč všech dob se na první místě umístil právě seriál Malá Velká Británie se skečem „Lou and Andy (Swimming Pool)“. (Vrata88)
  • Scénka s Mr. T byla založena na skutečné příhodě Matta Lucase v posilovně. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy jsou Judy a Magie v Římě, řekne jim hotelový poslíček „buona sera“, v překladu „dobrý večer“. To ale nedává smysl, jelikož je den. Správně byl měl muž říct „buon giorno“ nebo „buon pomeriggio“. (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama