Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jennifer Esposito filmu svou sexy úchylností zachraňuje tu druhou hvězdu, jinak se jedná o dost nudný a nechtěně vtipný "horor", který je často svou kvalitou blíž ke komedii. Ještě před 24/7 v posilovně kvůli 300 se kudrnatý Gerard Butler ukázal jako Dracula. Je příšernej, směšnej a těch 10 minut akce nemohla být myšlena vážně ani tehdy v roce 2000. Když neumíš točit držkovanou, tak jí netoč. Jednoduchý pravidlo, na který se Patrick Lussier vykašlal. Pokud u toho budete chlastat, budete se ale bavit. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak hned ze začátku musím říct, že Dracula 2000 je strašný film, který se zřejmě nikomu při smyslech nemůže líbit. Hloupí herci, tupoučký scénář a podivný vzhled. Stejně jako u ostatních filmů Wese Cravena je ale jeho podbízivost silnější než já. Film jsem si zkrátka užil, stejně jako první Noční můru nebo celou trilogii Vřískotu. Užil jsem si ho, díky jedinečné cravenovské atmosféře a nestydím se za to. ()

Reklama

jcall2bad 

všechny recenze uživatele

Jako horrorový fanda a milovník upírů, velice nerad bych hledal moritorium při sledování upířin. Na metafoře o upírizmu je něco tak bohatého; nekonečné sexuální, psychologické a spirituální komponenty konceptu upíra. Možná že v tomto případě není problém v upírech samých o sobě, ale v tom starým chlápkovi známým jako Drákula. Dracula 2000 mohl určitě být lepší film, ale osobně uvažuju, jak moc lepší mohl být. Vyprávění toho stejného příběhu ještě jednou; táhnoucí Drákula a Van Helsing a všichni ostatní z party se opět setkávají; upřímně už ztrácí propozici. Navzdory tomu trojcifernému číslu v názvu filmu, je to pořád ten Drákula, jehož příběh byl vyprávěn už nesnesitelně mockrát. ()

estee 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako dracula 3000, ale stále dosť pod priemerom. Na G. Butlera sa mi síce bude pozerať vždy dobre, ale on samotný na filmový zážitok nestačí. J.L.Millera nemusím vôbec a čo sa nesympatií týka, mal vážnu konkurenciu v J. Waddell. Totálne ma však zabil asi najškaredší obraz Ježiša Krista aký som kedy videla. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Zábavný béčko jak vyšitý! Od prvních minut se pořád něco děje, tempo je doslova nezadržitelné, fajn atmosféra, fungující napětí, až na jednu výjimku skvělý casting, a tak je vlastně v podstatě i úplně jedno, že co se zápletky týče, tak je to fakt velká ptákovina. I když pozor, krom toho si Draculu 2000 dovolím označit ale zároveň i za docela originální snímek, s ohledem tedy právě na postavu samotného Draculi, kdy především v úplně závěrečném odhalení přichází tvůrci s velice zajímavou a nevšední verzí o podstatě vzniku knížete temnot, která mě pobavila a i vylepšila celkový dojem z celého snímku. Jinak je to ale vážně poměrně zřetelně laciný snímek, ovšem musím opakovat, zpracovaný je opravdu záživným a svižným stylem, žánrově jde pak o fungující směs akce, hororu a thrilleru, okořeněného i špetkou černého humor, co se obsazení týče, Gerard Butler jako Dracula působí doslova otřesně, pokaždé, když se snažil o uhrančivý pohled, pod kterým se měla všem slečnám a ženám podlamovat kolena, se podlomili kolena akorát tak mě, smíchy, takže tohle byl prostě fakt castingový omyl jako prase, nicméně zbytek mě bavil maximálně, a taková Jennifer Esposito tu byla za neuvěřitelné sexy kotě, wow. V rámci možností tu zkrátka této podívané nemám vážně co vytknout, mě to bavilo fakt upřímně hodně, takže prostě jako nenáročnou, zábavnou jednohubku mohu určitě doporučit. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Van Helsingova kancelář má být v Londýně, ale ve skutečnosti se jedná o B.C.E Building v Torontu. (liquido26)
  • Všechny scény během přehlídky Mardi Gras se točily v srpnu, šest měsíců po této události. (liquido26)
  • Budova Van Helsingovy kanceláře se má nacházet v Londýně, ale stráže jsou ozbrojené. V Londýně jsou zbraně nelegální, a proto řadoví občané ani stráže nesmí u sebe nosit zbraň (ani jí vlastnit). Zbraně mohou nosit pouze vojáci a trénovaní policejní důstojníci. (liquido26)

Reklama

Reklama