Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • USA Barefoot in the Park (více)
Trailer

VOD (1)

Střešní okno netěsní. Sousedi jsou trochu blázni. Samá komická setkání. První byt Paula a Corie má k dokonalosti daleko a jejich čerstvé manželství k ní také nemá zrovna nejlblíž! Jsou zamilovaní, ale každý je zcela jiný! Paul je upjatý, Corie impulzivní. Těšte se na jiskření, ke kterému dochází při střetu protikladů! Komedie Neila Simona v hlavních rolích s Jane Fondou, Robertem Redfordem a Mildred Natwickovou (nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli, 1967). Zjistíte, že není nic lepšího, než Bosé nohy v parku! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

movie 

všechny recenze uživatele

Anebo spíš dobrých 70%. Robert Redford je parádní a je škoda, že v budoucnosti komedie moc nevyhledával. Zato Jane Fonda mě místy nudila i iritovala zároveň. Cca. první tři čtvrtě filmu se nesou v zábavné konverzační rovině, posledních patnáct minut už je pak mírně "potřeštěných" a přál bych si, aby to ke konci vyústilo jinak. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Divadelní hra je určená na prkna, jenž znamenají svět, z logických důvodů, ovšem ve filmu její základy bijí do očí. Předloha má určitě pár vtipných sekvencí, ale obliba snímku stojí a padá s ústřední dvojicí. Výsledek tedy ani nemohl dopadnout úplně špatně, když měl Saks k dispozici dvě nejkrásnější osoby tehdejší doby. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Trable s prvním bydlením a prvním manželstvím v perfektní konverzačce Redforda s Fondovou. Zábavná, svižná, chytrá, ani na okamžik nenudící komedie, kde to v břitkých dialozích skvěle jiskří, hlášky a sarkasmus mají slušnou kadenci a přitom je to stále milé, místy až roztomilé. Co do humoru přitom ústřední dvojici zdatně sekunduje skvělá Mildred Natwick jako matka a Charles Boyer jako svérázný soused. Další důkaz, že dobře napsaný scénář nepotřebuje rekvizit než čtyři stěny a telefon, aby publiku nabídl skvělý zážitek. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dětsky spontánní a života chtivá novomanželka Corie, má najednou pocit, že nemá se svým mužem nic společného. A to je vše. K mé velké lítosti, tento film nic víc nenabízí. To, co začalo jako inteligentní divadelní konverzačka, bohužel přestalo zhruba za svou polovinou fungovat. Jediné co vydrželo celou stopáž, bylo moje přesvědčení, že bych s takovou ženskou nevydržel ani týden. Corie patří do stejné skupiny ženských, které muže přivádí k šílenství svými nemožnými požadavky, nevímcochcivostí a nespokojeností, jako třeba Holly ze Snídaně u Tiffanyho, ale tentokrát to často působilo dětinsky a plytce. Kromě nadrženosti mě nenapadá žádný benefit, jakým by žena jako Corie vykompenzovala svou rozjívenost a hysterii tak, aby po ní přesto muži toužili. Ale to by nevadilo, pokud by šlo třeba o situační komedii. Jenže tento film do takové kategorie nespadá a přesto nenabízí lepší pointu, než že se má žena o muže starat, aby si připadal důležitý a muž se má občas uvolnit, aby svou ženu nenudil. Pár opravdu dobrých momentů se našlo, herci super, ale jako celek mě tento film zklamal svou povrchností a nedotažeností. Přesto...první půle byla tak dobrá, že na slabé 4* to pořád vystačí. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Film bol natočený v New Yorku, USA. (Arsenal83)
  • Původní divadelní hra je inspirována prvním manželstvím jejího autora Neila Simona. (D3VIL)
  • Při scéně, když jde opilý Paul (Robert Redford) nahoru z parku domů a Corie (Jane Fonda) jde za ním, tak mu nese boty. Při další scéně však říká Paulovi, aby si sundal boty. (griph)

Reklama

Reklama