Reklama

Reklama

Obsahy(1)

18 letý Doug Masters (Jason Gedrick) pilotuje letadlo déle, než řídí auto. Jeho otec - špičkový vojenský pilot - byl během vojenského konfliktu na Středním Východě sestřelen a uvězněn. Americká vláda je bezmocná. Doug si spolu s vojenským veteránem (Louis Gossett, Jr.) „vypůjčí“ vojenské letadlo a společně se vydají na nebezpečnou misi s cílem vysvobodit otce a vrátit se jako hrdinové a muži. Příběh o velké odvaze, neobyčejném přátelství a předurčení vzdorovat všem překážkám. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (76)

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Kterak se mladíček pilotem stal aneb jak ukrást tajná data USAF. Film jako celek nepůsobi až tak špatným dojmem, ale obsahuje hrozné množství chyb a vychvalování USA. Úplně nesnášim, když Američani cpou do filmů, jak jsou nejlepší, všechno vědí, všechno znají a ostatní jsou debilové. Spoiler:Kluk čerstvě po maturitě sedne do F-16 a začne sestřelovat všechny a všechno ostatní kolem sebe jak na běžícím pásu. Kdyby alespoň ty letadla měli správně. Když nemáme MiG-23, dáme tam IAI Kfir a budeme ho za "třiadvacítku" vydávat. Proč teda nenechali Kfir Kfirem? A film obsahuje další spoustu chyb a momentů, nad kterými člověk kroutí hlavou, ale za chvíli se tomu začne smát. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Taky jsem v šestnácti snil o tom nasednout do F-16 a letět pokosit iránské letectvo a z  rukou tamní vojenské kliky dostat uvězněného tátu, jenže jako film je tahle legendární blbina dneska už jen zábavná kuriozita, která ve stejném roce konkurovala stejně armádou podporovanému Top Gunu s Cruisem. WTF... těžko věřit, ale historie ukázala vítěze jasně. Louis Gosset Jr. ve své nejlepší roli, kterou si ještě třikrát zopakoval. ()

Reklama

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Filmy o letadlech mě nikdy moc nebrali. Železného orla jsme měli doma na VHS snad 30 let a já se podíval až nyní. Je to taková béčková ptákovinka, ale moc mě to nepřesvědčilo, že bych chtěl vidět pokračování. Ovšem milé bylo jméno jedné ze dvou hlavních postav - Čapí, to je tak krásné, že bych si to opakoval stále dokola :D. ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Druhý a třetí díl byly prostě jen Béčka, sice poměrně špatné a s úděsným dabingem (i když na dobu, kdy to u nás šlo, to byl asi zázrak), ale oproti tomuto prvnímu filmu to byla mistrovská díla. Považovat tohle za béčko by byla urážka špatných filmů. Parta fakanů, zosnovujících s jedním pošahaným černochem bitevní vřavu ve stíhačkách, je už příliš. ~~~ V titulcích mi tak akorát chybí informace: Film byl testován na zvířatech. Všech deset retardovaných šimpanzů spáchalo sebevraždu. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem to viděl jako dítě, byl jsem nadšený. Stíhačky, "amerika", kde je možné skoro všechno. Podrženo fajnovou muzikou. Nnedávno jsem viděl kousek v tv a nedalo se na to koukat. Většina herců bohužel neumí hrát. Vše je trošku přehnané. Dneska mě nejvíc vadí ta "idealizace" USA na právo světového vůdce a kdo je jiný, je automaticky špatný. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (21)

  • Během scény, kdy Doug (Jason Gedrick) s Cessnou 150 a Knotcher (Michael Bowen) na motorce jedou závod hada, Cessnu 150 pilotoval proslulý akrobatický pilot Art Scholl, který se zabil později téhož roku, když natáčel s jeho letadlem Pitts S-2 scénu s plochou vývrtkou pro film Top Gun (1986). (Cheeker)
  • Stroje protivníka označované jako MiGy jsou ve skutečnosti izraelské IAI Kfir c2, které jsou v Izareli licenčně vyráběny na základě francouzských Mirage 5. (nowizz)
  • Letouny F-16 mají na směrovce kód "BA". V roce 1986 používali tento kód letouny RF-4 ze základny Bergstrom v Austinu v Texasu, F-16 na této zakládně nosili označení "TX" a označení "BA" nikdy neměly. (Cheeker)

Reklama

Reklama