Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane Scary Movie 4 obsahuje dostatočnu dávku politicky nekorektného humoru (terorista, Bush) a popkultúrnych odkazov (blogy, MySpace, hip hopperi, I-Pody), príliš ale stojí na tom, že divák musí poznať predlohu, ktorá je parodovaná - čo je presný opak klasických ZAZ komédií. Navyše záverečná pointa filmu ma nechala chladným a zďaleka nemá na geniálnosť trojky. Cameo Dr. Phila a O'Neala viac než len potešilo. 7/10 ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že je tu pár hodně zábavných scén (Leslie Nielsen ve školce, Leslie Nielsen v OSN, Saw a Shaquille O'Neal na začátku). Potom jsou tu už horší scény, ale přesto se usmějete (Charlie a jeho ego, semtam scénka z Nenávisti, sem tam něco s tou nadrženou negřicí). Ale zbytek je totální trapnej mišmaš. Vesnice a Milionový kotě určitě vedou v hloupostech. Zajímalo by mě, proč do popředí pořád ale cpou Annu Faris. Nějak mi to nedochází. Když to byla hlavně parodie na Vřískot, dalo se to chápat. Jenže to už dlouho není. Myslím, že největším problémem je Anna a její postava vůbec. Vřískot měl příběh na parodii. Jenže ty ostatní hlavní předlohy všech dílů (Haunting, Znamení a Válka světů) prostě nemají. Měly by to být spíš jen epizodní scénky v celém filmu a ne rámec. Všechny tři byly už samy o sobě dějově (hustota příběhu) spíš parodií, než čím jiným. A dalším problémem je výběr herců do hlavních rolí. Proč všechny ty dobrý dát do pozadí a všechny ty mršiny neudělat hlavními? Kurňa, vždyť i Shaquille hraje zatraceně líp, než oba hlavní hrdinové! Tohle je jen zprasený film a nebýt těch několika dobrých scén hodil bych to do odpadu, kam to i tak právem náleží. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

David Zucker má parodie v malíčku, ale ani zdaleka neumí divákovi naservírovat parodii ve správném poměru. Znamená to tedy, že on čistě jednotlivé filmy mechanicky paroduje, aniž by tvůrce oněch parodovaných kousků za jejich díla tahal za uši tak, jak to dělali v předchozích filmech bratři Wayansovi, kteří parodovaným scénám slavných filmů dokázali vtisknout nový rozměr pro lepší uchopení podstaty jednotlivých scén. Tohle prostě Zucker neumí a jeho korektnost mě nikdy moc nebavila. Je tu snaha posunout tuhle upadající sérii lepším směrem, ale Zuckerovi se to s jeho přístupem prostě nemohlo nikdy podařit. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ucházející scary movie které bych kvalitou přirovnal k 5ce, ale stále se mi líbilo více než číslo 2. Zde je poznat že kvalita šla lehce dolů a nejlépe bych hodnotil scény okolo leslie niesena a pak oněch dvou uhádaných černochů. Film ztratil na obrátkách ve Vesnice z filmu Vesnice, ale ponechám 3 hvězdy jelikož jsem se u filmu dobře pobavil. ()

imf 

všechny recenze uživatele

S jako Slabota, R jako Rektální humor, A jako Absence dobrých herců (resp. herců obecně... tohle jsou výkony na úrovni ochotníků z Horní Dolní), Č jako Časová snesitelnost (ten film má naštěstí jen 80 minut), K jako Klonování scén z jiných filmů (nikoliv jejich parodování, na to jsou totiž potřeba nové nápady), A jako Abrahams kapituloval a s ním evidentně i žánr parodie jako takový. Poslední velikán umřel. Spojte si ta velká písmena a jděte tiše plakat do maminčina polštáře. :) ()

Galerie (37)

Zajímavosti (23)

  • Díky úspěchu franšízy Scary Movie vznikají parodie také na další filmové žánry s podobnými názvy. Konkrétně je to Date Movie, alias Děsnej doják (2006), nebo Superhero Movie, alias Suprhrdina (2008). (imro)
  • Kulisy koupelny parodující filmy Saw: Hra o přežití (2004) a Saw 2 (2005) byly tak přesné, že producenti filmové série Saw tvůrce Scary Movie 4 požádali, jestli by jim je nezapůjčili pro natáčení filmu Saw 3 (2006). (imro)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. dubna 2006 v Dánsku. (Varan)

Reklama

Reklama