Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $54miliónovTržby USA $33,022,767Tržby Celosvetovo $47,053,625║ rozbeh dobrý ale potom sa to akosi nevie poriadne uhniezdiť a mixuje to strašidelné scénky z akčnými a dokonca zábavnými, až príbeh ostane rozvláčny, bez pevnejšie pôdy pod nohami /40%/ ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jennifer Esposito filmu svou sexy úchylností zachraňuje tu druhou hvězdu, jinak se jedná o dost nudný a nechtěně vtipný "horor", který je často svou kvalitou blíž ke komedii. Ještě před 24/7 v posilovně kvůli 300 se kudrnatý Gerard Butler ukázal jako Dracula. Je příšernej, směšnej a těch 10 minut akce nemohla být myšlena vážně ani tehdy v roce 2000. Když neumíš točit držkovanou, tak jí netoč. Jednoduchý pravidlo, na který se Patrick Lussier vykašlal. Pokud u toho budete chlastat, budete se ale bavit. ()

Reklama

jcall2bad 

všechny recenze uživatele

Jako horrorový fanda a milovník upírů, velice nerad bych hledal moritorium při sledování upířin. Na metafoře o upírizmu je něco tak bohatého; nekonečné sexuální, psychologické a spirituální komponenty konceptu upíra. Možná že v tomto případě není problém v upírech samých o sobě, ale v tom starým chlápkovi známým jako Drákula. Dracula 2000 mohl určitě být lepší film, ale osobně uvažuju, jak moc lepší mohl být. Vyprávění toho stejného příběhu ještě jednou; táhnoucí Drákula a Van Helsing a všichni ostatní z party se opět setkávají; upřímně už ztrácí propozici. Navzdory tomu trojcifernému číslu v názvu filmu, je to pořád ten Drákula, jehož příběh byl vyprávěn už nesnesitelně mockrát. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Napriek minimálnym očakávaniam sa mi toto moderné spracovanie drakulovskej tematiky dosť páčilo. Mladý Gerard Butler bol do úlohy Draculu skvelou voľbou a nechýba tu samozrejme ani starý známy Van Helsing či sexi drakulove nevesty. Tvorcovia si vzali do parády klasický upírsky príbeh, ktorý sa pokúsili obohatiť o zaujímavú kresťanskú líniu a to všetko rozvinuli svojským smerom, čo prekvapivo dopadlo celkom dobre a "nový" Dracula vytvára ucelený dojem. Vizuálna stránka je veľmi vydarená, viaceré scénky ovplývajú výbornou atmosférou a dokonca ani vyššia akčnosť mi v tomto prípade vôbec neprekážala. Taktiež sa tu objaví veľa známych hercov a hoci je film miestami trochu prázdny a béčkový, nevadilo mi to a až do konca som sa veľmi dobre bavil. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina lupičů se vloupá do trezoru pana Van Helsinga, ale nenajde zde nic natolik cenného, aby to Van Helsing schovával na takto střeženém místě. Jediné co tam je, je nějaká ošuntělá rakev. Tak zlodějíčci vezmou zavděk aspoň touto rakví, netuše, že si tímto podepisují ortel smrti. Nebo věčného života - jak se to vezme. V rakvi totiž odpočívá hravě Drákula, první z upírů. Jakmile je rakev otevřena, znovu začíná boj o holý život s nezničitelným upírem... Bram Stoker by se musel v rakvi obracet, kdyby věděl, co všechno se dá s jeho dílem provést. Zcela moderní verze Drákuly, tak trochu jinak (za přispění špetky mystična), a hromady nelogičností (bacha spoiler: jak to, že se Drákula může libovolně měnit z člověka na vlka nebo mlhu, a přesto je jej možné oběsit?). Takovýchto nelogičností je tam povícero - např. v Americe jsou nesmírně pohostinní lidé, kteří nikdy nezamykají dveře (a samozřejmě mají zvenku kliky) - jak jinak by bylo možné, aby Van Helsing několikrát vlezl někomu domů nebo na místo, které by asi zamknuté být mělo (márnice). Nu což, slabé to sice bylo, ale už jsem viděl i horší filmy ... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Van Helsingova společnost obchodující starožitnosti se jmenuje "Carfax Abbey". Stejně se jmenoval dům v Londýně, kam se přestěhoval Dracula v knize Brama Stokera. (liquido26)
  • Během přehlídky Mardi Gras je možné si všimnout velké repliky Lugosiho Drákuly. (liquido26)
  • Butlerův Dracula pronese větu: "Nikdy nepiji ... kávu." To je parodie na Lugosiho repliku "Nikdy nepiji ... víno." (liquido26)

Reklama

Reklama