Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že příjemné oživení Drákulovské tématiky. Hodně dobrých nápadů (např. závěrečné vysvětlení Drákulovy podstaty, způsob, jakým se Van Helsing udržuje naživu, lehké Drákulovo polidštění - třeba to, jak obdivuje metalový videoklip ...). Líbila se mi i narážka na starého Drákulu s Lugosim (Nikdy nepiji ... kávu:-)) No a Gerard Butler je charismatickej sympaťák. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Raději mám černé (gotické) romány přenesené na filmové plátno odehrávající se v 19. století. Z Draculy 2000, na jehož produkci se podílel W. Craven, naštěstí nečiší jen moderní současnost. Van Helsingův dům dýchá gotikou, kterou podtrhuje podzemí s kryptou - nechybí lebky s upířími zuby ani důmyslné pasti. Další efektní scéna dělající radost žánru se odehrává na hřbitově - plíživá mlha, temnota narušovaná jen slabým chladným přísvitem, hroby a hrobky, útěk a zuřící upír! Omračujícího gore se sice člověk nedočká, ale několika rudých šplíchanců, naražení a létajících hlav ano. Solidní vizuál doplňuje příznačná hudba. Postavy jsou vesměs sympatické, vede charismatický matador Ch. Plummer. Ženy půvabné, velmi potěšila Sedmá z devíti. Zapojení Jidáše do příběhu je nečekané, ale proč ne? Byť jsem přesvědčen, že ve skutečnosti to s ním bylo zcela jinak. Původní hodnocení jsem po letech zdvihl o dvě hvězdy, jelikož od té doby vzniklo tolik mizerných snímků, že tenhle se mi ve srovnání s nimi líbí - a uteče jako stříkající krev z proříznuté tepny. ()

Reklama

Deftie 

všechny recenze uživatele

Osobne nechápem tak nízke hodnotenie, aké tento horor má. Všetci sa oháňajú tým, aké je to teenagerské, ale ako som na to pozerala, tak som pozerala, nepovažujem Draculu 2000 za viac teenagerský horor, ako drvivú väčšinu tých, ktoré som mala za viac ako dve dekády svojho života možnosť vidieť. K obrovským kladom, ktoré sa tomuto počinu nedajú odoprieť, je originalita. Tam, kde si už snáď každý fanúšik hororu nedokázal predstaviť inovácie, prišiel Lussier a absolútne obrátil legendu na hlavu. A čo je hlavné, má to zmysel. Ženské oko potešilo, že Butler ukázal, že ani 2000 ročný chlap nemusí byť už zapísaný v šrote a nedivila som sa, keď sa každá jedna žena v CD obchode otočila, sama by som sa otočila tiež :). Avšak čo zamrzelo, boli niektoré chabé herecké výkony, zbytočné načatie analýzy vzťahov postáv, ktoré sa nedoriešili (Mary a kňaz), podobne aj podaktoré "veci" boli nedotiahnuté. Osobne balancujem medzi troma a štyrmi hviezdami. Suma sumárum to stačí na 70 percent. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rok 2000. Post-matrix doba. Vo filmovom priemysle obdobie, kde sa každý žáner bez rozdielov, rozhodol niečo z kultovky roku 1999 použiť. Väčšinou to bola temná atmosféra s coolovým pozlátkom, či už v akčných scénach, alebo v kostýmoch a výprave. A vlastne o tom je aj DRACULA 2000. Vlastne len o tom. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Myslíte, že to není možné? Myslím, že teorie s Jidášem není zas tak nemožná. Sice ji řadím až za Vlada Tepeze, ale ve filmu celkem logicky dobré zdůvodnění. Film jako takový by mohl klidně patřit do kategorie B možná C, ale jeho konec mě právě díky teorii s Jidášem tak zaujal, že jsem se rozhodl, že oznámkuju průměrně. Viděl jsem i horší filmy...hodně horších filmů. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Van Helsingova společnost obchodující starožitnosti se jmenuje "Carfax Abbey". Stejně se jmenoval dům v Londýně, kam se přestěhoval Dracula v knize Brama Stokera. (liquido26)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu a v americkém Los Angeles. (Terva)
  • Van Helsingova kancelář má být v Londýně, ale ve skutečnosti se jedná o B.C.E Building v Torontu. (liquido26)

Reklama

Reklama