Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (1 132)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jsem velká konzerva a mám rád z pohádek jen klasiku. Jakékoliv moderní adaptace u mně zatím vždy šeredně pohořely a asi u toho tak zůstanu i nadále. Přesto zdá se, že občas se může nějakému snímku zaujmout byť není z těch stovkami let prověřených. A tak jsem dnes viděl a to zcela náhodou Zlobu. A souhlasím s přítelem gogem76 i mně napadl Avatar. Obyvatelstvo Mokřadů, to bylo něco co bych nazval jako doposud nepojmanované druhy... Jedna bytost byla originálnější než druhá. Pravda má trochu recht i Verbal, protože to barevně chvilkami připomínalo halucinace a nejeden chemik varábějící potravinářská barviva by nad všemi těmi odstíny tyrkysové a jasně zelené zaplesal... Už jsem chtěl v půli krabatět obočí nad zprzněným příběhem o Růžence (byť majitelem továrny na pohádky panem Disneym), ale pak se vše zajímavě zlomilo a já jen zíral jak děj nabírá obrátky. Závěrečná bitka byla úžasná i drak a nejúžasnější byl ten vskutku nečekaný polibek z pravé lásky '(teď nekecám a nejsem ironický!). Musím tedy nakonec uznat, že tohle ušlo a to dokonce více než dost! * * * * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po niekoľkých minútach určite mnohým napadla nejaká spojitosť s Cameronovým Avatarom. Režisér R. Stromberg sa skutočne na dokumente na tému Avatar podieľal. Jeho rozprávkový svet je však úplne iný a žije si vlastným životom. Rozdelenie sveta na rozprávkový a ten ľudský je jednoduchý a ľahko pochopiteľný i pre tých najmenších. Hlas rozprávača ma ponoril do rozprávkového sveta neuveriteľne rýchlo a cítil som pravú nefalšovanú rozprávkovú atmosféru ako už dlho nie. Veľmi podobne ma nedávno nadchli Snehulienka a lovec alebo Jack a Obri. Spomínané rozprávky sú však skôr pre staršieho diváka, Vládkyňa zla s absolútne skvelou A. Jolie si získa srdcia aj tých najmenších. Rozprávkový svet s množstvom postavičiek je úžasný rovnako ako aj triky, ktoré sú na veľmi dobrej úrovni. Herec S. Copley po Distrikte 9 a Elysiu opäť podal úžasný výkon. Fakt mu to skvele sadlo a teším sa na ďalšie jeho filmy. Deti po filme prosili, aby som im dvd kúpil, nie iba doniesol z požičovni. Dobre teda, deti moje, kupujeme! 100%. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zvědavá, protože se mi líbí příběhy, které "vysvětlují" proč se záporáci chovají tak jak se chovají a které ukazují, že vlastně nikdo se jako zlý nenarodil, vždycky ho k tomu něco dohnalo. Ač Angelinu Jolie opravdu nemusím, tak uznávám, že vypadá přesně jako kreslená Maleficent a asi těžko by se našel někdo lepší pro její stvárnění. Sečteno a podtrženo, dost se mi to líbilo. Dobře se na to dívalo. 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $180miliónovTržby USA $241,410,378 Tržby Celosvetovo $758,539,785Tržby za predaj Blu-ray v USA $45,659,674 //počet predaných kusov 2,159,739Tržby za predaj DVD v USA $35,561,771 //počet predaných kusov 1,906,141║ štúdio Disney sa snaží ako hrom o tom niet pochýb aby globálne prerazili naplno nielen v počítačovo animovaných rozprávkach ale aj v hraných projektoch, a z veľkej časti to vychádza aj u tejto zaujímavej takpovediac nádstavbe k Šípkovej Ruženke, samozrejme takých dekoračných chybičiek sa tu nájde dosť, tie prevažne zahľadí pôsobivý výkon Angeliny Jolie, taká Elle Fanning zrovna nie je tip dievky ktorá by svojou krásou v danej úlohe nejak zvlásť ohúrila ale za to je roztomilá a súhra so zlou vílou je sedí, jedovitý démonický pohľad Sharlta Copleya tiež nie je na zahodenie ale mohol sa v príbehu o štipku viac rozmachnúť a udrieť, mohlo to byť viac vypäté, lebo takú príjemnú sávajúcu temnotu z toho bolo cítiť, škodá že miestami sa kalkuluje na schématickosti a viac sa neexperimentovalo, plusom je že niektoré scény vyznejú príjemné roztomilo a nežne , trikovo dosť dobré, trošku som pocítil prírodnú rozmanitosť a nádych veľkoleposti ako u Avatara, fantasy tvory ladili, jedine čarovné víly boli až moc otravné a graficky prestrelené, Slovenský dabing opäť v pohode /videl v kine 3D verziu: 70%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me hodne prijemny prekvapeni, po skouknuti traileru jsem nic moc necekal a nakonec spokojenost. Pohadka o Sipkove Ruzence je sice tak jako podivne upravena, ale film nepostrada vtip, takze to vubec nevadi. Navic trikove to je spis fantasy. Neni tak nouze o spoustu zajimavejch potvor, bitvy a souboje a hlavne to ma vsechno skvelej vizual. Herecky vykony jsou taky super, obzvlast ocekavane Angelina, ktera vypada jako temnej andel naprosto spickove. Navic vice nez prijemna stopaz, takze pro me zabavny od zacatku do konce. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Vedení studia Disney chtělo v marketingu využít krásu Angeliny Jolie (Zloba), ale herečka trvala na tom, aby si její postava zachovala děsivý vzhled. (Dr Lizal)
  • Angelina Jolie uvedla, že důvodem, proč si ve filmu zahrála její dcera Vivienne malou Auroru, byla skutečnost, že ostatní malé děti se jí v kostýmu Zloby bály. Tvůrci na plac vodili i své malé děti, ale všechny se při pohledu na Jolie rozplakaly. Nakonec autoři došli k rozhodnutí, že jediný, kdo se herečky snad bát nebude, bude její vlastní dcera. (Patw)
  • Podľa Angeliny Jolie (Zloba) sa v scéne krstu princeznej objavili aj jej dve dcéry Pax a Zarah. (kacer4)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama