Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • USA Barefoot in the Park (více)
Trailer

VOD (1)

Střešní okno netěsní. Sousedi jsou trochu blázni. Samá komická setkání. První byt Paula a Corie má k dokonalosti daleko a jejich čerstvé manželství k ní také nemá zrovna nejlblíž! Jsou zamilovaní, ale každý je zcela jiný! Paul je upjatý, Corie impulzivní. Těšte se na jiskření, ke kterému dochází při střetu protikladů! Komedie Neila Simona v hlavních rolích s Jane Fondou, Robertem Redfordem a Mildred Natwickovou (nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli, 1967). Zjistíte, že není nic lepšího, než Bosé nohy v parku! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Bosé nohy v parku jsem viděl v ostravském divadle před tolika lety, že se mi to ani nechce počítat, ale pořád si pamatuju, jak dobře jsem se tehdy zasmál. Tento film se mi až do dneška stále vyhýbal, a to byla škoda. Znovu jsem se výborně bavil se škrobeným límečkem Paulem a ztřeštěnou Corie v jejich téměř prostorném bytě skoro v přízemí, a stejně jako v divadelní hře jsem i tady ocenil příchod Victora a Ethel, kteří posunuli děj i humor správným směrem. Snímek jistě nebyl žádným úžasným uměleckým počinem, ale jako konverzační komedie funguje i po těch letech skvěle. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Robert Redford a Jane Fonda jsou krásný pár, navíc nabitý nepředvídatelným temperamentem, který je dovede tu bosé do parku, tu na římsu jejich hnízdečka lásky – kam ovšem trochu táhne, sněží a sem tam se strhne i pořádná bouřka. Na(ne)štěstí je tu starostlivá matinka a divný soused… :) Úsměvná romantická klasika s živelnými hereckými výkony, která mezi řádky napovídá, že láska i patra přenáší. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Kéž by byla druhá polovina stejně geniální jako ta první. Scénář Neila Simona je (jako vždy) prosycený vynikajícími hláškami a Gene Saks už ve svém debutu perfektně pracuje s premisou "jedna místnost a pár mluvících lidí v ní", aby rok na to přivedl na svět můj oblíbený Podivný pár. Je proto velká škoda, že se v "nohách" postupem času potýká s čím dál tím méně živnou půdou a Redford vedle nezastavitelné Jane Fondy hraje druhé housle. Určitě to není remake nějakého ztraceného filmu s Carym a Katharine? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tohle poslouchat nebudu!" - "Ale teď nemúžeš jít spát. Teď se hádame.“ Bosé nohy v parku som prvý raz videl v roku 2007 a potom až o 9 rokov neskôr... a stále to bola pecka. A možno ešte väčšia! Toto Redfordovi sadlo. Bodaj by nie, veď v tom hral ešte keď to bolo "len" divadelnou hrou. Famózna a neuveriteľná je však i Jane Fonda a chémia medzi nimi je blesková a geniálna. vydarili sa i nezabudnuteľné vedľajšie postavičky v čele s chudákom telefonistom, ktorý si fakt vytrpel. Scenár, hoci umiestnený len na pár nutných miest, je okrem pôvabných postáv a rozkošných situácií nabúchaný neskutočným množstvom hlášok ("Proč bych měl chodit já? byt je na mý jméno.") a dialógov ("Začínám pochybovat, že se vubec dokážeš bavit." - "Proč? Protože nosím v zimě rukavice?!"). ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Chyběla jsem ti dnes?“ - „Ne.“ - „Jak to, že ne?!“ - „Protože jsi mi osmkrát volala. Ani doma s tebou tolik nemluvím.“ Ani 8 telefonátů za den ovšem nemusí odhalit, zda má manželství šanci na přežití, protože co když ti 2 nemají vůbec nic společného…Takhle, čekal jsem, že se slušně pobavím, ale až tak? Jde o luxusní romantickou komedii, která se opírá o situační komiku, dialogové výměny, hlášky, milou romantiku (fungující chemie mezi postavami) a také příjemnou, ztřeštěnou atmosféru. A ústřední čtyřka se předhání ve svých výkonech, válí hlavně matka v podání Natwick a překvapil mě naprosto přesný Redford (krom Podrazu jsem s ním totiž nic dalšího komediálního neviděl, jen vážnější kousky, a to musím časem napravit). Škoda, že směrem ke konci je film trochu nahořklý (a Corie docela nesnesitelná), za to půl hvězdy dolů, ale jinak obrovská spokojenost a slabší plný počet navrch. „Kam jdete?“ - „Chci zemřít ve své posteli.“ - „Co jim mám říct?“ - „Vymysli si nějakou mazanou výmluvu. Řekni Corie, že nejsem její matka.“ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • V roku 2002 bol film na 96. mieste v rebríčku „100 najväčších melodrám všetkých čias“ Amerického filmového inštitútu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno